Now Reading
Atelier de parenting: Dezvoltarea potentialului educational al parintilor

Atelier de parenting: Dezvoltarea potentialului educational al parintilor

Revista Psychologies

La acest curs ne dorim ca, prin tehnicile de actiune utilizate, chestionare si schimb reciproc de istorii de viata – unice si valoroase – sa iti oferim toate motivele necesare pentru activarea spontaneitatii, astfel incat receptivitatea la propriile nevoi, dar si la cele ale copilului sa creasca.

Toate acestea se vor desfasura intr-un cadru placut, degajat, intr-o atmosfera care sa te incurajeze sa te redescoperi ca parinte si partener in cuplu.

Pe parcursul celor 5 intalniri, vom explora impreuna temele majore ale parentalitatii, pentru ca, la final, sa iti regasesti seninatatea necesara pentru construirea unei cat mai bune relatii cu copilul tau.

Prin exercitii, vei afla cata siguranta transmiti copilului, care e nivelul aprecierii pe care i-o acorzi, cum stii daca faptele tale l-au multumit sau nu, daca i-ai transmis compasiunea, acceptarea, ori admiratia si sentimentul ca e important ca fiinta, mai presus de faptele sale.

Situatiile de joc de rol sunt o buna modalitate de invatare a ritualurilor familiale, asa ca nu ne ramane decit sa ne lasam antrenati, cu imaginatie si curaj, in placerea intoarcerii in timp si a redescoperirii copilului din noi.

Vom analiza modelele de comportament parental pentru a identifica sursa dificultatilor care apar in relatiile dintre adulti, adulti si copii, sau chiar intre fratii din familie. In acest sens, vom incerca sa accesam acele emotii, comportamente sau atitudini parentale care nu au implinit la timpul lor nevoile vitale ale copilului care ai fost.

Ca urmare, experientele trecute nerezolvate vor putea fi integrate benefic in contextul vietii afective adulte din prezent.

Este recomandat ca la ateliere sa participe, daca este posibil, ambii parinti. Atelierele au loc in dimineti de sambata, de la ora 11.00 la 14.00.

Info

Lector: Lorena Licuta

 

Data incepere: 27 Octombrie 2012; Ora curs: 11.00

 

Numar ateliere: 5; Frecventa: saptamanal, sambata dimineata

 

Cost: 300 de lei; Cost redus: 250 de lei

 

Loc: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3

 

Inscriere la: [email protected]

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top