5 relatii defectuoase cu seful

Seful poate fi un personaj destul de dificil de tolerat, iar relationarea cu el nu e foarte placuta. Iata ce putem face in astfel de situatii.

 

Neintelegerile cu seful

Poate ca cea mai frecventa plangere a celor care au un loc de munca este ca nu se inteleg cu superiorul.

Sunt munciti peste program, platiti mai putin decat merita, adesea sunt victimele violentei verbale a unui sef fara inteligenta emotionala.

O problema de care abia incepem sa vorbim, in contextul sanatatii relatiilor de la locul de munca.

Iata mai jos cateva tipuri de manageri, asa cum au fost definite de Adriana Costisanu Savu, psihoterapeut cu experienta, la care ajung pacienti surmenati si stresati la locul de munca.

 

Genuri de sefi

Genul coleric, care nu isi poate controla matur emotiile. Tipa, se agita, critica (uneori fara motiv), vede intr-o situatie doar partea negativa, nu asculta si argumentele interlocutorului, crede ca dreptatea este intotdeauna de partea lui.

Genul manipulator, care utilizeaza informatiile in propriul interes, prezinta doar partea buna a lucrurilor, cauta sa afle cat mai multe despre ceilalti pentru a folosi ulterior informatiile, uneori minte, iar la capitolul empatie lasa de dorit.

Managerul pesimist vede toate situatiile in culori sumbre. E convins ca niciun proiect nu va fi dus la bun sfarsit, nu incurajeaza, nu lauda nicio initiativa si respinge orice propunere.

Intrucat este convins ca nimic nu va merge, vede doar jumatatea goala a paharului. In plus, mai are darul, fiind sef, sa-i molipseasca si pe ceilalti cu viziunea lui sumbra.

Seful arogant se considera superior oricarei persoane, este plin de el insusi, arogant si atotstiutor, vorbeste putin, este zgarcit in a-si arata disponibilitatea de a explica o problema, dispretuitor, chiar rautacios.

Nu va dori niciodata sa invete de la cei din jur si ii va privi cu dispret pe cei care sunt pasionati si expresivi. In realitate, astfel de oameni sunt complexati si destul de nefericiti.

 

Lipsa empatiei

O categorie aparte, dar foarte periculoasa, este cea care nu va empatiza vreodata cu cineva. Ii place sa raneasca, sa jigneasca, ii face pe altii sa se simta inferiori, sa se simta prost, se hraneste din nefericirea si durerea semenilor.

In acest caz, indiferent de postul detinut, e mai bine sa renuntati. Niciodata nu se va putea stabili o relatie de cooperare, respect si intelegere cu o astfel de persoana.

Cea mai buna strategie in astfel de cazuri este comunicarea cu tact si diplomatie, un stil de comunicare clar, deschis, sincer, fara ezitari si victimizari.

E binevenit un comportament asertiv si un ton politicos, dar ferm. Specialistii sunt de parere ca nu intotdeauna da rezultate un comportament pasiv sau submisiv. Dimpotriva, in fata unui sef abuziv si exagerat in pretentii, aceasta atitudine ii alimenteaza tendintele dificile.

 

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Tulburarea obsesiv-compulsivă din perspectiva psihanalitică
Tulburarea obsesiv-compulsivă din perspectiva psihanalitică

Tulburarea obsesiv-compulsivă sau OCD-ul despre care am tot auzit este o tulburare ce are la bază conflictul de ambivalență, adică conflictul dintre dragoste și ură. De el se leagă și dorința de control, încăpățânarea sau avariția.

Citeste
Cum să nu te lași controlată de emoții puternice
Cum să nu te lași controlată de emoții puternice

Oare este posibil să nu te lași controlată de emoții puternice? Psihologul Irina Doiciu ne dă câteva indicii despre cum ne putem gestiona propria impulsivitate.

Citeste
Cum ne explicăm impulsivitatea
Cum ne explicăm impulsivitatea

Impulsivitatea este definită ca o lipsă de stăpânire de sine, o predispoziție pentru acțiuni rapide și neplanificate ca răspuns al unui stimul intern sau extern, fără analiza consecințelor asupra ta sau a celorlalți. Sună complicat?

Citeste
5 relatii defectuoase cu seful
5 relatii defectuoase cu seful

Seful poate fi un personaj destul de dificil de tolerat, iar relationarea cu el nu e foarte placuta. Iata ce putem face in astfel de situatii.

Citeste
Compasiunea: Cum să ai o relație sănătoasă cu tine și cei din jurul tău
Compasiunea: Cum să ai o relație sănătoasă cu tine și cei din jurul tău

În primul rând, compasiunea nu are nicio legătură cu mila. Mila față de ceilalți ne plasează într-o poziție de superioritate și nu conține nicio empatie. Mesajul ei este mai degrabă „uite ce ți s-a întâmplat – mie nu mi se poate întâmpla, eu nu mă văd în postura ta.”. Mila față de sine, ne poate plasa într-un rol de victimă „săracul de mine, uite ce am pățit, nu am ce să fac”. Lipsa compasiunii ne îndepărtează de noi înșine, dă mai tare volumul criticului interior, iar față de ceilalți ne amorțește emoțional, blocând relațiile hrănitoare, benefice.

Citeste
De ce sunt necesare regulile pentru setarea de obiective
De ce sunt necesare regulile pentru setarea de obiective

Nu cred că este dificil pentru cineva să își seteze un obiectiv. De regulă, acest lucru începe cu „eu vreau să…” și iată, ne-am setat un obiectiv. Sau nu? Oare este suficient să vrem ceva? Din experiența noastră de viață știm că odată ce am spus că „vrem să…” am și făcut acel lucru? Am atins acel obiectiv? Sau, undeva, pe parcurs, ne-am poticnit, am găsit scuze și motive pentru a amâna împlinirea lui, am dat vina pe factori externi sau ni s-a diminuat motivația internă, am clacat și am abandonat?

Citeste