Seductia – aliatul tau zilnic!

Seductia poate fi folosita ca un aliat personal ce ne va ajuta sa ne dezvoltam in toate aspectele vietii. Iata cum.

 

Din pacate societatea de astazi este puternic bombardata de mesaje submisive pe orice cale, de la televizor, internet, reclame, reviste si asa mai departe. Un lucru este clar, sexul vinde, si face acest lucru foarte bine!

Vi s-a intamplat probabil sa va uitati la o reclama, al carei mesaj ar  fi trebuit sa fie inocent, sau cel putin normal, dupa niste standarde la randul lor normale, si sa observati ca modul in care se face efectiv reclama este unul sexualizat? Cu siguranta ca da!

Atunci trebuie sa ne intrebam cum anume percepem noi ca societate arta seductiei, arta de a vinde practic un produs, oricare ar fi el, de la un obiect casnic, la niste abilitati in fata unui posibil angajator, la sanse pe care vrem sa ni se ofere, pe baza je ne sais qua-ului de care dispunem.

 

Cum ar trebui sa privim seductia

Ca un atribut al fiecarei femei, un atribut care ar trebui sa fie identic cu ideea de „cum pot eu sa-mi fac reclama intr-un mod cat mai atragator, astfel incat sa obtin ceva pe merit?.

Dar pana la urma, cum facem sa fim seducatoare fara sa dam impresia ca suntem carcase frumos ambalate care nu au nimic de oferit, decat un zambet atragator si eventual o personalitate agreabila?

 

Componentele seductiei

Unul dintre ele ar fi dorinta de a obtine ceva, un scop, fie al tau, fie unul bazat pe reciprocitatea primirii, ca in cazul unui interviu de job: tu vrei un post, iar angajatorul un om pentru postul respectiv.

Nu putem neglija faptul ca dorinta de a avea ceva vine la pachet cu increderea pe care o putem avea in noi insine, incredere care duce la conexiunea dintre persoane, stabilita pe baza excitatie ca forma de trezire la viata a cailor neuronale la existenta unor stimuli externi.

Si pentru ca trebuie sa existe si un canal prin care sa se transmita „mesajul, avem nevoie si de limbajul corpului care sa comunice ceea ce ne dorim, lucru pe care il face centrul de comanda, si anume creierul.

 

Aliatul tau zilnic

Nimic nu poate fi mai enervant decat sa faci acelasi lucru si sa obtii aceasi rezultat nefavorabil de fiecare data. Ba mai mult, nimeni nu vrea sa intre in sfera ridicolului, doar pentru ca isi doreste un lucru foarte mult.

Este important sa avem incredere in intuitia noastra, si sa facem deosebirea intre acel „Nu ca un „poate de acela care inseamna exact asta: nu!

Astfel incat, nu trebuie la fiecare moment sa te gandesti daca esti intelasa, daca e bine ceea ce faci, daca va functiona, oare ce a vrut a zica cealalta persoana, ci pur si simplu sa fii tu, sa ai incredere in tine, si sa fii seducatoare.

Nimic nu poate fi mai atragator decat o femeie sigura pe ea care stie ca a fi seducatoare nu este altceva decat un skill pe care il poseda in virtutea faptului ca este femeie!

 

De Ana Pantazescu-Ana

Foto: 123rf.com

Comentează și tu
Recomandări
Tulburarea obsesiv-compulsivă din perspectiva psihanalitică
Tulburarea obsesiv-compulsivă din perspectiva psihanalitică

Tulburarea obsesiv-compulsivă sau OCD-ul despre care am tot auzit este o tulburare ce are la bază conflictul de ambivalență, adică conflictul dintre dragoste și ură. De el se leagă și dorința de control, încăpățânarea sau avariția.

Citeste
Cum să nu te lași controlată de emoții puternice
Cum să nu te lași controlată de emoții puternice

Oare este posibil să nu te lași controlată de emoții puternice? Psihologul Irina Doiciu ne dă câteva indicii despre cum ne putem gestiona propria impulsivitate.

Citeste
Cum ne explicăm impulsivitatea
Cum ne explicăm impulsivitatea

Impulsivitatea este definită ca o lipsă de stăpânire de sine, o predispoziție pentru acțiuni rapide și neplanificate ca răspuns al unui stimul intern sau extern, fără analiza consecințelor asupra ta sau a celorlalți. Sună complicat?

Citeste
Seductia – aliatul tau zilnic!
Seductia – aliatul tau zilnic!

Seductia poate fi folosita ca un aliat personal ce ne va ajuta sa ne dezvoltam in toate aspectele vietii. Iata cum.

Citeste
Compasiunea: Cum să ai o relație sănătoasă cu tine și cei din jurul tău
Compasiunea: Cum să ai o relație sănătoasă cu tine și cei din jurul tău

În primul rând, compasiunea nu are nicio legătură cu mila. Mila față de ceilalți ne plasează într-o poziție de superioritate și nu conține nicio empatie. Mesajul ei este mai degrabă „uite ce ți s-a întâmplat – mie nu mi se poate întâmpla, eu nu mă văd în postura ta.”. Mila față de sine, ne poate plasa într-un rol de victimă „săracul de mine, uite ce am pățit, nu am ce să fac”. Lipsa compasiunii ne îndepărtează de noi înșine, dă mai tare volumul criticului interior, iar față de ceilalți ne amorțește emoțional, blocând relațiile hrănitoare, benefice.

Citeste
De ce sunt necesare regulile pentru setarea de obiective
De ce sunt necesare regulile pentru setarea de obiective

Nu cred că este dificil pentru cineva să își seteze un obiectiv. De regulă, acest lucru începe cu „eu vreau să…” și iată, ne-am setat un obiectiv. Sau nu? Oare este suficient să vrem ceva? Din experiența noastră de viață știm că odată ce am spus că „vrem să…” am și făcut acel lucru? Am atins acel obiectiv? Sau, undeva, pe parcurs, ne-am poticnit, am găsit scuze și motive pentru a amâna împlinirea lui, am dat vina pe factori externi sau ni s-a diminuat motivația internă, am clacat și am abandonat?

Citeste