Now Reading
Cum sa scoti ce e mai bun dintr-o situatie negativa

Cum sa scoti ce e mai bun dintr-o situatie negativa

Revista Psychologies

Iata o lista cu sfaturi simple, dar practice, pentru a face fata evenimentelor neplacute cu care te poti confrunta. Indiferent de magnitudinea lor, atitudinea poate fi aceeasi, astfel incat sa nu fim complesiti de anxietate, iar o situatie negativa sa capete o nota pozitiva.

 

Priveste in perspectiva

Cat de semnificativ va fi acest incident anul viitor pe vremea aceasta? Dar peste cinci ani?

Sunt situatii in care raspunsul poate fi da, in caz ca vorbim despre un interviu intr-o companie in care ti-ar placea sa lucrezi. Dar in cele mai multe cazuri, raspunsul este nu.

 

Ce trebuie sa accepti?

In momentul in care accepti realitatea, reusesti sa mergi mai departe atat cognitiv cat si emotional. Sa nu te blochezi intr-un moment.

Atunci cand evidentele sunt impotriva planului A pe care ti l-ai facut, in loc sa te incrancenezi sa speri ca totusi va functiona, orienteaza-te cu mai multa incredere catre planul B.

 

Fii flexibil

Chiar daca ti-ai facut un plan, nu inseamna ca trebuie sa il respecti intocmai, in special cand nu esti multumit de evolutia lui.

Este ca si cum ti-ai propus o plimbare cu barca si te hotarasti sa o faci si daca ploua. Sau suferi o dezamagire cumplita ca nu este posibil sa faci acest lucru.

 

Realitati alternative

Bineinteles odata incheiata o anumita situatie, putem ramane cu mintea tot acolo gasind alternative si alte moduri mult mai eficiente in care am fi putut actiona sau reactiona.

Cu totii facem lucruri pe care le regretam ulterior. Dar sunt doar lectii pentru situatii similare care vor urma.

Nu sunt semne ca trebuie sa ramanem blocati intr-un trecut asupra caruia nu mai putem avea nicio influenta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top