Now Reading
(P) Cum se obtine usor si rapid fisa medicala pentru angajare

(P) Cum se obtine usor si rapid fisa medicala pentru angajare

In momentul in care ne angajam sau schimbam locul de munca, indiferent de demeniul de activitate, fisa medicala pentru angajare este una din cerintele angajatorului. Acest document este cel care determina daca o persoana care opteaza pentru un loc nou de munca, sau isi schimba locul de munca actual este apta, din punct de vedere medical si psihologic, sa presteze activitatea in cauza. In conformitate cu reglementarile actuale in vigoare, este obligatoriu pentru persoana care angajeaza sa adauge la dosarul angajatului si o fisa medicala pentru angajare.

Ce este fisa medicala pentru angajare?

Acest document este definit oficial ca fiind o dovada care stipuleaza, in urma unui control amanuntit, facut de un cadru medical specializat in medicina muncii, daca o persoana care doreste sa se angajeze este apta, apta conditionat, sau nu este apta pentru a profesa intr-un anumit domeniu sau activitate. Este bine de stiut ca intregul cost al acestei investigatii este suportat integral de catre angajator.

Ce se intampla daca ne lipseste acest document?

Cadrul legislativ prevede in prezent sanctiuni insemnate angajatorului. Potrivit art. 13 lit. j) din Legea nr. 319/2006 – Legea securitatii si sanatatii in munca: 1. Angajatorii au posibilitatea de a incadra in munca doar persoane care, in urma examenului medical de specialitate, corespund conditiilor de munca. Astfel, una din masurile incalcarii acestei legi poate fi o amenda contraventionala, ce poate ajunge chiar la 8000 de Lei!

Care sunt investigatiile medicale necesare?

Investigatiile medicale ce au loc in vederea obtinerii unei fise medicale pentru angajare difera in functie de activitatea desfasurata de companie, de factorii de risc asociati acestei activitati, precum si de mediul in care se desfasoara. Astfel, expertiza medicala poate cuprinde examenul clinic general, examenul oftalmologic, audiograma, examenul psihiatric, spirometria, hemograma, audiograma si altele asemenea.

Ce acte ne trebuie pentru a obtine rapid si usor fisa medicala pentru angajare?

– Buletin sau carte de identitate.

– Fisa de solicitare pentru examenul medical la angajare (Acesta este un document tipizat, ce trebuie semnat si completat de catre persoana angajatoare).

– Fisa de identitate a factorilor de risc profesional, completata in detaliu de catre lucratorul desemnat/SIPP si semnata atat de acesta cat si de angajator.

– Adeverinta de la medicul de familie, care atesta starea generala de sanatate (in functie de caz).

De unde se poate obtine fisa medicala pentru angajare?

Acest tip de document se poate elibera doar de o clinica medicala autorizata, privata sau de stat. In prezent, mai multe clinici medicale, precum StandardMed, pot emite acest document. Poti spune la revedere orelor intregi pierdute la cozi interminabile sau la ghiseele de la periferia orasului. Specialistii de la StandardMed iti vor elibera fisa medicala pentru angajare in regim rapid, clinica fiind de asemenea in centrul orasului.

Mai mult, poti rezerva consultatia atat online cat si telefonic. Fa apel la o clinica medicala de specialitate si vei putea profita de vasta experienta si de profesionalismul cadrelor medicale, pentru obtinerea in cel mai scurt timp a fisei medicale pentru angajare!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top