3 calitati care te fac mai atractiva

A fi cu adevarat atractiva nu tine de felul in care arati, ci de ce transmiti, de increderea pe care o ai in tine. Iata cum poti fi constienta de propria ta identitate si in contact emotional cu tine.

 

Relatia cu tine insati

Deseori dialogul interior reflecta felul in care femeia paseste prin viata si semnalizeaza modul sau de relationa atat cu barbatii, cat si cu lumea, in general.

Imaginea de sine, emotiile si credintele sale profunde despre ea insasi ii vor determina atractivitatea si, totodata, daca va fi increzatoare si deschisa sau dimpotriva, tematoare si retrasa emotional.

Calatoria de a autodescoperire si devenire ca femeie incepe prin cunoasterea de sine si recunoasterea calitatilor personale cu care este inzestrata inca de la nastere.

Identificarea si constientizarea darurilor sale unice, imbratisarea si amplificarea acestora vor orienta relatia intima a femeii cu ea insasi si cu lumea exterioara.

Antrenamentul calitatilor incepe cu dezvoltarea abilitatii de a fi constienta de propriile stari emotionale. Cu cat o femeie este mai deschisa emotional si mai centrata pe trairile ei pozitive, cu atat isi intareste capacitatea de regenerare a puterii interioare si isi innoieste atractivitatea.

Pentru ca fiecare femeie isi traieste feminitatea intr-un mod personal si unic, am ales cele mai importante si longevive calitati care insotesc atractivitatea unei femei de-a lungul intregii sale vieti.

 

Increderea in sine

Cunoaste-te pe tine insati mai bine ca niciodata, da sens si valoare povestii tale de viata de pana acum, vindeca trecutul de vinovatii si regrete, elibereaza temerile de viitor si lucreaza activ cu tine.

Cum sa o recunosti? O femeie increzatoare in ea insasi nu se va compara cu alte femei, ci va reactiona cu indrazneala si curaj in fata provocarilor.

Ea va avea initiativa in a-si urma dorintele si obiectivele, va fi receptiva si chiar rezistenta in fata criticilor si va fi capabila sa isi apere drepturile. Totodata, va fi stabila in alegerile sale si va persevera acolo unde succesul intarzie sa apara.

Cum sa o dezvolti? In primul rand, investeste in tine, imprieteneste-te cu corpul tau si cu emotiile tale si descopera-ti pasiunile care te fac fericita.

Poti sa mergi la cursuri de dezvoltare personala si sa iti construiesti in fiecare zi cea mai buna versiune a ta, cu rigurozitatea si disciplina unui performer de inalta clasa.

 

Inteligenta este sexy

Inteligenta emotionala, mai ales. Barbatii prefera femeile inteligente, pe care le considera atractive si provocatoare cognitiv, precum si mai creative in activitatile erotice.

Cum sa o recunosti? O femeie cu inteligenta emotionala nu provoaca ostentativ competitia inteligentei masculine.

Un barbat are nevoie sa fie competent si inteligent pentru a se simti valoros, iar o femeie are nevoie de emotie pentru a se simti si implinita de interactiune sau relatie.

Cum sa o dezvolti? Exerseaza-ti abilitatile de ascultator activ, antreneaza-ti empatia in comunicare si presara in conversatiile tale umor cu stil.

Mai ales, ramai intr-o stare emotionala cat mai relaxata si receptiva, pentru a te armoniza si completa cu partenerul tau. Rezultatul va fi nesperat de bun!

 

Stima de sine

Conteaza foarte mult increderea in sine, convingerile inconstiente despre sine si valorile personale dupa care o femeie isi ghideaza viata.

Stima de sine a unei femei va transpare in exterior, in primul rand prin alegerile pe care le face. In egala masura, aceasta va fi exprimata in felul in care stie sa se exprime, sa asculte si sa comunice, prin modul in care se arata celorlalti (imbracaminte si accesorii), prin gesturi si comportamente generale.

Cum sa o recunosti? O femeie cu stima de sine ridicata are o imagine clara si stabila despre ea insasi, independent de interlocutor.

