ALCOOLISM

Nevroza sau perturbare de comportament constind in hiperconsum de bauturi alcoolice.

Dupa o definitie data de O.M.S. in 1949, in categoria alcoolicilor pot fi inclusi: „acei bautori excesivi a caror dependenta de alcool a atins un asemenea grad incit prezinta o sensibila tulburare mentala sau o interferenta cu sanatatea lor corporala si mentala, cu relatiile lor interpersonale si cu functia lor sociala si economica ce nu poate fi exersata normal sau care prezinta perturbari evolutive”.

Sufera de alcoolism acei bautori permanenti, cotidieni ce cad victima unui impuls nesatisfacut si necontrolabil.

Dupa R. Goldenson, simptome ale alcoolismului si care permit detectarea lui precoce, sint:
1) consumul in crestere;
2) consumul matinal, sub cele mai diverse pretexte;
3) comportamentul necontrolat si absurd in starile de ebrietate;
4) „petele albe de constiinta” sau amneziile (transele) frecvente in starea de ebrietate.

Aparitia acestor patru simptome indica evolutia spre alcoolismul cronic.

Alcoolismul presupune o intermitenta dar ritmica drogare a creierului prin alcool, ceea ce antreneaza, cu timpul, o serie de tulburari organice si psihotice:

  • intoxicatie patologica;
  • deficiente de vitamine si nutritie;
  • vulnerabilitate la diverse maladii;
  • delirimn tremens;
  • halucinatii alcoolice acute;
  • sindrom Korsakoff si sindrom Vernicke.

Alcoolul nu este, asa cum se crede, un excitant ci un inhibitor al centrilor corticali superiori. In prima faza de drogare excitarea, euforia, este rezultata din inductia pozitiva; aceasta se accentueaza intr-o a doua faza, mergind pina la dereglari. Intr-o a treia faza, de ebrietate sensibila, ca urmare a inhibarii sistemelor de control, apar manifestari impulsive, irationale, obsesive, delirante, deci fenomene dementiale pe fondul starii paradoxale si ultraparadoxale. Ultima faza este cea a ingustarii constiintei, a actiunii in stare de transa si a somnului narcotic.

Instalarea nevrozei alcoolice se soldeaza cu modificari de personalitate ce se mentin si fara ca subiectul sa fie in stare de ebrietate.

Comenteaza si tu
Recomandări
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi

Îţi plănuieşti următoarea vacanţă, însă nu ştii către ce ţară să te îndrepţi? Este adevărat, Europa este încărcată de istorie, de elemente arhitecturale diverse, însă Roma se află pe lista tuturor iubitorilor de călătorii, graţie edificiilor romane, a pieţelor impresionante și a gastronomiei delicioase. Nu este uşor de întocmit un număr limitat de obiective turistice […]

Citeste
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi

Timpul e valoare! E un dar incontestabil de preţios pe care începem să îl apreciem abia atunci când devine insuficient. Ne-am dori ca ziua să dureze 48 de ore şi probabil tot nu ar fi de ajuns. Tânjim după acel timp magic, care să se oprească în loc de fiecare dată când experimentăm clipe minunate. […]

Citeste
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez

Două evenimente culturale excepționale au avut loc de curând în Marea Britanie sub egida ICR Londra: pe 1 mai 2019 violonistul român Alexandru Tomescu a concertat, pe faimoasa scenă londoneză de la Cadogan Hall, alături de dirijorul Gabriel Bebeşelea şi Royal Philharmonic Orchestra.

Citeste
ALCOOLISM

Nevroza sau perturbare de comportament constind in hiperconsum de bauturi alcoolice. Dupa o definitie data de O.M.S. in 1949, in categoria alcoolicilor pot fi inclusi: „acei bautori excesivi a caror dependenta de alcool a atins un asemenea grad incit prezinta o sensibila tulburare mentala sau o interferenta cu sanatatea lor corporala si mentala, cu relatiile […]

Citeste
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta

Ți-ai propus ca anul acesta să îți schimbi câteva obiceiuri și să le înlocuiești cu altele, care ți-ar aduce mai multă energie și bucurie, însă până acum nu ai făcut nimic în acest sens? Din păcate, jumătate din rezoluțiile pe care oamenii și le setează an de an se pierd încă din prima lună a […]

Citeste
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste