Provocări ale absolvenților care caută primul job

Piața muncii e tot mai solicitantă, iar pentru un proaspăt absolvent lipsa experienței în muncă, deși firească, este un impediment. Salariu mai mic, posturi mărunte… iată și alte provocări care apar când îți cauți primul job, dar și ce e de făcut.

Citește și:

De ce munca ne da sens

10 comportamente interzise la un interviu de angajare

Lipsa de experiență

Dacă este firesc să nu ai experiență la început de drum, cu toată înțelegerea pe care o avem cu toții a acestei realități, ea este un handicap la angajare.

În teorie, lucrurile au sens, întrucât nu ai cum să termini o facultate la cursuri de zi și, totodată, să ai vechime în muncă, dar unii angajatori pot întoarce asta împotriva ta. Desigur, nu toți o fac, iar găsirea celor potriviți, înseamnă timp, răbdare și perseverență.

În ziua de azi totul se bazează pe viteză, iar răbdarea nu ne mai este caracteristică. Mai mult, așteptările nerealiste ne sabotează abordarea într-un ritm firesc a ceea ce ne dorim.

Da, indiferent de vârstă, majoritatea dorește recunoaștere profesională, salariu mare, o funție importantă. Dar cerințele și așteptările trebuie adaptate posibilităților reale.

Iar dacă un tânăr absolvent compensează cu energie și motivație, trebuie să aibă și răbdare să își educe abilitățile, să învețe partea practică a teoriei din școli și să urmeze cursul firesc al creșterii profesionale.

 

Salariul prea mic

Ofertele salariale pentru primul job nu sunt dintre cele mai atractive, decât, poate, în cazul în care ești un vârf premiat într-un domeniu de mare interes, și atunci firmele sunt cele care se luptă să te recruteze.

Pentru restul, există oferte deseori neatractive, iar între acestea, selecția presupune răbdare și tenacitate.

Pentru că, spre exemplu, un salariu mic într-o corporație în care ai șanse mari să crești, poate fi acceptabil pentru început.

Pe de altă parte, o firmă mai mică, în care creșterea salarială este opțională, poate nu este cel mai înțelept prim pas în carieră.

Nu pledăm pentru corporații. Munca în firme mai mici vine cu anumite beneficii care nu sunt de neglijat. Dar uneori, la început de drum, construcția CV-ului trebuie luată în calcul.

Totuși, chiar și în aceste condiții există pro și contra unui salariu mai mic. În timp ce lipsa de experiență nu te recomandă pentru middle management, nevoile traiului de zi cu zi rămân aceleași.

 

Unde ne angajăm?

Dacă ești un visător extrem de talentat care a ales artele pentru studiu, cu siguranță vei întâmpina ceva dificultăți în exercitarea meseriei și pasiunii tale, întrucât ofertele nu sunt multe și nici copleșitor de tentante.

Trăim într-o lume destul de mercantilă (din păcate), iar cererile și interesele se concentrează către IT, finanțe și alte meserii „practice'. Poate dintre toate acestea, IT-ul ar fi cel mai prietenos domeniu, întrucât deseori aici talentul își spune cuvântul, chiar mai greu decât o diplomă de profil.

Lipsa locurilor de muncă, exigențele tot mai mai din partea angajatorilor, limitele cu care te confrunți la început de drum, pot deveni copleșitoare.

Prin urmare, devine utilă întocmirea unei liste cu ceea ce îți dorești (acum și pe viitor) și cu compromisurile pe care ești dispus să le faci.

Așadar, o firmă cu reputație bună, în care ai ce învăța, dar un salariu mai mic? O firmă mai mică, din care probabil vei pleca la un moment dat, cu un salariu mediu și depunerea CV-ului în continuare?

 

Ajustarea așteptărilor

Mulți tineri din ziua de azi au avantaje pe care cei ajunși la 40 de ani sau peste, nu le-au avut. Sunt mult mai conectați, au crescut odată cu instrumente pe care cei din a doua categorie le-au învățat treptat și își cunosc mult mai bine interesele.

