Now Reading
O excursie in trecutul indepartat

O excursie in trecutul indepartat

Revista Psychologies

Tot mai des in ultima vreme se vorbeste despre spiritualitate la un nivel non-religios si despre vietile trecute pe care cu totii le-am experimentat. Aceste teorii ale reincarnarii, candva cunoscute doar in spatiul asiatic, despre care Eliade vorbea cu entuziasm acum mutle decade, spre surprinderea contermporanilor sai, au devenit mult mai accesibile si astfel au castigat foarte multi adepti in ultimii ani.

Si asta, mai ales pentru ca s-au putu dovedi stiintific, atingand astfel si constiintele cele mai sceptice. Una din aceste modalitati de a demonstra existenta vietilor anterioare este prin folosirea hipnozei regresive ca mijloc de aducere aminte, iar hipnoterapeutul american Michael Newton este un pionier al acestei tehnici. El a descoperit in sesiunile sale de regresii in copilarie, pe care le aplica pacientilor sai pentru a-i ajuta in rezolvarea diferitelor probleme pentru care il solicitasera, ca acestia mergeau mult mai departe in trecut, catre viata intrauteria si chiar catre vieti trecute. De unde puteau sa relateze date extrem de exacte, verificate apoi cu ajutorul arhivelor si martorilor. Astfel, Newton a devenit foarte interesat de aceasta chestiune, a studiat domenii conexe si a pus bazele a ceea ce astazi se numeste metoda Newton de regresie in vietile trecute si viata dintre vieti.

 

Povestile de pe canapea

Cu o cazuistica de peste 7000 de subiecti la momentul scrierii cartilor, Michael Newton a constituit o harta a vietii extracorporale a sufletelor pe care a detaliat-o in cele trei carti publicate si la noi in tara, Calatoria sufletelor, Destinul sufletelor si Viata dintre vieti.

O sesiune de hipnoza regresiva, fie ea intr-o viata trecuta sau in perioada dintre vieti, este o calatorie fascinanta in interiorul sufletelor noastre, care ne ajuta sa intelegem profunzimi nebanuite ale propriului drum. Calatoria incepe cu momente din copilaria acestei vieti, pentru a-l ajuta pe subiect sa porneasca procesul de reamintire, este apoi urmata de o vizita in pantecele matern, in care va descoperi legatura creata cu parintii, pentru ca intr-un final sa se poposeasca in una sau mai multe vieti trecute in care va gasi raspunsuri pe care le cauta de mult.

T. a venit pentru o sedinta de hipnoza regresiva dupa ce viata sa a fost complet zdruncinata de criza economica. A pierdut aproape tot ce avea si dintr-un om de afaceri prosper a ajuns un cautator al adevarurilor spirituale. Din aceasta isi propusese sa dezvolte si o noua afacere sau, mai bine zis, un mod de viata. Si pentru ca era inca macinat de indoieli, a considerat ca este momentul sa inteleaga de ce a facut anumite alegeri atat in viata aceasta, cat si inainte de a se incarna.

Nu mica i-a fost, insa, mirarea cand a descoperit in Astral ca cel care ii este ghid in eternitate a ales sa se intrupeze acum fix in persoana pe care el o angajase ca manager al afacerilor sale si care le dusese in faliment. De ce toate acestea? Tocmai pentru a-l ajuta pe T. sa se dedice zonei spirituale care il implinea cu adevarat, dar pentru care nu avea timp fiind prins in vartejul muncii din cadrul firmelor. Acesta este doar un exemplu al faptului ca nu intotdeauna cand cineva ne face ceva ce consideram la momentul respectiv ca ne este potrivnic, sufletul persoanei respective ne vrea cu adevarat raul.

La polul opus, insa, este povestea lui M., o femeie in floarea varstei care, dupa ce a decis sa-si anuleze nunta pentru ca nu se simtea conectata corespunzator cu viitorul sot, a inceput o perioada de incercari emotionale, de relatii ratate si neliniste sufleteasca. In cadrul unei sesiuni de regresie in vietile trecute si viata dintre vieti ea a descoperit ca povestea cu S., cel pe care il parasise fara drept de apel cu o luna inainte de mariaj, se intindea pe multe vieti si niciodata nu fusese una cu happy end. S. o haituia constant dintr-o viata in alta si ea nu reusea niciodata sa se desprinda de agresor, iar aceasta parasire extrem de dureroasa pe care ea a provocat-o in aceasta viata a facut-o in sfarsit sa fie capabila sa ia decizia de a se rupe definitiv. Nu putem stii ce ii vor rezerva viitoarele incarnari in legatura cu aceasta relatie, insa M. a revenit din transa mult mai linistita si mai increzatoare, fiind convinsa ca in sfarsti a facut ceea ce trebuia.

