6 trăsături de personalitate care-ți sporesc atractivitatea
Nu putem avea întotdeauna silueta visată sau umorul dorit. Dar ne putem dezvolta anumite trăsături de personalitate care ne sporesc atractivitatea.
Citește și:
7 obiceiuri la care să renunți dacă vrei să îți îmbunătățești stima de sine
7 exemple de persoane toxice de care să te îndepărtezi
Încrederea în sine
Știi vocea aceea interioară, pe care o numim critic, și care ne obosește cu limitările pe care ni le impune? Este momentul să o domolim. Mai greu la început, dar un exercițiu util pe termen lung.
În primul rând, nimeni nu este perfect și este absurd să avem anumite așteptări de la noi însene. Siguranța de sine are printre alte beneficii și pe cel de a fi capabilă să te susții singură, să nu cauți validarea și aprobarea celor din jur în mod constant și nici să nu îți fie teamă când cineva nu este de acord cu tine.
Singura persoana cu care trebuie să fii în acord ești tu însăți. Nu te lăsa nici manipulată, nici înjosită de cei din jur.
Când ai încredere în tine, vei lua cu mai multă ușurință decizii, chiar cu riscul de a greși, pentru că vei fi pregătită să depășești și eșecurile.
Totodată, astfel de persoane sunt de admirat și luate drept exemplu de cei din jur. Sunt considerate echilibrate și asumate, iar astfel de trăsături denotă stabilitatea și sunt extrem de atrăgătoare.
Sinceritatea
Este adevărat că toți putem menționa situații în care minciuna este chiar recomandată…
„Arăt foarte rău azi?” – „Nici vorbă! Nu te mai denigra singură.” Nu este prea simplu să spui cuiva „da, arăți nasol rău azi…” și nici recomandat pentru că dintr-o astfel de constatare nu rezultă nimic pozitiv nici pentru tine, nici pentru persoana în cauză.
Totodată, persoanele sincere sunt cele care nu se tem de adevăr chiar și atunci când acesta este dificil de comunicat. Pentru că un adevăr comunicat corespunzător, va reduce riscul neînțelegerilor ulterioare și va ajuta procedul de reparare sau vindecare a unei situații.
Persoanele sincere sunt de încredere, ori ne dorim în preajma noastră persoane pe care ne putem baza și cărora le putem cere un sfat.
Găsește variantele cele mai bune de a spune lucrurile cu sinceritate și îți vei dezvolta mai mult această abilitate atât de apreciată.
Încrederea
La baza oricărei relații, mai ales amoroase, încrederea joacă un rol extrem de important. Este important să știi că poți avea încredere în partenerul tău pornind de la detaliile nesemnificative, la lucrurile cu adevărat importante.
La rândul tău, trebuie să îi oferi aceeași siguranță. În absența acestei trăsături, nicio relație nu rezistă, iar pe parcursul ei avem momente de tensiune, stres și neliniște. De aici până la final nu este un drum lung.
Loialitatea
Cu toții vrem să știm că ne putem baza pe sprijinul partenerului și că nu vom fi abandonați atunci când apare o problemă. Nu degeaba se spune „la bine și la greu”.
Sentimentul că formați o echipă și că sunteți mereu unul de partea celuilalt este precum un afrodisiac și sudează mai mult relația dintre două persoane.
Totodată, aceasta se manifestă și prin constanță în sentimentele și respectul față de partener, indiferent de tentațiile care apar. Și vor apărea, cu certitudine…
Loialitatea nu înseamnă doar fidelitate față de partener ci și față de tine, de credințele, valorile și nevoile tale.
Răbdarea și înțelegerea
Se spune că lipsa de răbdare este un semn de imaturitate. Precum copiii mici care fac o scenă atunci când nu primesc ceea ce au cerut, și la maturitate, incapacitatea de a accepta că lucrurile nu ies exact așa cum vrem noi, este la fel de neplăcută.
Și pentru noi, și pentru cei din jur. Abilitatea de a nu face reproșuri, de a rezista și atunci când apar probleme și lucrurile devin mai dificile, de a încerca din nou, atunci când ceva nu iese de la prima încercare, este o calitate extrem de dezirabilă.
Tot aici încadrăm și înțelegerea pe care o arătăm celuilalt, lipsa de judecată și de reproș de îndată ce avem ocazia…
Pentru că doar astfel arătăm că îl acceptăm exact cum este și că rămânem în echipa lui și atunci când există diferențe între noi sau conflicte.
Foto: shutterstock.com