Ea se valorizeaza pozitiv chiar si atunci cand intampina un esec si are un discurs coerent despre propria persoana, fara a exagera cu certitudini sau simplificari.

Cum sa o dezvolti? Imbratiseaza o forma de buna educatie sociala si culturala si ramai in contact cu identitatea si cu valorile tale.

Exprima-ti cu asertivitate propriile dorinte si nevoi, foloseste-ti intuitia pentru a sustine un bun discermant in alegeri si evita sa faci prea multe compromisuri cu tine sau cu altii.

Angajeaza-te deplin in scopurile tale pe termen scurt, mediu si lung, persevereaza si implica-te personal, dar ai curajul de a te opri atunci cand acestea nu te mai reprezinta.

Atitudinea empatica, spiritul pozitiv, simtul umorului, sensibilitatea sau gratia sunt urmatoarele calitati feminine care sporesc atractivitatea si care se dezvolta natural din principalele trei descrise.

 

De Luminita Binzaru, psiholog si psihoterapeut

Tel: 0723.516.119

luminita.binzaru@gmail.com

www.luminitabinzaru.wordpress.com

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Tulburarea obsesiv-compulsivă din perspectiva psihanalitică
Tulburarea obsesiv-compulsivă din perspectiva psihanalitică

Tulburarea obsesiv-compulsivă sau OCD-ul despre care am tot auzit este o tulburare ce are la bază conflictul de ambivalență, adică conflictul dintre dragoste și ură. De el se leagă și dorința de control, încăpățânarea sau avariția.

Citeste
Cum să nu te lași controlată de emoții puternice
Cum să nu te lași controlată de emoții puternice

Oare este posibil să nu te lași controlată de emoții puternice? Psihologul Irina Doiciu ne dă câteva indicii despre cum ne putem gestiona propria impulsivitate.

Citeste
Cum ne explicăm impulsivitatea
Cum ne explicăm impulsivitatea

Impulsivitatea este definită ca o lipsă de stăpânire de sine, o predispoziție pentru acțiuni rapide și neplanificate ca răspuns al unui stimul intern sau extern, fără analiza consecințelor asupra ta sau a celorlalți. Sună complicat?

Citeste
3 calitati care te fac mai atractiva
3 calitati care te fac mai atractiva

Pentru a fi o femeie atractiva, trebuie sa fii constienta de propria identitate, in contact emotional cu tine insati si cu esenta feminina din care izvorasc calitatile tale.

Citeste
Compasiunea: Cum să ai o relație sănătoasă cu tine și cei din jurul tău
Compasiunea: Cum să ai o relație sănătoasă cu tine și cei din jurul tău

În primul rând, compasiunea nu are nicio legătură cu mila. Mila față de ceilalți ne plasează într-o poziție de superioritate și nu conține nicio empatie. Mesajul ei este mai degrabă „uite ce ți s-a întâmplat – mie nu mi se poate întâmpla, eu nu mă văd în postura ta.”. Mila față de sine, ne poate plasa într-un rol de victimă „săracul de mine, uite ce am pățit, nu am ce să fac”. Lipsa compasiunii ne îndepărtează de noi înșine, dă mai tare volumul criticului interior, iar față de ceilalți ne amorțește emoțional, blocând relațiile hrănitoare, benefice.

Citeste
De ce sunt necesare regulile pentru setarea de obiective
De ce sunt necesare regulile pentru setarea de obiective

Nu cred că este dificil pentru cineva să își seteze un obiectiv. De regulă, acest lucru începe cu „eu vreau să…” și iată, ne-am setat un obiectiv. Sau nu? Oare este suficient să vrem ceva? Din experiența noastră de viață știm că odată ce am spus că „vrem să…” am și făcut acel lucru? Am atins acel obiectiv? Sau, undeva, pe parcurs, ne-am poticnit, am găsit scuze și motive pentru a amâna împlinirea lui, am dat vina pe factori externi sau ni s-a diminuat motivația internă, am clacat și am abandonat?

Citeste