Obiectiv: performanta!

Coach-ul este antrenorul unui sportiv. Importat in business, coaching-ul are ca tinta imbunatatirea performantelor angajatilor sau managerilor. In limbaj de multinationala, o saptamana din viata Cristinei Manole are „termene, „obiective, „strategii, „meeting-uri.

Luni. Clientul de la ora 17 vine la int¢lnire. Pentru a doua oara consecutiv, nu a aplicat nimic din planul de actiune. A motivat ca a fost foarte ocupat cu finalizarea unor proiecte. Ma contactase pentru ca nu reusea sa-si organizeze propria firma si sa delege sarcini unicului sau angajat. Dezordinea din viata lui personala si profesionala i-a afectat afacerea. Imi dau seama ca depune un efort foarte mare pentru a-si modifica „modelele' cu care a trait foarte confortabil p¢na la 30 de ani.

Stiu ca pentru unii schimbarea unui comportament aparent banal este dificila. Suntem la a cincea sedinta din cele zece contractate. Ma g¢ndesc sa il confrunt cu faptul ca termenul de 12 saptam¢ni este prea scurt pentru un obiectiv at¢t de important. Ii propun doua solutii: rediscutarea termenului sau a obiectivelor. Alegerea lui a fost de a-si revizui obiectivele. S-a impacat cu ideea ca rezultatele pot fi consistente in masura in care ritmul de schimbare se acorda cu obiectivele.

Marti: Trei ceasuri rele.
Pentru mine se condenseaza toate intr-o ora: barbat in v¢rsta de 47 de ani, director de v¢nzari intr-o companie multinationala, doreste sa isi reprime atitudinea critica fata de membrii echipei sale. Comportamentul ironic si critic fata de membrii echipei a condus la blocaje de comunicare intre el si subalterni si implicit la scaderea performantei acestora. Client: „Nu am nimic cu nici unul dintre ei, doar ca nu ascult lucruri care nu ma intereseaza. Vreau sa imi dea numai informatia pe care am cerut-o. Nu am timp de prostii.' Coach: „Care credeti ca va fi atitudinea membrilor echipei in doua luni daca va mentineti acest comportament fata de ei?'
Client: „Isi vor da demisia sau vor pleca la recomandarea mea intr-un alt departament.' Acest scenariu pare sa nu il sperie, de aceea voi incerca o alta strategie.

Miercuri:
: Dupa un sir lung de planificari, la ora 18:30 ma int¢lnesc cu grupul de intervizare in coaching. Toate obiectivele noastre profesionale sunt „sabotate' cel putin 15 minute cu noutatile din ultimele doua saptam¢ni. Sunt gazda a acestui grup si incerc sa ii fac sa se simta bine.

Joi:
E ziua in care o mare parte din timp il petrec citind si scriind. Excesul de informatie ma bucura si ma oboseste in acelasi timp. Din pacate, mai mult ma informez pentru articole sau pentru traininguri. Luxul de a citi pentru placerea mea mi-l permit din ce in ce mai rar. Noroc cu timpul petrecut prin trenuri sau avioane.

Citește continuarea pe pagina următoare: 1 2
Comentează și tu
Recomandări
Tulburarea obsesiv-compulsivă din perspectiva psihanalitică
Tulburarea obsesiv-compulsivă din perspectiva psihanalitică

Tulburarea obsesiv-compulsivă sau OCD-ul despre care am tot auzit este o tulburare ce are la bază conflictul de ambivalență, adică conflictul dintre dragoste și ură. De el se leagă și dorința de control, încăpățânarea sau avariția.

Citeste
Cum să nu te lași controlată de emoții puternice
Cum să nu te lași controlată de emoții puternice

Oare este posibil să nu te lași controlată de emoții puternice? Psihologul Irina Doiciu ne dă câteva indicii despre cum ne putem gestiona propria impulsivitate.

Citeste
Cum ne explicăm impulsivitatea
Cum ne explicăm impulsivitatea

Impulsivitatea este definită ca o lipsă de stăpânire de sine, o predispoziție pentru acțiuni rapide și neplanificate ca răspuns al unui stimul intern sau extern, fără analiza consecințelor asupra ta sau a celorlalți. Sună complicat?

Citeste
Obiectiv: performanta!
Obiectiv: performanta!

Coach-ul este antrenorul unui sportiv. Importat in business, coaching-ul are ca tinta imbunatatirea performantelor angajatilor sau managerilor. In limbaj de multinationala, o saptamana din viata Cristinei Manole are „termene“, „obiective“, „strategii“, „meeting-uri“.

Citeste
Compasiunea: Cum să ai o relație sănătoasă cu tine și cei din jurul tău
Compasiunea: Cum să ai o relație sănătoasă cu tine și cei din jurul tău

În primul rând, compasiunea nu are nicio legătură cu mila. Mila față de ceilalți ne plasează într-o poziție de superioritate și nu conține nicio empatie. Mesajul ei este mai degrabă „uite ce ți s-a întâmplat – mie nu mi se poate întâmpla, eu nu mă văd în postura ta.”. Mila față de sine, ne poate plasa într-un rol de victimă „săracul de mine, uite ce am pățit, nu am ce să fac”. Lipsa compasiunii ne îndepărtează de noi înșine, dă mai tare volumul criticului interior, iar față de ceilalți ne amorțește emoțional, blocând relațiile hrănitoare, benefice.

Citeste
De ce sunt necesare regulile pentru setarea de obiective
De ce sunt necesare regulile pentru setarea de obiective

Nu cred că este dificil pentru cineva să își seteze un obiectiv. De regulă, acest lucru începe cu „eu vreau să…” și iată, ne-am setat un obiectiv. Sau nu? Oare este suficient să vrem ceva? Din experiența noastră de viață știm că odată ce am spus că „vrem să…” am și făcut acel lucru? Am atins acel obiectiv? Sau, undeva, pe parcurs, ne-am poticnit, am găsit scuze și motive pentru a amâna împlinirea lui, am dat vina pe factori externi sau ni s-a diminuat motivația internă, am clacat și am abandonat?

Citeste