Mandalele deblochează energia și vindecă traumele. Învață să-ți desenezi propria mandală!
Să-ți desenezi propriul simbol care te vindecă emoțional și te ajută să fii mai fericită. Sună bine, nu? Iată ce sunt mandalele și cum le construim corect.
Mandalele de lumină sunt reprezentate grafic prin cercuri şi sunt cunoscute încă din Antichitate pentru puterile lor, în special vindecătoare.
Le poţi vedea pe pereţi, pe podele sau ferestre, în biserici, temple, palate şi situri istorice. Ele reprezintă geometria sacră sau limbajul cosmosului.
Dacă ai un ochi receptiv, le poţi vedea şi în natură. Mulţi psihologi şi terapeuţi de medicină alternativă le folosesc în tratamentele de vindecare, întrucât vibraţiile mandalelor sunt foarte puternice.
Citește și:
Cărțile de colorat pentru adulți: calea sigură către relaxare
Învinge stresul prin meditație
Cuvântul „mandală“ vine din limba sanscrită și e un simbol și totodată un ritual. Mandalele vin din hinduism și din budism, reprezentând Universul.
Mandala este o diagramă circulară ce păstrează cu rigurozitate o anumită simetrie care se concentrează asupra unui centru, având ca structură tipică împărțirea suprafeței în patru segmente egale.
Mandala se folosește, în general, pentru a accelera transformarea lăuntrică şi a avea acces direct la cunoaşterea spirituală.
Printr-o analogie, putem descrie mandala ca pe un fel de „hartă“ completă a macrocosmosului vizibil şi invizibil, numai că „geografia“ acestei hărţi nu este fizică, ci se referă la tot ceea ce există, incluzând toate lumile şi planurile de conştiinţă.
Mai pe înțelesul tuturor, mandala este o transpunere în lumea bidimensională a Universului cu cele cinci dimensiuni. Ea conține toată această informație prin culorile și liniile ei…
Mandalele – o activitate relaxantă şi meditativă
Contribuie la creşterea creativităţii şi percepţiei conştiinţei. Unul dintre scopurile principale este deblocarea energiei stagnante și vindecarea evenimentelor traumatizante.
Dacă vom continua să desenăm, să privim sau să medităm cu mandale, care semnifică iubire, bunăstare, fericire, energia susținută în mandală va interacționa cu a noastră și ne vom armoniza acele aspecte.
În plus, desenarea la liber a mandalei ne va oferi multiple posibilități de analiză, care pot fi interpretate chiar de cel care desenează, prin culorile folosite și modalitatea de desen.
Astfel, mandalele pot fi folosite în scop terapeutic, de relaxare, de calmare, de rezolvare a problemelor și de organizare.
Cum îți creezi mandala
Mandalele pot fi desenate folosind orice cuvânt, zi de naştere şi orice poate fi transpus în cuvinte şi apoi transformat în cifre, reducându-l la 6-8 cifre, pentru a nu petrece o eternitate calculând mandala.
Cel mai des, se poate desena vibrația numelui, a datei de naștere sau a unor cuvinte cu care dorim să intrăm în rezonanță: dragoste, iertare, prietenie.
Pentru prima ședință, eu recomand să se calculeze ziua nașterii, pentru că, în acest fel, poți vedea un fel de hartă astrologică, dar translatată în culori, iar în funcție de semnificația culorilor, a cifrelor care predomină, a dispunerii pe mandală, îți poți da seama, iar ele te pot ajuta să înțelegi cum arată și ce semnificație are ziua ta de naștere, cum te influențează.
Desenarea mandalei durează doar 40 de minute. După stabilirea cuvântului, acesta se transpune în cifre și, cu ajutorul unui algoritm simplu, care se folosește de codul lui Fibonacci, se trec apoi cifrele pe mandala aleasă (în formă de pătrat sau alte forme geometrice), se calculează și apoi se colorează după codul de culori dat (fiecărei cifre îi corespunde o culoare).
Mandalele standard se desenează în formă de pătrat sau în formă hexagonală, doar cele cu puncte putând fi create la liberă alegere, doar prin unirea acestora.
Cert este că mandalele terapeutice este bine a fi realizate sub îndrumarea unui specialist, pentru a putea controla cât mai bine actul în sine și emoțiile ce pot ieși la suprafață.
De Andreea Lada, instructor yoga, maestru Reiki, curs de mandale pe care le desenează în scop terapeutic, www.scoalaiubirii.ro.