Now Reading
5 pasi simpli prin care inveti sa fii autentica

5 pasi simpli prin care inveti sa fii autentica

Unii oameni isi abandoneaza propriile valori si se straduiesc sa fie pe placul tuturor. Invata sa fii autentica si pune-te pe primul loc in viata ta.

 

Tendinta de a raspunde mereu pozitiv la nevoile altora, in detrimentul sentimentelor tale, reflecta  un comportament pe care poate l-ai dobandit inca din copilarie.

Iti este teama de refuz, ai nevoia exagerata si nesanatoasa de aprobare, eventual o oarecare urma de teama de abandon si neincredere in sine. Trebuie neaparat sa iei in considerare urmatoarele sfaturi, daca nu stii sa-ti impui niste limite si sa fii autentica, iar tot ce faci este numai pentru satisfactia placerilor altcuiva.

 

Fii responsabila numai de emotiile tale

Fiecare om este responsabil de viata lui si implicit de sentimentele lui. Oricat de empatica ai fi, nu poti simti ce simt ceilalti si nici nu poti sa-i protejezi de propriile trairi, chiar daca le vrei binele. In plus, tu esti responsabila de ceea ce comunici, ce transmiti, nu de ce inteleg ceilalti.

 

Acorda-ti increderea ca stii sa fii autentica!

Cu cat oferi mai mult ajutor, cu atat ti se va cere mai mult si vei fi mai usor de manipulat. De cate ori nu ai auzit: “Tu esti singura persoana la care pot apela” sau “Nici nu stiu cum sa-ti spun, dar…”? Cand cei din jurul tau stiu ca nu poti spune nu,  devii o tinta usoara.

Inainte de a te oferi sa-i ajuti, gandeste-te daca este absolut necesar sau o faci pentru ca nu esti suficient de importanta pentru tine insati.  Daca le faci favoruri nu inseamna ca te apreciaza mai mult. Si daca tu nu crezi in valoarea ta, cum te poate pretui altcineva?

 

Nu poti multumi pe toata lumea

Nu te gandi la ce spun altii atunci cand iei o decizie care te priveste numai pe tine. Fii autentica si mandra de cine esti. Nimeni nu stie ce-i mai bine pentru tine si drept urmare, poti rata unele ocazii care iti pot schimba viata in bine sau momente cu adevarat importante.

Nu mama, nu prietenii, nu partenerul de viata trebuie sa decida ce-ti place tie.  Sa luam ca exemplu o trupa muzicala celebra. Oricat de valoroasa si bine primita de public ar fi, sigur se vor gasi oameni care s-o conteste. Si atunci ce faci? Nu mai asculti piesele lor, desi iti plac?

 

Pastreaza-ti energia pentru tine

Cu cat te gandesti mai mult sa nu ii deranjezi pe altii, sa iti alegi cuvintele si felul in care actionezi, cu atat iti vei epuiza mai repede energia.  Nu doar ca nu vei reusi sa impaci pe toata lumea, dar vei fi obosita  sa te mai gandesti la ce ai tu de facut.

 

Nu-ti epuiza energia sa-i multumesti pe altii

Atunci cand iti reprimi sentimentele si spui numai ce vor altii sa auda, risti sa-ti distrugi relatiile sociale. Dai dovada de mai putin egoism atunci cand nu pretinzi ca ai puteri divine si stii ce e mai bine pentru altii. Invata sa tolerezi faptul ca oamenii au dreptul sa fie suparati pe tine si, de asemenea, tu te poti supara pe ei fara sa-i pierzi definitiv si fara sa te simti vinovata de asta.

Pentru cine esti cu adevarat importanta nu trebuie sa te chinui sa fii altcineva. Nu-ti mai suprima propria identitate, actioneaza in acord cu gandurile si principiile tale, si nu uita sa fii autentica!

 

 

Citeste si:

Tehnici pentru o comunicare mai buna

8 pasi pentru a depasi sentimentul de vinovatie

 

Foto: shutterstock.com

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top