Now Reading
Arta dezvoltarii personale prin actorie

Arta dezvoltarii personale prin actorie

Revista Psychologies

De cele mai multe ori privim actoria doar ca un spectacol ce starneste emotii. Tanarul actor Rares Andrici, profesorul cursului de Actorie de la Dalles GO, ne arata dedesubturile artei de a juca teatru si cum se reflecta aceasta in viata persoanala.

„Cred cu tarie ca actoria presupune un fel de a fi si de a gandi, fara de care nu poate functiona ca arta”, explica Rares. Vorbim despre un actor ca despre un bun stapanitor al corpului si al mintii sale. O interpretare buna presupune, de fapt, abilitatea actorului de a mentine atentia asupra sa si de a starni emotie in cel care il priveste.

„Toate acestea pot fi atinse printr-un antrenament special care dezvolta atentia, concentrarea, memoria, imaginatia, expresivitatea corpului; aceleasi mijloace prin care reusim de fapt sa ne indeplinim activitatile zilnice sau prin care reusim sa ne exprimam ideile”, continua Rares.

Daca ne gandim bine, valentele actoriei sunt nenumarate. Actoria poate fi folosita drept o extensie care ne poate imbunatati viata reala.

Practic, „antrenamentul actorului are aplicabilitate in foarte multe domenii de activitate pentru ca, in ziua de azi, sunt cautati si apreciati indivizii rapizi, eficienti, maleabili, capabili sa improvizeze in momente de criza”. Vorbim, de fapt, despre un cocktail de abilitati care asigura succesul in viata.

Invatarea actoriei propune o calatorie de auto-descoperire si dezvoltare prin joc si joaca. Doar prin placerea pe care ne-o ofera jocul putem uita ca suntem priviti sau judecati si ne putem concentra pe scopul care ne intereseaza cu adevarat.

„Cred ca cei care vor sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare sau care pur si simplu vor sa se distreze incercand ceva nou, vor gasi in cursurile de actorie pe care le predau un loc potrivit pentru a se dezvolta”, conchide actorul.

Invata trucuri despre arta actoriei si despre succesul timpuriu de la Rares Andrici, la cursurile pe care acesta le sustine la Dalles GO. Inscrie-te pe [email protected] sau la telefon 0769 041 711.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top