Invata sa iubesti pentru a putea fi iubit

Invata sa te iubesti pentru a putea iubi

Calatoria de o saptamana incepe in Cairo, continua in Luxor cu imbarcarea pe vasul de croaziera care te va purta in fiecare dimineata de-a lungul Nilului catre templele egiptene, iar Jacques te va conduce in fiecare dupa-amiaza sa descoperi iubirea pentru tine si pentru celalalt.

 

Cel mai frumos cadou pe care il putem face copiilor nostri nu este neaparat cel de a-i iubi, ci de a-i invata sa se iubeasca. Un copil care nu se iubeste va deveni mai tarziu un adult caruia ii va fi foarte greu sa iubeasca in deplina libertate a fiintei sale.

Care sunt sursele iubirii de sine? Nu al unei iubiri narcisiste si egocentrice, ci al unei iubiri pline de bunavointa si de respect, de tandrete fata de sine insusi, fata de copilul care am fost candva, fata de adultul care am devenit.

Sa invatam sa ne recunoastem si sa ne respectam nevoile relationale fundamentale, pentru a ne dezvolta suficient de multa incredere si stima de sine, pentru a putea iubi… o alta persoana in afara de sine. Nevoia de a se spune, de a fi rescunoscut, valorizat, nevoia de intimitate, nevoia de a exercita o influenta asupra celor apropiati, nevoia de a visa. Si, ca un cadou, nevoia de a fi iubit, in cadrul unei relatii pline de respect, de implinire si de creativitate.

Iubirea de sine este strans legata de calitatea relatiilor importante din trecutul nostru si mai tarziu, la varsta adulta se va confirma prin respectul sau lipsa de respect de sine, care raman inscrise in noi in copilarie.
Iubirea de sine deschide drumul spre iubirea celuilalt si spre capacitatea de a stabili relatii durabile si fiabile, nu doar cu cei apropiati, cu cei pe care ii iubim sau cu cei cu care muncim' – Jacques Salomé.

Moderator:
Jacques Salomé este psihosociolog, formator in relatii interumane de peste 30 de ani, autor a 61 de carti pe teme de comunicare in cuplu, in familie, scoala, in relatiile profesionale etc. Este unul dintre cei mai prolifici autori contemporani, cartile sale fiind traduse in 25 de limbi, dintre care cateva zeci sunt constant reeditate, fiind considerate opere fundamentale pentru cei interesati de domeniul dezvoltarii personale.

Jacques Salomé este creatorul metodei de comunicare ESPERE (Energie Specifica pentru o Ecologie Relationala Esentiala) prin care oricine poate invata sa comunice intr-un mod firesc si, totodata, sa aplaneze conflictele si sa traiasca mai fericit impreuna cu ceilalti. ESPERE este arta de a comunica constient. In 2004, a primit Ordinul National de Merit in grad de Ofiter (Franta) pentru contributia sa privind dezvoltarea unei comunicari relationale nonviolente in scoala si in familie.
Utopia sa consta in ideea ca intr-o zi, comunicarea va fi predata in scoli, ca o materie de sine statatoare.

Atestare internationala:
Programul cursului se finalizeaza cu obtinerea atestatului de participare eliberat de Jacques Salomé si Centrul de Dezvoltare Personala Amaneser.

Pentru detalii despre eveniment, inscriere sau oferta, vizitati pe-nil-cu-salome.amaneser.ro.

 

PROMO

Comentează și tu
Recomandări
Gaseste-ti linistea interioara chiar daca ai o viata agitata
Gaseste-ti linistea interioara chiar daca ai o viata agitata

Rupda, discipolul lui Osho, revine in Romania in calitate de speaker la Conferintele Traieste frumos. Dupa ce anul trecut ne-a invatat cum sa facem primul pas spre schimbare, anul acesta Rupda ne va vorbi despre linistea interioara si despre cum reusim sa o obtinem chiar daca avem o viata agitata si suntem mereu pe fuga.

Citeste
10 + 1 Motive pentru care nu merita  sa ratezi aceasta conferinta!
10 + 1 Motive pentru care nu merita sa ratezi aceasta conferinta!

Peste cateva zile, mai exact in data de 17 Noiembrie 2015 sute de participanti vin sa-l intalneasca pe John Gray, autorul celebrului bestseller, Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus.

Citeste
Mesajul lui dr. John Gray catre publicul din Romania
Mesajul lui dr. John Gray catre publicul din Romania

In data de 17 Noiembrie, negociatori, manageri, vanzatori, cumparatori, traineri, antreprenori, coach, personal din customer care, echipe manageriale, echipe de vanzari, echipe de proiect si nu numai vin sa-l intalneasca pe John Gray.

Citeste
Invata sa iubesti pentru a putea fi iubit

Fii alaturi de Jacques Salomé intr-o calatorie catre tine insuti pe pamantul care scaldat in apele Nilului a dat nastere infloritoarei civilizatii egiptene.

Citeste
Gradinita particulara „Prietenii Mei”, un nou concept educational pentru prescolari
Gradinita particulara „Prietenii Mei”, un nou concept educational pentru prescolari

Locuitorii capitalei se bucura, din aceasta toamna, de un spatiu ultra-modern dedicat educatiei prescolare. Gradinita particulara cu program prelungit „Prietenii mei”, situata in sectorul 4, B-dul Metalurgiei nr.84, si-a deschis portile!

Citeste
Studiu cu privire la viata educationala a elevilor/studentilor cu dizabilitati fizice/motorii

Dorim sa realizam un studiu cu privire la viata educationala a elevilor/studentilor cu dizabilitati fizice/motorii.

Citeste