Desigur, există aceeași dezorientare a tinereții, dar totodată, cerințele lor sunt mult peste cele pe care le aveau părinții lor la început de drum. De aici, și așteptările nerealiste.

Un tânăr venit la interviu, care va cere un salariu mare sau va aplica pentru o poziție peste experiența și pregătirea lui poate fi inclus în două categorii: ambițios sau aberant.

Sunt tineri care își doresc în mod real să muncească și să primească o șansă pe care să o fructifice, așa cum sunt tineri pentru care „totul de-a gata' pare să fie un motto în viață.

Iar atâta timp cât vei refuza să încerci să îți construiești o experiență în muncă și vei alege să fii întreținut de părinți până găsești „jobul visurilor' echilibrul tău intern înclină către satisfacții imediate, nerealiste.

Întotdeauna avem de ales, chiar și atunci când începutul carierei ne arată mai multe piedici decât avantaje. Dar asta înseamnă să îți asumi propriile dorințe, nevoi și aspirații, și să fii pregătit să muncești pentru ele. Există și compromisuri sănătoase, nu trebuie decât să încerci.

 

Foto: 123rf.com

Comentează și tu
Recomandări
Tulburarea obsesiv-compulsivă din perspectiva psihanalitică
Tulburarea obsesiv-compulsivă din perspectiva psihanalitică

Tulburarea obsesiv-compulsivă sau OCD-ul despre care am tot auzit este o tulburare ce are la bază conflictul de ambivalență, adică conflictul dintre dragoste și ură. De el se leagă și dorința de control, încăpățânarea sau avariția.

Citeste
Cum să nu te lași controlată de emoții puternice
Cum să nu te lași controlată de emoții puternice

Oare este posibil să nu te lași controlată de emoții puternice? Psihologul Irina Doiciu ne dă câteva indicii despre cum ne putem gestiona propria impulsivitate.

Citeste
Cum ne explicăm impulsivitatea
Cum ne explicăm impulsivitatea

Impulsivitatea este definită ca o lipsă de stăpânire de sine, o predispoziție pentru acțiuni rapide și neplanificate ca răspuns al unui stimul intern sau extern, fără analiza consecințelor asupra ta sau a celorlalți. Sună complicat?

Citeste
Provocări ale absolvenților care caută primul job
Provocări ale absolvenților care caută primul job

Piața muncii e tot mai solicitantă, iar pentru un proaspăt absolvent lipsa experienței în muncă, deși firească, este un impediment. Salariu mai mic, posturi mărunte… iată și alte provocări care apar când îți cauți primul job, dar și ce e de făcut.

Citeste
Compasiunea: Cum să ai o relație sănătoasă cu tine și cei din jurul tău
Compasiunea: Cum să ai o relație sănătoasă cu tine și cei din jurul tău

În primul rând, compasiunea nu are nicio legătură cu mila. Mila față de ceilalți ne plasează într-o poziție de superioritate și nu conține nicio empatie. Mesajul ei este mai degrabă „uite ce ți s-a întâmplat – mie nu mi se poate întâmpla, eu nu mă văd în postura ta.”. Mila față de sine, ne poate plasa într-un rol de victimă „săracul de mine, uite ce am pățit, nu am ce să fac”. Lipsa compasiunii ne îndepărtează de noi înșine, dă mai tare volumul criticului interior, iar față de ceilalți ne amorțește emoțional, blocând relațiile hrănitoare, benefice.

Citeste
De ce sunt necesare regulile pentru setarea de obiective
De ce sunt necesare regulile pentru setarea de obiective

Nu cred că este dificil pentru cineva să își seteze un obiectiv. De regulă, acest lucru începe cu „eu vreau să…” și iată, ne-am setat un obiectiv. Sau nu? Oare este suficient să vrem ceva? Din experiența noastră de viață știm că odată ce am spus că „vrem să…” am și făcut acel lucru? Am atins acel obiectiv? Sau, undeva, pe parcurs, ne-am poticnit, am găsit scuze și motive pentru a amâna împlinirea lui, am dat vina pe factori externi sau ni s-a diminuat motivația internă, am clacat și am abandonat?

Citeste