Now Reading
Care este rutina de îngrijire și machiaj a unui beauty editor

Care este rutina de îngrijire și machiaj a unui beauty editor

Avatar photo

Un beauty editor este la curent cu cele mai recente apariții din industria frumuseții și știe – mai bine ca oricine – tot felul de tips&tricks de aplicare a produselor de skincare sau machiaj. Dar care sunt preferatele sale?

 

Cătălina Cristescu – editor coordonator Psychologies

Îngrijirea tenului

De foarte mulți ani încoace, îngrijirea tenului este o prioritate pentru mine, și folosesc toate armele posibile și imposibile pentru a combate îmbătrânirea prematură a tenului.

Citește și:

Ce operații estetice să ne facem pe măsură ce înaintăm în vârstă

Florile României fac bine la ten

Beau 2-3 litri de apă pe zi, ajut organismul cu capsule cu acid hialuronic și resveratrol, mănânc sănătos, și cam atât pot face în interior.

Cât despre exterior, mă demachiez dimineața și seara cu religiozitate (preferata mea este loțiunea micelară Bioderma pentru ten sensibil) și, având în vedere faptul că am tenul uscat efectiv, nu pot trăi fără creme de față de zi, de noapte și de ochi, pe care le alternez hidratare cu anti-age.

Însă chiar dacă folosesc o cremă hidratantă peste zi, seara, aplic obligatoriu un ser anti-îmbătrânire și, peste el, crema de noapte.

Îmi place foarte mult acest nou trend de beauty sleeping serum, cream sau mask. În momentul de față folosesc Beauty Sleep Serum de la Dr. Brandt și Advanced Repair Sleeping Facial de la Korres.

Excepțională este și Beauty Sleeping Mask de la Shiseido. Și dacă tot am ajuns la măști, mărturisesc că acestea sunt punctul meu sensibil.

Gel, cremă, șervețel, patch, nu contează: măști pentru față și ochi să fie – desigur, alese în funcție de nevoile tenului meu uscat. Așadar, am măști pentru exfoliere delicată, hidratare, iluminarea tenului obosit și anti-age.

A, nici apa termală nu îmi lipsește, o folosesc intens la sală, pentru că mă ajută să-mi curăț și răcoresc tenul. Pielea corpului primește și ea atenția cuvenită:

o exfoliez la două săptămâni cu un gommage extraordinar de la Teaology și, de fiecare dată după duș, aplic cremă sau ulei de corp bio ori cu cât mai multe ingrediente naturale, fără parfum adăugat.

 

Machiaj

Pentru că sunt mereu pe fugă, machiajul îl realizez în maxim 10-15 minute, iar lucrurile se prezintă destul de simplu, pentru că nu am răbdare de contouring sau alte tehnici sofisticate.

Așadar, peste crema de față aplic fondul de ten fluid, ideal pentru tenul uscat, care nu se strânge în riduri și astfel nu le evidențiază.

Acum sunt la al 3 lea recipient de Chanel Sublimage Le Teint, pe care îl ador, și înainte de el, foarte mulți ani, am folosit Vichy Liftactiv Flexiteint cu efect antirid, pe care îl recomand cu căldură.

Posesoarele de ten uscat știu cât de greu este să găsești fondul de ten potrivit, care să nu crape, să nu se strângă, să se simtă confortabil pe față și să mai și acopere.

Peste fondul de ten aplic, fără excepție, o pudră translucidă, blush, iluminator pe pomeți și arcul lui Cupidon, îmi aranjez sprâncenele, colorez pleoapele întotdeauna în nuanțe nude mate (asta te ajută să nu evidențiezi ridurile de la nivelul ochilor), iar jocul de culoare se întâmplă la nivelul buzelor.

Fie optez pentru un nude roze ori un maro mediu, fie merg pe clasicul roșu-aprins, ba chiar corai, fuchsia, orange sau mov-intens.

Îmi plac mult și rujurile lichide, mate, care au o rezistență destul de mare de-a lungul zilei și nu usucă buzele, precum Melkior Matte Liquid Lipstick.

 

Alice Bursuc – beauty editor Elle

Îngrijirea tenului

Cremele, serumurile și toată chimia și magia din spatele produselor de îngrijire sunt slăbiciunea mea.

Nimic nu mă fascinează mai mult decât culisele laboratoarelor în care se produc produsele cosmetice și chiar dacă, prin prisma job-ului de beauty editor, am acces la tot ce se întâmplă în machiaj, coafură, trenduri, etc., tot despre skincare îmi place cel mai mult să vorbesc să scriu și să și împărtășesc.

Experiența m-a învățat că nimic nu este mai important pentru piele decât curățarea și hidratarea: o piele pură respiră și poate fi hrănită optim, în timp ce hidratarea reprezintă gestul de prevenție, pentru ca pielea să îmbătrânească frumos.

În ultimul an, cel mai mult timp îl petrec în fața oglinzii când mă demachiez, nu când mă machiez, culmea!

Am pus în aplicare ce am învățat de la femeile asiatice și din industria coreeană de skincare – mărturisesc că ritualul meu de curățare are cinci pași (emoliere, demachiere dublă, exfoliere și tonic).

Produsele le tot schimb, deoarece consider că pielea are nevoie de stimulare. În ce privește hidratarea, folosesc ingrediente specifice (creme sau serumuri cu acid hialuronic), multe măști de față și extracte de sezon (vara și iarna, optez pentru uleiuri argan, cocos sau măsline).

Una dintre cele mai bune măști hidratante pe care am încercat-o în ultimele luni este cea de la dr. Jart+ Rubber Mask Hidration Lover, din Sephora; am folosit câte două pe săptămână, din mai până acum, când mi s-a epuizat stocul.

