Now Reading
Calitatile celor mai putin vorbareti

Calitatile celor mai putin vorbareti

Revista Psychologies

A fi introvertit difera de a fi timid, caci primii prefera o stimulare exterioara mai mica, pe cand timizii se tem de judecata celorlalti. Cei mai putin vorbareti au o serie de calitati din care putem invata.

 

Cunoastere de sine

Persoanele mai tacute isi aleg cu grija vorbele si iau decizii mai bune, intrucat isi rezerva suficient timp pentru analiza propriilor ganduri, nevoi, dorinte.

O persoana mai tacuta va sti sa filtreze informatiile pe care le primeste si va interveni intr-o conversatie cand raspunsul este formulat atent.

Fiind mereu atenti la propriile semnale si dispozitie, ei vor sti mai bine si ce situatii sa caute si pe care sa le evite.

Daca un extrovert socializeaza usor si constant cu toata lumea, o persoana mai tacuta va alege mai bine oamenii cu care se inconjoara.

In plus, tacerea este benefica pentru creier, intrucat si acesta are nevoie de pauze binemeritate, avand in vedere ritmul alert in care traim.

Asadar, o persoana mai tacuta poate fi un rezervor de energie si calm psihic si o companie extrem de placuta.

 

Deschidere catre ceilalti

Persoanele care vorbesc mai putin sunt, in primul rand foarte buni observatori. Obisnuiti sa nu intervina in exces in conversatii, vor fi foarte atenti la cei din jurul lor.

Au o puternica sete de cunoastere si in niciun caz nu sunt antisociali. In mod exceptional, mare parte dintre aceste persoane evita judecatile. Din contra, ei sunt capabili de o mai mare empatie decat extrovertii.

Daca o astfel de persoana neimplicandu-se foarte tare poate lasa impresia ca nu se simte in largul ei, este o iluzie. Nu toti simtim nevoia exteriorizarii in exces si putem aprecia compania altora si altfel decat in mod exploziv sau… verbalizat.

Astfel de persoane sunt mai inclinate sa intre in vorba cu cei retrasi, cu cei care par stingheri.

Pentru ca spiritul lor de observatie le va atrage atentia cand exista un disconfort si, empatizand, vor veni in intampinarea celuilalt.

 

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top