Now Reading
Eviți să pui întrebări? Mai gândește-te o dată!

Eviți să pui întrebări? Mai gândește-te o dată!

Avatar photo

Ești mai timidă sau îți e teamă să nu pui presiune? Cu toate astea vrei o bună conectare cu cei din jur și să comunici mai bine? E cazul să apelezi la întrebări.

 

De regulă, într-o conversație suntem extrem de preocupați de lucrurile pe care le spunem, suntem foarte atenți ce direcție urmează discuția respectivă, ba chiar suntem cu garda sus, să nu fim luați prin surprindere de anumite subiecte pentru care, poate, nu suntem suficient de pregățiți, atacăm sau răspundem unui atac din partea celuilalt.

Citește și:

Tehnici pentru o comunicare mai bună

Invata sa refuzi fara sa te simti vinovata

Și uite așa, o simplă interacțiune devine un câmp de bătălie. Uităm să ascultăm, să dăm feedback, să ne implicăm pozitiv în comunicare și să-i păstrăm sensul.

Toate acestea se pot realiza extrem de simplu dacă ne dăm voie să fim empatici cu partenerul de discuție, dacă ne menținem calmul, comunicăm asertiv și… punem întrebări.

Atunci când îi punem întrebări interlocutorului, demonstrăm că îl ascultăm cu adevărat, că ne pasă de ceea ce spune și dezamorsăm eventualele neînțelegeri, care pot duce la un conflict.

Câștigăm respectul și aprecierea celuilalt, o bună premisă pentru construirea unei relații de calitate.

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top