Intuitia: cel de-al saselea simt

Fii receptiv
Terapeuta australiana Judee Gee nu considera intuitia drept un instrument ezoteric, ci o modalitate de a intra in contact cu trairile intime si de a invata sa te cunosti. „Pacientii mei doresc sa exprime ceea ce resimt in interior”, spune ea. „Uneori, au avut experiente premonitorii sau senzatii stranii. Insa toti resimt nevoia imperioasa de a lua contact cu aceasta parte din ei insisi.” Dupa parerea terapeutei, procesul acesta presupune sa fii receptiv, creand un fel de „spatiu interior vid”. Dar, daca ai o atitudine atat de deschisa, trebuie sa suporti confruntarea directa cu tine insuti, un risc pe care nu oricine vrea sa si-l asume… „Pentru a-i ajuta sa-si depaseasca blocajele, am recurs la tehnici de masaj si la metode psihoemotionale”, continua Judee Gee. „Odata parcurse aceste proceduri de baza, ei isi regasesc treptat increderea in propriile lor perceptii launtrice.”
Sa te lasi calauzit de intuitia ta nu inseamna in nici un caz sa fii teleghidat… Ca sa te poti increde intr-adevar in ea, trebuie sa stii sa o asculti, fara sa faci din ea mai mult decat ceea ce este de fapt.
Erik Pigani
traducere si adaptare Sabina Dorneanu

gandirea laterala, anchetede citit

Gandirea laterala, Edward de Bono, Editura Curtea Veche, Bucuresti, 2003
Un manual de utilizare a gandirii creative, spontane, caracteristice intuitiei

 

 

 

 

Foto: Hand choosing key.

Citește continuarea pe pagina următoare: 1 2 3
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cum ne sunt utile emoțiile negative
Cum ne sunt utile emoțiile negative

Emoțiile noastre sunt mai complexe decât „pozitive“ sau „negative“. Toate încearcă să ne transmită ceva, în primul rând, despre noi înșine. Cât suntem de dispuși să le ascultăm și să acceptăm, e altă poveste. Pentru dezvoltarea noastră personală și o mai bună înțelegere a sinelui, emoțiile negative sunt bune.

Citeste
Cum să gestionăm agresivitatea la birou
Cum să gestionăm agresivitatea la birou

Agresivitatea ascunde mereu același lucru: nesiguranța, teama de eșec, frica de a pierde controlul. Să fie amenințarea singura metodă de a obține ce vrei? Funcționează asta? De unde pornește această abordare, de ce este ea cultivate și care sunt alternativele mature, echilibrate și profesioniste.

Citeste
Iubirile care dor: acceptarea propriilor emoții și sentimente
Iubirile care dor: acceptarea propriilor emoții și sentimente

Cu toții am avut parte de iubiri dureroase, fie pe parcursul unei relații, fie din nerealizarea ei, fie ulterior, după o despărțire. În toată această dinamică a suferinței, un rol important pentru vindecare, îl joacă acceptarea propriilor emoții și sentimente.

Citeste
Intuitia: cel de-al saselea simt
Intuitia: cel de-al saselea simt

O voce launtrica, o certitudine inexplicabila… Manifestarile intuitiei sunt multiple. Cu totii i-am simtit efectele intr-un moment sau altul. Iata un ghid succint de utilizare a intuitiei, atat pentru sustinatori, cat si pentru sceptici.

Citeste
Cum îți poți folosi propria nesiguranță în avantajul tău
Cum îți poți folosi propria nesiguranță în avantajul tău

Suntem familiarizate cu sentimentul de nesiguranță și știm deja că, deseori, ne împiedică să obținem ceea ce vrem. Nesiguranța poate însemna neîncredere în noi însene, o stimă de sine scăzută și ne poate face vulnerabile. Iată cum să o folosim în avantajul nostru.

Citeste
Nimeni nu este responsabil pentru furia ta
Nimeni nu este responsabil pentru furia ta

Ții minte ultima dată când te-ai înfuriat? Realizezi că furia ta are la bază cam aceleași motive? De regulă dăm vina pe alții, pe situații sau, mai rău, pe noi însene. Dar asta nu ne scapă de furie. Iată cum putem să o înțelegem.

Citeste