Now Reading
Nebunia lacurilor de unghii

Nebunia lacurilor de unghii

Revista Psychologies


Portocalii, verzi, bej, gri-marin, mov, rosii, efect de piatra sparta… Unghiile noastre ies din anonimat si se afiseaza in culori.

Este foarte dificil sa scapam de aceasta tendinta. Si, sincere sa fim, nu stim exact daca ne dorim.

Vanzarile in domeniul lacurilor de unghii sunt multumitoare, nail bar-urile s-au inmultit, la fel de bine sta si trendul in crestere nail art, despre care unii spun ca ar compromite pictura si arta adevarata.

Dar… gusturile nu se discuta. Manichiura frantuzeasca, culorile pielii si alte culori pastelate, reminiscente din vremuri trecute, inca sunt des folosite, in paralel cu explozia de culoare pentru care militeaza acum multe femei.

Totul este permis gratie acestei dorinte de a sparge tiparele si de a regasi dimensiunea ludica a machiajului.

Fantezie creativa, tendinte infantile? La urma urmelor, lacul de unghii este primul produs cosmetic pe care fetitele il cer mamelor.


O umbra de feminitate

Oare ce ascunde aceasta dragoste brusca pentru extreme? A-si picta unghiile le permite fetitelor sa „se joace de-a femeile“, sa obtina un plus de feminitate, de seductie si sa se joace cu timpul, pe care in viitor vor dori sa il dea inapoi.

Indiferent de serviciul pe care il ai, mainile sunt o importanta carte de vizita, care iti prezinta personalitatea si stilul.

Spre deosebire de fata, unghiile sunt in permanenta supuse privirilor, iar o manichiura neglijenta nu da bine.

„Atunci cand unghiile sunt date cu lac, gesturile devin mai gratioase, mainile sunt puse in relief intr-un mod diferit, iar femeile simt ca au mai multa incredere in ele“, spune Alexandra Falba, responsabil de formare la OPI Franta.

Arma seducatoare

Facand unghiile vizibile, femeile afiseaza o parte neflexibila din structura lor interioara, precum si capacitatea de a se apara.

O mare parte dintre ele iubesc unghiile foarte tari, un fel de carapace pe care lacul de unghii o intareste.

Unghiile mai lungi si mai tari decat ale barbatilor amintesc inconstient femeilor ca pot sa zgarie, deci sa se apere.

Iata cum, sub masca dulce a feminitatii, planeaza amenintarea. Un potential al „ghearelor“, care apare ca o arma de descurajare. Una defensiva, nu ofensiva.

 

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top