Now Reading
5 informații personale care ar trebui să rămână secrete

5 informații personale care ar trebui să rămână secrete

Cu toții avem secrete. Iar cea mai mare greșeală este să ne așteptăm ca alții să ni le păstreze. Iată câteva informații pe care nu trebuie să le împărtășim. Pentru o viață liniștită.

Citește și:

Ce ascunde hoarding-ul sau acumularea de obiecte

7 moduri de a depăși eficient un eșec

Certurile în familie

Oricât de ample sau enervante și persistente, certurile în familie acolo ar trebui să rămână… în familie. Soluția vine tot din partea voastră, iar împărtășirea situațiilor delicate, nu face decât să te expună în fața altora.

Putem simți o ușurare temporară când vorbim despre astfel de probleme, dar în foarte scurt timp ajungem să ne dorim să nu fi deschis gura.

Indiferent de natura problemei, întotdeauna vom găsi o soluție pentru a o rezolva, întrucât membrii familiei rămân oamenii cei mai apropiați nouă.

Dacă apucăm să detaliem lucrurile neplăcute, vom rămâne mereu cu disconfortul de a ști că alte persoane dețin astfel de informații despre cei dragi.

 

Probleme cu copiii

Dacă ai probleme cu copiii, împărtășește doar anumite lucruri, care sunt comune și despre care ai auzit și din partea altora, dacă ești convinsă că poți primi un sfat util.

Cel mai indicat ar fi să discuți cu un specialist, dacă problema este una serioasă și persistă. Altfel, să ne văităm de proprii copii ne pune și pe noi într-o postură delicată… doar suntem responsabili de educarea lor.

Dar, pe de altă parte, rămân în continuare copiii noștri și suntem singurii capabili să îi ajutăm, să îi iertăm (dacă este necesar) și să îi iubim în continuare. Chiar vrei ca alte persoane să îți judece copilul?

Gândește-te că atunci când dezvălui asemenea secrete, toată familia celeilalte persoane va auzi o versiune mult înflorită a supărării tale. Nu îți dorești asta.

 

Numărul de parteneri sexuali

Din păcate, pentru bărbați rămâne un motiv de laudă (și apreciere) să aibă mai multe partenere sexuale, în timp ce pentru o femeie… atrage în continuare comentarii nedorite.

Este adevărat că nu trebuie să îți bați capul cu cei spun sau cred cei din jur, dar nici nu le da muniție împotriva ta.

Oricât de incorect și absurd ar fi, dacă un bărbat trece drept un cuceritor irezistibil, femeile sunt etichetate mai puțin prietenos. Chiar și atunci când te afli în compania prietenelor, nu detalia viața ta sexuală și păstrează anumite informații pentru tine.

 

Fanteziile sexuale ale partenerului

Oare mai e necesar de precizat cât de intime sunt astfel de informații? Nici tu nu ți-ai împărtăși fanteziile sexuale altcuiva decât unui partener cu care există un grad înalt de intimitate.

În mod asemănător, iubitul tău ți-a dezvăluit o parte intimă a vieții lui, destinată doar urechilor tale. În public, majoritatea ar fi rușinată de astfel de informații despre sine.

Vorbind despre astfel de lucruri, îi trădezi încrederea și îl expui ridiculizării.

Gândește-te și dacă ție ți-ar plăcea să ieșiți împreună în acel grup de prieteni și tu sau el să aveți parte de priviri aluzive din partea lor. Chiar vrei să trasformi viața ta intimă în subiect de glume deplasate?

 

Secrete de familie

Fiecare familie are propriile secrete. Poate chiar ați traversat o problemă serioasă precum consumul de droguri din partea unui verișor. Împărtășind astfel de lucruri, el va rămâne veșnic cu această etichetă publică mulțumită ție. Chiar îți dorești asta?

Ca orice alt lucru pe lume, chiar și prieteniile pot avea o dată a expirării. Dacă pe moment o anumită povestire ți se pare interesantă de dezvăluit unei prietene, în viitor poți regreta anumite confesiuni.

Un sfat pentru a învăța să nu vorbești prea multe în public este să îți imaginezi că ai mereu în preajmă o persoană în fața căreia nu ți-ai permite să vorbești aiurea. Poate fi mama ta sau chiar șeful.

Atunci când te pregătești să dezvălui astfel de secrete, imaginează-ți că persoana respectivă aude tot ceea ce spui și nu ar aproba astfel de dezvăluiri. Acest exercițiu te poate ajuta să gestionezi conversația și să schimbi subiectul.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top