Now Reading
Arta din spatele unor sprancene perfecte

Arta din spatele unor sprancene perfecte

Revista Psychologies

Sprancenele ne pot schimba imaginea in functie de cat de corect sau nu suntem pensate. National brow artist-ul Benefit Cosmetics Romania, Mirela Dumitru, ne spune de ce lucruri sa tinem cont, ce greseli sa evitam si care sunt acele tips&tricks ce ne vor ajuta sa aratam impecabil in fiecare moment al zilei.

 

Metoda corecta

Este foarte important ca, inainte de a incepe procedeul de pensare, sa ne masuram sprancenele – acest lucru ne ajuta sa obtinem spranceana ideala, potrivita fiecarei fizionomii.

Stabilind punctele cheie, inceputul sprancenei, punctul cel mai inalt al acesteia si capatul, putem apoi sa incepem indepartarea firelor in exces.

Ideal ar fi ca, pentru identificarea formei perfecte, sa apelam la un specialist, mai ales ca, indiferent de forma ochilor, sprancenele trebuie pensate pentru a se crea un efect de lifting instant.

Masuratoarea se face astfel: de la aripioara nasului drept in sus, avem punctul in care ar trebui sa inceapa spranceana (distanta dintre sprancene este foarte importanta, caci cea corecta subtiaza nasul); apoi aflam arcul care trebuie sa se afle la capatul liniei in care baza nasului se uneste cu centrul irisului.

Lungimea ideala este la capatul liniei care uneste baza nasului cu coltul extern al ochiului.

 

Cum ne tundem corect sprancenele

Eu recomand ajustarea lungimii firului de par; aceasta metoda ne permite sa pastram volumul natural al sprancenei, iar tunderea se face in sensul cresterii firelor de par.

 

Vopsim sprancenele?

Da, recomand vopsirea sprancenelor, dar de catre un specialist, pentru ca un rezultat care lasa de dorit ne strica cu totul look-ul. Vopseaua trebuie sa fie speciala pentru sprancene, ea imbraca firul de par, confera volum, densitate si o fixare mai buna a firelor de par.

Daca acest procedeu este realizat corect, firele albe sunt acoperite si avem mai multa stralucire. In plus, dimineata, cand te trezesti, vei arata ca si cum esti deja machiata.

Dezavantajele apar doar atunci cand insistam sa folosim aceasta tehnica de vopsire acasa, cu produse neprofesio­nale, care pot cauza reactii adverse si pot strica efectul natural al sprancenelor.

 

Tatuarea sprancenelor

Cu machiajul potrivit, putem avea sprancene mai intens conturate si sa pastram efectul natural, lucru pe care tatuarea nu-l permite.

De asemenea, ne putem schimba nuanta parului, tendintele variaza de la un sezon la altul, iar naturalul permite acel joc al stilului si reinventarea, ce devin istorie odata cu tatuarea sprancenelor, indiferent cat de bine a fost realizata procedura.

 

Fardarea sprancenelor

Sprancenele sunt rama fetei si este foarte important sa le acordam atentia cuvenita, conturandu-le in functie de momentul zilei.

Nuanta sprancenelor trebuie sa fie cat mai naturala, in armonie cu cea a parului, iar textura produsului folosit o alegem in functie de efectul dorit si de timpul disponibil pe care il avem pentru machiaj.

Exista produse destinate sprancenelor cu texturi si aplicari diferite, iar pentru a le alege pe cele potrivite noua, inainte de orice, trebuie sa le testam.

Putem alege dintre produse cu fixare rapida, rezistenta indelungata, chiar si la apa, kit-uri cu ceara si fard pentru fixare si conturare, rapiditate si precizie cu un creion cerat, geluri in nuante neutre, incolore daca ai sprancenele bine conturate, dar fire rebele.

 

Ce se poarta

As spune ca sprancenele perfecte, iar pentru asta intotdeauna apelam la tehnica personalizarii, in functie de fiecare fizionomie.

Pentru sezonul toamna-iarna, urmam trend-ul natural, spunem „nu“ pensatului excesiv si urmarim sa conturam si sa definim atat cat sa oferim profunzime, fara aspect artificial sau vulgar.

 

Daca vrem sa ne schimbam forma sprancenelor…

… primul pas consta in aducerea lor la forma naturala, iar pentru asta lasam sa creasca firele de par din apropierea sprancenelor.

Totusi, pe parcursul schimbarii nu trebuie sa avem un aspect neingrijit; de aceea, pensam doar firele de par care sunt evident amplasate, in locul in care pot fi smulse si nu strica forma.

In ceea ce priveste metodele traditionale, precum uleiul de ricin s.a., acestea pot ajuta la ingrosarea firului de par, dar nu pot face minuni acolo unde radacina este inexistenta.

 

Greseli de pensat

Una dintre cele mai frecvente greseli este pensatul excesiv, care, de cele mai multe ori, duce la subtierea sprancenelor, stricandu-le forma naturala. Apoi, arcuirea gresita, din care rezulta efectul de „virgula“ si rotunjirea sprancenelor.

Forma sprancenelor se obtine numai prin pensarea acestora in partea inferioara, in partea superioara se curata doar surplusul, obtinand astfel un efect de luminozitate.

Pensarea din partea superioara a sprancenei creeaza efectul de pleoapa cazuta, reducand expresivitatea fetei. O distanta prea mare intre sprancene lateste nasul, iar una prea mica apropie ochii si chipul pare incruntat.

 

Importanta

Cat de mult conteaza sprancenele in ceea ce priveste look-ul general, machiate sau nu? Ei bine, sprancenele schimba total fizionomia fetei, sunt principala atractie! Daca forma lor este corecta, machiajul devine un simplu detaliu.

 

In functie de varsta?

Sprancenele nu au varsta, forma si conturarea acestora depinde de preferintele fiecareia dintre noi.

Este foarte important insa sa gasim forma ideala, care ne scoate in evidenta trasaturile, si sa o mentinem pe aceea. Poti avea sprancene perfecte si la 20, 30, 40 sau 50 de ani!

 

Mirela Dumitru este National Brow Artist, Benefit Cosmetics Romania.
A consemnat Catalina Cristescu

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top