Now Reading
Seductia – aliatul tau zilnic!

Seductia – aliatul tau zilnic!

Revista Psychologies

Seductia poate fi folosita ca un aliat personal ce ne va ajuta sa ne dezvoltam in toate aspectele vietii. Iata cum.

 

Din pacate societatea de astazi este puternic bombardata de mesaje submisive pe orice cale, de la televizor, internet, reclame, reviste si asa mai departe. Un lucru este clar, sexul vinde, si face acest lucru foarte bine!

Vi s-a intamplat probabil sa va uitati la o reclama, al carei mesaj ar  fi trebuit sa fie inocent, sau cel putin normal, dupa niste standarde la randul lor normale, si sa observati ca modul in care se face efectiv reclama este unul sexualizat? Cu siguranta ca da!

Atunci trebuie sa ne intrebam cum anume percepem noi ca societate arta seductiei, arta de a vinde practic un produs, oricare ar fi el, de la un obiect casnic, la niste abilitati in fata unui posibil angajator, la sanse pe care vrem sa ni se ofere, pe baza je ne sais qua-ului de care dispunem.

 

Cum ar trebui sa privim seductia

Ca un atribut al fiecarei femei, un atribut care ar trebui sa fie identic cu ideea de „cum pot eu sa-mi fac reclama intr-un mod cat mai atragator, astfel incat sa obtin ceva pe merit?“.

Dar pana la urma, cum facem sa fim seducatoare fara sa dam impresia ca suntem carcase frumos ambalate care nu au nimic de oferit, decat un zambet atragator si eventual o personalitate agreabila?

 

Componentele seductiei

Unul dintre ele ar fi dorinta de a obtine ceva, un scop, fie al tau, fie unul bazat pe reciprocitatea primirii, ca in cazul unui interviu de job: tu vrei un post, iar angajatorul un om pentru postul respectiv.

Nu putem neglija faptul ca dorinta de a avea ceva vine la pachet cu increderea pe care o putem avea in noi insine, incredere care duce la conexiunea dintre persoane, stabilita pe baza excitatie ca forma de trezire la viata a cailor neuronale la existenta unor stimuli externi.

Si pentru ca trebuie sa existe si un canal prin care sa se transmita „mesajul“, avem nevoie si de limbajul corpului care sa comunice ceea ce ne dorim, lucru pe care il face centrul de comanda, si anume creierul.

 

Aliatul tau zilnic

Nimic nu poate fi mai enervant decat sa faci acelasi lucru si sa obtii aceasi rezultat nefavorabil de fiecare data. Ba mai mult, nimeni nu vrea sa intre in sfera ridicolului, doar pentru ca isi doreste un lucru foarte mult.

Este important sa avem incredere in intuitia noastra, si sa facem deosebirea intre acel „Nu“ ca un „poate“ de acela care inseamna exact asta: nu!

Astfel incat, nu trebuie la fiecare moment sa te gandesti daca esti intelasa, daca e bine ceea ce faci, daca va functiona, oare ce a vrut a zica cealalta persoana, ci pur si simplu sa fii tu, sa ai incredere in tine, si sa fii seducatoare.

Nimic nu poate fi mai atragator decat o femeie sigura pe ea care stie ca a fi seducatoare nu este altceva decat un skill pe care il poseda in virtutea faptului ca este femeie!

 

De Ana Pantazescu-Ana

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top