Now Reading
Tu iti apreciezi propria frumusete?

Tu iti apreciezi propria frumusete?

Revista Psychologies

Prietenele revistei Psychologies ne-au spus cu sinceritate si umor cand se simt frumoase si cand urate. Le-am intrebat ce cred ele despre frumusete, in general. Este ceva important? Un moft? Iata raspunsurile.

 

Ioana P. , 35 de ani – „Este o diferenta intre felul cum arat fizic si imaginea mea despre mine insami.“

„Am considerat mereu ca am mai multe kilograme decat ar trebui sa am de fapt. Este o diferenta intre felul cum arat fizic si imaginea mea despre mine insami.

Mi-am dorit sa am parul drept si nu ondulat, nasul… normal si nu carn, sani mai mari, degete mai lungi… Dar toate astea le-am catalogat repede drept alinturi.

Pentru ca nu m-am simtit aproape niciodata cu adevarat urata. Iar pentru asta sunt responsabili toti acei oameni care mi-au zis sau, si mai important, care m-au facut sa simt la un moment dat in viata mea ca sunt fix opusul.

Si care au pompat in mine ideea ca poate (ce socant!) chiar sunt frumoasa. Si ca n-are rost sa-mi fac griji decat pentru sufletul meu si pentru ce fac ca si el sa fie pe potriva a ceea ce se vede din afara.

E mai important sa radiezi dinauntru spre afara decat invers. Asa o sa se vada intotdeauna daca esti un om frumos sau nu. Asta bate mereu trasaturile fizice perfecte cu care te-a inzestrat Natura sau niste gene generoase.

Mi-e ciuda un pic ca, atunci cand zic «frumoasa», ma gandesc mai ales la aspectul fizic. Nu stiu cum sa remediez asta sau macar sa inteleg de ce ma deranjeaza, dar se intampla.

Am intalnit atatia oameni care nu erau deloc expresia frumusetii, asa cum se defineste ea in dictionar, si care erau totusi foarte atragatori. Frumosi devin si toti oamenii aceia pe care-i iubim.

Pentru ca ne indragostim de gesturi de-ale lor, de umorul lor sau de felul cum rad, de pistrui, stangacii sau ironii. E, totusi, important sa ma simt frumoasa si pe-afara…,  iar asta se vede ori de cate ori fac eforturi in sensul asta.

Nu vad doar ceilalti, e ceva care ma schimba si pe mine. Si e normal sa fie asa, mai ales cand faci lucruri pe care nu le faci in mod obisnuit. Mergi altfel cand porti tocuri, te uiti si zambesti altfel cand ai rosu in obraz si negru pe gene.

Si cred ca o femeie, mai ales, devine mai frumoasa cand face mici lucruri care o scot din rutina zilnica, gasind astfel motive, chiar si nu profunde, de a se placea inca si mai mult.“

 

Cristina Z., 30 de ani – „La fel de important este sa ma simt desteapta… “

„Nu m-am considerat niciodata o fata frumoasa, ci doar una draguta. De aceea, atunci cand primesc complimente de tipul «esti frumoasa», ma intreb ce se ascunde in spatele acestui compliment.

Statisticile spun ca 90% dintre femei nu sunt multumite de felul in care arata. Ma incadrez si eu in acest procent. De-a lungul timpului, am avut diverse complexe fizice. Unele mi-au trecut, dar altele au ramas.

Unul care a fost si inca a ramas: inaltimea. Chiar daca o ajustez cu tocuri sau consolari de tipul «si Shakira ori Eva Longoria
sunt mici de inaltime». Inaltimea mea de 1,57m mi-a creat dintotdeauna complexe.

Ma simt urata cand sunt indispusa sau trista. Psihicul ma influenteaza in modul in care ma percep din punct de vedere fizic. Ce ma ajuta? Shopping-ul.

Cand sunt indispusa sau trista, merg sa imi cumpar ceva care sa ma faca sa ma simt bine, sa ma simt frumoasa. Si asa imi revine increderea in mine.

Dar cel mai important este sa fiu fericita si impacata cu mine. Si asta nu are legatura cu frumusetea fizica.

Dar nu pot sa neg ca frumusetea fizica nu este importanta. Mai ales in societatea de azi, in care se pune atat de mult accentul pe aceasta calitate. Pentru mine, este important sa ma simt frumoasa. La fel de important cum este sa ma simt si desteapta.

Asadar, nu cred ca exista anumite trasaturi care fac o femeie sa fie frumoasa. Pentru ca atunci ar fi o frumusete standard, care nu atrage atentia.“

 

Magdalena B., 38 de ani – „In frumusetea unei femei intra aspectul ingrijit, existenta acelui je ne sais quoi, a atitudinii, mai degraba decat a unor dimensiuni perfecte…“

„Mereu am fost cam slaba si am parut mult mai tanara decat sunt (poate suna cam ciudat, dar e cam aiurea la un moment sa tot fii luata de «tanara speranta»…)

Bine, pe masura ce am inaintat in varsta, cele doua lucruri care ma deranjau s-au transformat in «atuuri». Sunt zile in care poate nu am atat de multa incredere ca voi realiza ce mi-am propus. Sau nu am o stare de spirit prea buna si atunci sa zicem ca ma simt «urata».

Cred ca imaginea este importanta in zilele noastre si fiecare femeie ar trebui sa observe ce anume ii creeaza un sentiment de bine, de «bine in pielea ta» (un machiaj nou, o haina trendy, un parfum ametitor, un hobby care te relaxeaza, prieteni care te inteleg).

Apoi, mai cred ca fiecare om este frumos in felul sau, nu depinde neaparat de anumite trasaturi fizice sau interioare, de incadrarea in niste dimensiuni sau de achizitionarea unor produse apartinand unor brand-uri de lux.

Oricum, parerea mea este ca – asa cum spunea si Coco Chanel – «mai putin inseamna mai mult».

In frumusetea unei femei intra aspectul ingrijit, existenta acelui je ne sais quoi, a atitudinii, mai degraba decat a unor dimensiuni perfecte (perfectiunea se poate schimba: sa ne amintim de frumoasele lui Rubens si sa le comparam cu modelele de azi), a respectului de sine si a dezvoltarii continue a propriului potential.“

 

Citeste si:

6 lucruri pe care femeile le gasesc atractive la un partener

3 calitati care te fac mai atractiva

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top