7 metode de a sparge gheața într-o conversație
Cu toții ne dorim să facem o impresie bună, dar deseori este dificil să găsim abordarea potrivită cu o persoană necunoscută. Iată câteva metode de a sparge gheața într-o conversație.
Citește și:
Simți că totul îți merge prost? Iată 7 schimbări care pot pune lucrurile într-o nouă perspectivă
Arată interes persoanei cu care discuți
Fiecăruia dintre noi ne place să vorbim… despre noi. Prin urmare, vom aprecia atunci când găsim pe cineva dispus să ne asculte.
Pentru a sparge gheața cu o persoană nou cunoscută, permite-i să vorbească și astfel îi oferi cadrul necesar pentru a se simți mai relaxată.
Ascultă cu atenție și arată interes față de ce îți povestesc ceilalți. Totodată, poți complimenta persoana cu care discuți pentru că toți devenim sensibili atunci când ne este hrănită stima de sine.
Nu exagera, nu alege cuvinte pompoase și nici nu face complimente deplasate sau stânjenitoare. Apreciază cu sinceritate o trăsătură pozitivă sau plăcută și comunică acest lucru.
Evită întrebările închise
Întrebările închise sunt cele care nu invită la un răspuns mai elaborat ci permit reacții monosilabice.
Prin urmare, formulează întrebarea astfel încât în răspuns să fie clar celeilalte persoane că te interesează o opinie personală. „Te distrezi?” versus „Cum ai aflat despre acest eveniment?” sau „Ce părere ai despre eveniment?”.
Permite-i celuilalt să îți explice ceva ce tu nu știi
Oamenii sunt mai amabili atunci când le ceri sfatul sau când îi rogi să îți explice un anumit lucru.
În loc să îți fie teamă că nu știi ceva și că te poți face de râs neștiind, pune întrebări și permite celuilalt să te lămurească. Conversația va dura mai mult, cu siguranță, iar sentimentele celuilalt vor fi mult mai pozitive față de tine.
Citește ziare, urmărește știrile
Poate nu ții neapărat să fii chiar mereu la curent cu ultimele știri, dar astfel de informații îți pot oferi idei pentru conversație.
Mai mult, într-o conversație deja existentă, poți lua parte atunci când ai idee despre subiectul discutat.
Împărtășește din experiența ta
Dacă se discută un subiect despre o situație pe care și tu ai experimentat-o, nu ezita să discuți despre acest lucru.
Oamenii se simt mai apropiați de cei care împărtășesc experiențe similare și, totodată, este un schimb de experiență util.
Subiecte facile
Cele mai simplu de abordat subiecte sunt cele legate de: familie, ocupație, timp liber și visuri.
Când vorbești despre familie, încearcă să nu comiți indiscreții, dar poți discuta despre frați/surori sau membri gălăgioși din familia ta, cu care ai câteva anecdote. Umorul ajută mereu.
Despre serviciu putem vorbi cam toți și deseori e chiar interesant să aflii cu ce se ocupă alții și ce presupune munca lor.
Timpul liber este un subiect de conversație plin de oportunități. Nu este cazul să te lauzi cu cea mai exorbitantă excursie în care ai mers ci poți discuta despre hobby-uri, cărți citite, filme urmărite, cafenele și restaurante.
Despre visuri poți discuta pe parcursul conversației, atunci când s-a stablit un anumit nivel de familiaritate cu interlocutorul tău.
Învață de la cei mai buni
Acum poți găsi pe internet o sumedenie de filmulețe ale maeștrilor în arta conversației. De la ei poți învăța cum să abordezi o persoană, cum să deschizi o conversație, ce întrebări să pui și ce întrebări să eviți, precum și care sunt glumele potrivite…
Foto: shutterstock.com