Pentru că sunt o călătoare iremediabilă, am mereu pregătit un set de voiaj care conține strictul necesar: o apă micelară de la La Roche-Posay, o loțiune revigorantă YonKa Dry Toner Invigorationg Mist, crema de față și ochi de la Babor, în variante mini, foițe matifiante și un ulei mini de argan.

 

Machiaj

Machiajul nu mai face parte din rutina mea zilnică de mult, de când trendul no make-up a fost inventat!

Înainte, nu concepeam să ies din casă nemachiată, însă acum, mi se pare mult mai important ca pielea să arate bine fără machiaj, iar această ambiție presupune să ai grijă de ten, să te comiți acestui exercițiu de perseverență.

Bineînțeles că machiajul are rolul lui și ne ajută, însă pledez pentru minimalism în zilele obișnuite. Importantă este baza, așa că investiția revine fondului de ten!

Eu încerc în permanență noi fonduri de ten, din cele mai diverse – de la formulele hibride, la cele cu extracte bio – și pun mereu în practică ce am învățat pe propria-mi piele:

aleg un fond de ten antiaging, când fața este obosită și când nu sunt în cea mai bună formă, și unul pentru luminozitate, cu acoperire mică, când îmi doresc doar uniformizare și glow.

Pentru uzul zilnic, mai nou, recurg la noua generație de creme colorate, cum este MAC Next to Nothing Face Colour – este excelent!

Din punct de vedere cromatic, prefer un ruj tare, decât un machiaj încărcat al pleoapelor; îmi plac mult rujurile Dior Addict Lip Tattoo și Maybelline Color Sensation Vivid Hot Lacquer.

Travel tips: Este important să ai aliați pentru retușuri rapide, așa că am mereu în geantă o trusă de bază sub formă de paletă multifuncțională (Chanel Travel Diary  Palete Essentielle conține corector, iluminator și blush, adică tot ce trebuie!), un ruj cu aplicator, un fard lichid de pleoape (Urban Decay Vice Special Effects) și un parfum.

 

Dana Ruxandra Panghe – beauty editor Unica

Îngrijirea tenului

Mi-aduc aminte că o priveam pe mama când se demachia la finalul fiecărei zile – laptele demachiant și vata erau sfinte (dischetele demachiante nu apăruseră!).

Azi, produsele de demachiere s-au diversificat și mă bucur că am găsit formula perfectă pentru mine. Balsamurile și stickurile care „topesc“ și cel mai încăpățânat make-up sunt ultima găselniță a marilor producători de cosmetice, iar mie mi se potrivesc ca o mănușă.

Le aplici pe tenul machiat, dar uscat, masezi produsul pe piele cu mișcări delicate, până se transformă într-o spumă sau capătă o textură lichidă, apoi speli tenul cu apă călduță.

Sunt perfecte pentru uz zilnic, dar și practice, în vacanță! Garantez că îndepărtează cu succes și machiajul waterproof!

Oricât de obosită aș fi, nu mă abat de la această etapă, iar crema de ochi – pe care o folosesc zilnic, de pe la 20 de ani – nu lipsește absolut niciodată.

Folosesc, alternativ, câte două, dimineața și seara, iar acum le-a venit rândul celor de la Caudalíe și Korres. Închei procesul cu o apă micelară pentru ten reactiv (adică acela care se înroșește ușor), o cremă pentru noapte sau un ser pentru umplerea ridurilor fine (cu care stau foarte bine, mulțumesc mamei și bunicilor!).

Dimineața, înainte de machiajul obișnuit, aplic o cremă hidratantă pentru ten mixt. Tenurile mixte, tratate uneori cu produse antiacneice sunt frecvent deshidratate, așa că oferă-le ce au nevoie.

Nu pășesc afară din casă fără un produs cu FPS, indiferent de anotimp – fie că e vorba de crema în sine sau de fondul de ten. Mă înțeleg perfect cu cremele colorante cu factor înalt de protecție, cum sunt cele de la Bioderma.

Cel puțin o dată pe săptămână aplic o mască exfoliantă sau hidratantă și închei demachierea cu bureții Konjac – care sunt un produs absolut minunat, fiind simplu de utilizat, exfoliază și catifelează tenul instant.

 

Machiaj

Dacă sunt constrânsă să plec la drum doar cu un bagaj de mână, cu siguranță nu îmi lipsesc din portfard: fondul de ten, anticearcănul, iluminatorul și o mascara neagră, de care mă folosesc din abundență.

În schimb, când particip la evenimente care relaționează cu munca mea, îmi fac de cap (doar am diplomă de make-up artist recunoscută internațional!) și petrec o oră în fața oglinzii, până reușesc să împrăștii zeci de recipiente, capace și accesorii prin toată baia.

Astfel, adaug la ritual și un primer, un anticearcăn în nuanța somon care are rolul de a contracara culoarea gri-mov a cearcănelor mele, o mascara maro pentru genele inferioare, o paletă de farduri de ochi (de obicei, în tonurile naturii:

cafeniu, pământiu, bleumarin, mov-rece), multe pensule, rujuri burgundy sau nude, în funcție de dispoziție, buchețele de gene false pentru colțul extern al ochilor (pentru că ai mei au o formă ușor descendentă), două tipuri de blush (cremos, pentru un look proaspăt și tineresc și compact mat, pentru conturare), eyelinere cu glitter auriu și argintiu pentru un plus de strălucire, un spray pentru fixarea machiajului și la final sunt sigură că… am uitat ceva!

Foto: Shutterstock

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top