10 sfaturi pentru o mai bună organizare

Ți s-a întâmplat vreodată să te simți fără direcție, fără putere de concentrare, cu o mulțime de treabă și fără să știi de unde să începi? Deruta și oboseala își spun cuvântul atunci când nu există organizare. Iată 10 sfaturi pentru mai multă claritate.

Citește și:

Singurătatea nu înseamnă lipsa iubirii

Muncești mult și nu ai timp de viață personală? S-o crezi tu!

Evită tehnologia

Cel mai simplu și rapid lucru pe care îl poți face este acela de a te deconecta de la viața trăită în mediul digital. Atunci când te simți fără direcție și lipsit de orientare, concentrare, telefonul, tableta, laptopul, televizorul etc. sunt ultimele care îti vin în sprijin.

Te vei simți agitat, nervos, cu mintea goală și plină în același timp. Offline este cel mai bun mod de a te conecta la tine însăți și de a te concentra asupra nevoilor tale reale.

 

Evită excitanții

Printre acestea enumerăm toate produsele pe bază de zahăr sau energizantele precum și cafeaua.  Deși pe moment te ajută să te simți un un pic mai energic, ulterior vei rămâne fără vlagă și mult mai agitată și dezorientată. În egală măsură, va crește nevoia de a consuma astfel de produse.

Oricât de banal și vehiculat este acest sfat: consumă apă. Aceasta ajută procesul de regenerare natural al celulelor din corp și te energizează.

 

Practică orice tip de mișcare

Fie că alegi o plimbare la pas prin parc, mers pe jos, alergat, mers la sală, sportul sprijină pacea interioară, îți dă energie, te revitalizează și nu numai corpul tău va fi sănătos, cât și mintea.

 

Mâzgălește sau desenează

Atunci când nu știi de ce să te apuci mai întai sau ai uitat ce trebuia să faci, ia o foaie de hârtie și măzgălește ceva, orice.

Descarcă-ți aplicatii de desenat șabloane, mandale sau cumpără-ți o carte de desenat pentru adulți. Te ajută atât pentru a-ți limpezi mintea, cât și pentru a te relaxa.

 

Răsfăț la tine acasă

Fie că alegi să asculți muzică de relaxare, să-ți aprinzi bețișoare parfumate, lumânărele, să faci o baie relaxantă sau toate la un loc, cu siguranță acest mic răsfăț te va relaxa și încărca de energie pentru noi proiecte.

 

Dormi

Când ești supărat, nervos, dezorientat, nu-i momentul să te cerți cu cei din jurul tău sau să iei vreo decizie importantă. Odihnește-te și cu sigurantă a doua zi vei vedea lucrurile mult mai clar.

 

Fă curățenie

Simplu, banal și totuși nu realizăm cât de important este pentru mintea noastră. Atunci când faci ordine în lucruri, faci ordine în minte.

Odată cu aranjarea lucrurilor prin casă, mintea ta își aranjează propriile cămăruțe, iar ție îti va fi mai clar care sunt prioritățile tale și cum le poți aborda.

 

Îngrijește-te

Îmbracă-te în așa fel încât să te simți frumosă și admirată, machiază-te, aranjează-te sau ieși la cumpărături.

Nu subestima efectul acestei investiții în tine. Atunci când suntem mulțumite de astfel de investiții în noi însene, mintea noastră se debarasează mai ușor de încărcătura negativă.

 

Ieși cu prietenii

Satisfacția în viață, o spun studiile, depinde de calitatea și cultivarea relațiilor de prietenie. Indiferent că ieșiți la o cafea sau o plimbare și stați de vorbă despre nimicuri, acest lucru te va relaxa și încărca de energie pentru a trece la acțiune.

 

Meditează

Stai singur tu cu gândurile tale azi și ascultă-te. Vezi ce funcționează pentru tine și ce anume te deranjează cu adevărat. Atenția pe care ne-o acordăm exclusiv ne ajută să ne înțelegem mai bine și să ne clarificăm propriile nevoi și obiective.

 

De Angelica Burcea, psihoterapeut experiențial, psihosexolog

Tel.: 0767.477.031

psychotherapist.ab@gmail.com

Foto: shutterstock.com

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cum ieși din starea de epuizare emoțională
Cum ieși din starea de epuizare emoțională

Epuizarea emoțională rareori o conștientizăm. Suntem mai irascibili, mai triști, nemulțumiți, incapabili să ne recâștigăm controlul asupra propriei vieți. Îngrijim pe cineva bolnav, avem o relație de cuplu nesatisfăcătoare sau de lovim de o schimbare majoră, și, pur și simplu, parcă nu mai avem resurse să investim emoțional. Ce e de făcut?

Citeste
Cum să ne îndeplinim rezoluțiile de început de an
Cum să ne îndeplinim rezoluțiile de început de an

Suntem campioni în stabilirea rezoluțiilor, a scopurilor mărețe. Dar oare știm să ne propunem obiective realizabile? Suntem capabili să ne apreciem evoluția? Iată cum să ne îndeplinim rezoluțiile de început de an și cum ne-ar ajuta practicarea recunoștinței.

Citeste
Nevoi ascunse în spatele unui obiectiv
Nevoi ascunse în spatele unui obiectiv

Planificarea și nevoia de a avea un scop sau mai multe de îndeplinit sunt necesare și chiar recomandate. Ar fi util să privim și ce se poate ascunde în spatele unui obiectiv, respectiv, care este nevoia noastră reală.

Citeste
10 sfaturi pentru o mai bună organizare
10 sfaturi pentru o mai bună organizare

Ți s-a întâmplat vreodată să te simți fără direcție, fără putere de concentrare, cu o mulțime de treabă și fără să știi de unde să începi? Deruta și oboseala își spun cuvântul atunci când nu există organizare. Iată 10 sfaturi pentru mai multă claritate.

Citeste
Unde greșim când stabilim lista de rezoluții
Unde greșim când stabilim lista de rezoluții

De multe ori planificăm mai mult decât „putem duce”, iar începutul de an este momentul propice pentru a ne visa mai slabi, mai plini de succes sau de bani, mai sociabili și, de ce nu, mai iubiți. Dar oare ne gândim la ce anume ne-a împiedicat să ne atingem aceste obiective în anul ce a trecut? Sau de ce anume revenim la aceleași rezoluții? Răspunsuri de la psihoterapeutul Ștefania Voia.

Citeste
Ce să îți oferi ție cadou de Crăciun
Ce să îți oferi ție cadou de Crăciun

Lista cadourilor este lungă și fiecare dintre noi știe ce cadou și-ar dori să găsească sub brad. Dar sărbătorile trec repede, cadourile sunt uitate, iar noi uităm că cele mai semnificative lucruri pe care le putem face pentru noi înșine nu costă bani.

Citeste