 

In lumea sufletelor

Dincolo, insa, de ciclul intruparilor, sufletul petrece o perioada considerabila de timp in viata dintre vieti, in Astral sau, mai simplu, „Acasa”. Aici evolueaza, face parte dintr-un grup de suflete, participa la activitati de invatare, recreere si se prezinta in fata consiliilor de sfatuitori. Toate aceste informatii, cat si altele legate de gradul de dezvoltare al sufletului, de personalitate acestuia, independenta de cele pe care le adopta in fiecare incarnare separat, cat si informatii despre sufletele cu care interactioneaza atat in Astral cat si in perioadele petrecute pe Pamant sau in alte lumi, pot fi accesate tot prin intermediul unei sesiuni de hipnoza regresiva. Insa, pentru aceasta, este nevoie sa i se dedice o sedinta intreaga, desfasurata pe parcursul a 4-5 ore, in care oprirea intr-o viata trecuta, de regula cea mai recenta, este doar o trambulina care sa-l propulseze pe client catre lumea sufletelor.

D. este un suflet avansat si totusi mai are mult de munca pentru a reusi sa eleveze. D. este in viata actuala un barbat inteligent, cu priza la femei si foarte constient de calitatile sale masculine. Prezent la o sesiune de regresie in viata dintre vieti, D. a descoperit ca are o afinitate pentru trupurile de barbati, ca in ultimele 20 de incarnari, numai de doua ori a ales cate un corp de femeie, preferand clar energia pe care o poseda barbatul intrupat. Spre deosebire de el, insa, B. este si el un barbat tanar si cu priza la femei, constient de calitatile sale, dar care a descoperit ca prefera sa se incarneze mai des in corpuri femeiesti „pentru ca femeia simte mult mai mult”.

Revenind insa la D., a carui lectie in aceasta viata este de a invata sa isi tina in frau energia masculina si de a o directiona catre scopul evolutiei, intalnirea sa cu Consiliul Inteleptilor a fost una cat se poate de simbolica si plina de intelesuri. Cei sapte membri ai consiliului din lumea spiritelor, in fata carora s-a prezentat pentru discutiile ulterioare fiecarei vieti trecute erau la inceput barbati. Dupa care unul din ei s-a preschimbat in femeie.

Pentru ca intr-un final toti sa ajunga sa isi schimbe rolurile de gen razand cu pofta de D. care privea nedumerit la comedia din fata lui. Consiliul sau, care, de altfel, ca orice consiliu sau maestru, are un simt al umorului foarte dezvoltat, incerca sa-l faca pe D. sa inteleaga importanta intruparii in ambele sexe, nu doar intr-unul preferat.

 

Dincolo de temeri

Procesul este unul de reamintire, in care mintea constienta isi pastreaza rolul de gardian vigilent, fara a permite ruperea contactului cu realitatea. Desi este nevoie de o transa profunda, care sa mearga pana in cele mai adanci straturi ale inconstientului, pentru ca apoi sa atinga valurile diafane ale supraconstientului, constientul nu isi pierde in niciun moment importanta, ci este doar mai relaxat.

Astfel, posibilitatea de a nu te mai trezi din transa, una din cele mai mari temeri ale clientilor, sau de a ramane cu sechele dupa acest exercitiu de amintire, o alta temere frecventa, este practic nula. Chiar si in cazul in care, prin absurd, terapeutul dispare pur si simplu, beneficiarul regresiei poate sa isi continue firul amintirilor pana unde vrea si apoi se poate ridica linistit pentru a pleca mai departe.

O calatorie intr-un astfel de trecut indepartat este mereu fascinanta si trebuie facuta numai atunci cand te simti pregatit pentru a explora profunzimile, atunci cand orice umbra de teama s-a risipit si cand motivatia este suficient de puternica pentru a ne ghida sufletul in negura amneziei autoimpuse. Sigur ca este interesant sa aflam daca am fost vreodata pe tronul Cleopatrei sau pe calul lui Stefan cel Mare, insa o incursiune in vietile trecute este o forma terapeutica, nu o modalitate de divertisment, asa ca motivatia reala si necesara este cat se poate de importanta.

De: Andra Ilias

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top