Now Reading
Scapa de gandurile negative – in opt pasi

Scapa de gandurile negative – in opt pasi

Revista Psychologies

Iata cateva strategii simple dar eficiente,  care iti vor asigura o nepretuita stare de bine.

Concentreaza-te pe un singur lucru. Daca atunci cand suntem tristi, de regula, incepem sa ne umplem timpul cu tot felul de activitati care permit mintii sa se duca in ce directie vrea ea, este mult mai benefic pentru noi sa ne indreptam intreaga atentie catre un singur obiectiv/o singura activitate si sa fim implicati acolo 100%.

Evita stresul. Situatiile stresante nu ne consuma energia si nu ne elibe­reaza mintea, ci, dimpotriva, favorizeaza aparitia gandurilor pesimiste.

Amana-l. Cand incerci sa scapi de un gand, el revine si mai insistent, prin urmare, amana-l! Propune-ti sa te gandesti la el peste o ora, o zi, o saptamana si, pana atunci, bucura-te din plin de viata.

Desensibilizare. Simti frica? Nu o ocoli, infrunt-o direct! Un gand anume nu iti da pace? Concentrea­za-te asupra lui pana cand va disparea. Este o metoda eficienta pentru eliminarea gandurilor obsesive si a comportamentului compulsiv.

Acceptare. Uneori, gandurile negative sunt un fel de nisipuri miscatoare, din care nu poti iesi, in care te afunzi tot mai mult. Imagineaza-ti cum acele ganduri sunt niste soldatei minusculi care iti ies prin urechi. Nu ii evita, nu ii indeparta, pur si simplu urmareste-i cum „marsaluiesc“. La un moment dat vor disparea de la sine.

Mediteaza. Prin exercitiu, vei invata sa iti „golesti“ mintea, sa ai com­pasiune pentru gandurile tale, sa nu le judeci.

Afirmare de sine. Gandeste-te la calitatile si credintele tale pozitive. In acest fel, iti vei creste, treptat, stima de sine si autocontrolul.

Scrie. Asterne pe hartie cele mai puternice sentimente si ganduri. Te vei elibera emotional si vei reduce recurenta gandurilor negative.

 

Autor: Alice Mircescu

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top