Now Reading
4 strategii pentru o minte fericita

4 strategii pentru o minte fericita

Revista Psychologies

O minte fericita nu inseamna neaparat o gandire pozitiva cat inseamna sentimente pozitive. Cateva secrete pentru o minte fericita iti pot fi utile nu doar in starea generala pe care o vei avea, dar vor debloca si potentialul de invatare al mintii tale.

 

Prioritizarea emotiilor

Cu fiecare ocazie pe care o ai, indiferent de subiect, exploreaza, modeleaza si constientizeaza-ti sentimentele. Invatarea emotionala poate fi antrenata si educata, intrucat emotiile filtreaza si ne activeaza atat cunostintele cat si intelegerea si atributele pe care le avem.

 

Incurajarea capacitatilor emotionale

In fiecare situatie poti alege sa observi dar si sa echilibrezi, sa coordonezi si sa incurajezi emotiile pozitive pentru a le stabiliza.

Echilibrul si siguranta emotionala stau la baza inteligentei emotionale, capacitate care iti va fi utila in toate relationarile pe care le ai.

 

Descurajarea temerilor

Invata sa te relaxezi si sa iti oferi tu insati siguranta emotionala in primul tand.

Teama sta la baza esecurilor, iar primul pas spre a incerca ceva nou si a-ti descoperi potentialul este sa iti recunosti temerile si sa actionezi controlandu-le, fara a te lasa coplesita de ele.

Teama este cea care iti blocheaza emotiile pozitive care sunt sursa motivatiei interioare.

 

Incurajarea naratiunilor pozitive

Creierul este prin definitie narativ, motiv pentru care povestile pe care ti le spui anticipeaza si prezic rezultatul.

O gandire optimista inseamna sa constientizezi si posibilitatea esecului dar sa nu reprezinte o bariera si nici un factor de blocaj.

Din contra, educa-te catre descrierea aspectelor pozitive, a sentimentelor placute, pastrand mereu o atitudine binevoitoare fata de propria persoana.

 

Foto: Hepta

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top