Now Reading
Descopera daca te minte sau iti spune adevarul

Descopera daca te minte sau iti spune adevarul

Revista Psychologies

Ti-ai dori sa-ti dai seama cand persoana din fata ta iti spune un lucru inventat sau din amintiri? Daca este sincera sau nu? NLP iti ofera o tehnica simpla, valabila fie ca stai de vorba cu partenerul de viata, un prieten sau vrei sa angajezi pe cineva.

 

 

Intai identifica daca persoana respectiva este stangace sau dreptace. Poti face asta observand ce mana predominanta foloseste sau daca scrie ceva.

Daca totusi nu poti sa-ti dai seama, intreaba din curiozitate: “Cu ce mana obisnuiesti sa scrii?” sau “Esti dreptaci ori stangaci?”.

 

Pentru dreptaci

O persoana dreptace care se uita cu ochii in dreapta sus isi creeaza o imagine. Cand ochii se indreapta spre dreapta orizontal atunci creeaza un sunet, iar cand se uita in dreapta jos simte o senzatie.

Cand se uita in stanga sus, persoana isi aminteste o imagine. Cand se uita in stanga lateral isi aduce aminte un sunet, si cand se uita in stanga jos este in dialog intern.

 

Pentru stangaci

Este la fel de usor, numai ca se inverseaza indicii vizuali si cei auditivi: adica va crea in stanga si isi va aminti in dreapta.

 

Invatare

Daca cumva ti se pare putin amestecata toata treaba asta, nu-i nimic. Acum are loc procesul de invatare. Poti desena fata unei persoane pe o foaie de cartie si sa scrii tot ce am spus mai sus legat de indicii de accesare, sau poti cauta o fotografie pe internet.

 

Cum verifici

Ceea ce ne intereseaza este daca indicii vizuali si auditivi sunt creati sau amintiti. Dupa ce ai determinat daca persoana este stangace sau dreptace, cand ii pui o intrebare indreapta-ti atentia catre primul lucru care il face cu ochii.

A creat sau si-a amintit? Aceasta este intrebarea. Atentie! Prima reactie conteaza. Isi poate aminti rapid raspunsul apoi isi poate indrepta ochii catre partea de creatie pentru a formula ceea ce vrea sa spuna.

Indicii acestia se imbina intr-un mod elegant cu limbajul corpului. Daca isi indreapta ochii catre vizual sau auditiv creat si acest lucru este insotit de unul din gesturile: evita privirea, face miscari bruste (care nu sunt ticuri), se scarpina la ceafa sau face vreun gest de a-si acoperi subtil sau mai putin subtil gura, isi atinge lobul urechii in semn de nervozitate, atunci exista o sansa mare ca persoana din fata sa te minta.

Inca ceva: daca privirea este drept in fata, atunci inseamna ca persoana este intr-o stare de vizualizare.

 

Autor: Vlad Negrila, NLP Trainer, NLP Master

http://calatoriiprinsunet.ro/

Foto: Concept of lie

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top