Te-ai săturat să fii singură? Înseamnă că nu faci ce trebuie

Să fii singură nu este o povară dacă îți place propria companie. Nici dacă ai suficientă grijă de tine să îți faci viața frumoasă. Iată cum poți profita de aceste momente.

Citește și:

Uneori, trăim emoții care ne aparțin. Alteori, ele sunt de împrumut

Nu te lăsa definită de propriile gânduri

Nu îți place că ești singură? Bărbatul potrivit pare să vină călare pe o broască țestoasă în loc de calul alb? În primul rând, dacă ești singură, înseamnă că până în prezent nu ai ales bine partenerii pe care i-ai avut.

Chiar dacă oricine se poate înșela asupra unui alt om, cu toții, ne place sau nu, avem un tipar relațional. Vine din copilărie, caută găsirea unui alt deznodământ nefericirilor pe care le-am traversat și reproduce, la nesfârșit aceleași disfuncții.

Astfel, intrăm mereu în relații nepotrivite, suferim, ne despărțim, iar un singur lucru facem constant: nu învățăm nimic de pe urma lor.

În loc să ne frământăm asupra condiției noastre de single ladies, am putea să ne acordăm un răgaz pentru a ne înțelege și cunoaște mai bine.

 

Regula numărul 1: trecutul rămâne trecut

Nu rememora toate suferințele trecutului. Da, dacă ai intrat într-o relație, foarte probabil ai avut anumite sentimente față de partenerul tău.

Iar acestea lasă anumite urme, lasă amintiri frumoase, nu doar neplăcute, lasă senzația că „era ceva acolo”. Evident că era, altfel nu avea loc relația.

Dar aceasta nu a funcționat. Uneori, chiar dacă suntem alături de un om fără defecte majore sau frustrante, nu înseamnă că avem o relație fericită. Nu înseamnă că suntem împlinite.

Ceva din noi ne semnalează acest lucru și, dacă în mod conștient alungăm ideea pentru că nu vedem „motivul real” din spatele ei, reacționăm în consecință. Respectiv, ne purtăm în așa fel încât să atragem o despărțire. Ulterior, chiar suferim.

Lasă astfel de episoade din trecut acolo unde le este locul. Inventariază lucrurile pe care crezi că le-ai făcut bine într-o relație și cele pe care nu. Ia cu tine lecțiile, nu suferințele. Acestea din urmă au fost trăite atunci, iar să te încarci în continuare cu ele nu te ajută.

Trăiește în momentul prezent, nu degeaba ne învață acest lucru tehnicile de mindfulness. Viața ta se desfășoară în prezent, nu în trecut, nici în viitor.

Ce poți face tu pentru tine acum, pentru a te bucura de viață? Prezentul este dat pentru a fi trăit, nu pentru a-l dedica trecutului, nici spaimelor față de viitor.

 

Regula numărul 2: Începe să faci lucruri pentru tine

Ai citit articole despre cum să ieși mai des din casă, să socializezi, să îți găsești un hobby, să te vezi mai des cu prietenii, să faci un sport, să citești cărți sau reviste, să ai mai multă grijă de tine, etc. Dar faci ceva din toate acestea?

Dacă le faci și tot ești nefericită, mintea ta nu este conectată la prezent. Atunci când devii prezentă și atentă la viața ta din acest moment, vei învăța să te redescoperi în mod autentic. Singurătatea este cel mai bun moment pentru a face acest lucru.

Nu mai amâna momentul în care vei citi cartea aceea cu recenzii atât de bune. Nici pe cel în care vei merge pentru prima dată la sală, indiferent că mergi la fitness sau yoga. Începe azi, începe acum.

Iar atunci când începi să faci acele lucruri, fii acolo. Nimic nu se va schimba dacă nu ești dispusă să îți schimbi tu percepțiile asupra ta.

Nu este ușor, suntem învățate să funcționăm într-un anume mod și, chiar dacă nu ne este benefic, devine zona noastră de confort, în care știm cum se întâmplă lucrurile.

Este uimitor cât de mult ne agățăm de comportamente disfuncționale, doar pentru că suntem obișnuite cu ele. Schimbarea înseamnă aceeași versiune a ta dintr-o nouă perspectivă. Aceasta este adevărata muncă pentru dezvoltarea personală.

Nu spune nimeni să nu îți dorești o relație de cuplu, dar tocmai având grijă de tine vei fi pregătită pentru ea atunci când o să apară.

Foto: shutterstock.com

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cum îți influențează toleranța calitatea vieții
Cum îți influențează toleranța calitatea vieții

Toleranța îți poate îmbunătăți calitatea vieții ea contribuind la relații mai bune cu cei din jur, dar și cu propria persoană. Atunci când suntem mai binevoitori și îngăduitori cu noi înșine, avem o mai mare disponibilitate și către cei din jur.

Citeste
De ce este important să ascultam opinii diferite de ale noastre
De ce este important să ascultam opinii diferite de ale noastre

Nu intrăm deseori în contact cu opinii diferite, întrucât prietenii și apropiații ni-i alegem pe principiul similarităților. La muncă, sau într-un mediu în care nu alegem noi oamenii din jur, putem să ne confruntăm cu alte idei sau preferințe, cu care, deseori intrăm în conflict. De ce este important să rămânem deschiși acestora? Iată câteva sugestii.

Citeste
5 stereotipuri despre fericire și cât sunt de adevărate
5 stereotipuri despre fericire și cât sunt de adevărate

Când vorbim despre fericire, fiecare dintre noi are anumite repere. Dar de unde vin aceste repere și cât ni se potrivesc? Ținând cont cât de diferiți suntem unii de alții, oare fericirea poate avea aceeași definiție pentru toți?

Citeste
Te-ai săturat să fii singură? Înseamnă că nu faci ce trebuie
Te-ai săturat să fii singură? Înseamnă că nu faci ce trebuie

Să fii singură nu este o povară dacă îți place propria companie. Nici dacă ai suficientă grijă de tine să îți faci viața frumoasă. Iată cum poți profita de aceste momente.

Citeste
Ce beneficii ne oferă culoarea albastră
Ce beneficii ne oferă culoarea albastră

Mergi în vacanță la mare sau poate într-un weekend? E perfect, pentru că este momentul potrivit să faci puțină terapie în natură bucurându-te de beneficiile pe care ni le oferă culoarea albastră.

Citeste
Ce măști purtăm cel mai des
Ce măști purtăm cel mai des

Fiecare rol aduce cu sine o mască pe care o purtăm. Dacă reușim în rolul respectiv să fim cât mai autentici, atunci masca este croită pe calapodul nostru. Când aceasta acoperă lipsuri sau se naște din neîncredere ori din dorința de a fi percepuți într-un anume fel, ne este, în primul rând nouă, nocivă. Iată cele mai frecvent întâlnite astfel de măști.

Citeste