Now Reading
Un secret al frumusetii: ingredientele naturale

Un secret al frumusetii: ingredientele naturale

Revista Psychologies
nuci de argan

Ulei de argan
Uleiul de argan este vechi de cateva milenii si este recunoscut pentru efectele sale regenerante si revitalizante. La inceput, arborele de argan crestea in toata Europa de Sud si Africa de Nord. Acum el mai este cultivat doar pe o fasie de pamant marocan. Uleiul de argan este bogat in acizi grasi omega 6 si 9, care refac bariera naturala de protectie a pielii, ducand astfel la fermitatea si supletea pielii.

Contine de 3 ori mai multa vitamina E decat uleiul de masline si actioneaza ca un antioxidant natural impotriva radicalilor liberi. Inca de la primele aplicari, uleiul de argan are un efect remarcabil de crestere a fermitatii pielii, fiind partenerul natural al frumusetii. Uleiul de argan este atat de pretios incat la nivel mondial este cunoscut ca fiind aurul lichid al Marocului, iar copacul din care provine creste acum intr-o rezervatie naturala intrata deja in patrimoniul international.

brusture

Extract de fruct de brusture
Petalele intens violete ale florii de brusture ascund si ele un ingredient minune. Arctiina stimuleaza in mod eficient productia de colagen la nivelul pielii, redand putere fibroblastelor. Acestea sunt celule aflate la nivelul tesutul conjunctiv, responsabile cu sintetizarea colagenului, o abilitate pe care si-o pierd progesiv o data cu inaintarea in varsta.

Colagenul ajuta la tonifierea pielii si la fermitatea conturului fetei. Extractul de floare de brusture folosit in gama anti-rid NIVEA pure & natural provine din cultura bio din regiunea Zappendorf, Germania.

Aloe Vera

Aloe Vera
Revelata lumii de catre egipteni, se spune ca aloe vera era insasi secretul frumusetii Cleopatrei, careia i se aplica, pe tot corpul, gel din tulpinile plantei. Esenienii, o secta israelita, consumau frecvent acest gel, iar istoricii povestesc ca ei traiau si 125 de ani.

Cristofor Columb o purta peste oceane ca sa aiba o sursa permanenta de hidratare la indemana echipajului. Gelul de aloe vera este bogat in vitamine, saruri minerale, aminoacizi si enzime. Aplicat pe piele, are efect imediat de hidratare si ajuta in procesul de regenerare al celulelor. Avand acelasi pH cu pielea, planta are proprietati remarcabile de cicatrizare si vindecare.

Musetel
Musetel
Virtutile musetelului nu se opresc la prospetimea ceaiului, planta fiind un aliat deosebit pentru pielea uscata si sensibila. Musetelul a fost folosit de-a lungul timpul in cazul a cel putin 100 de probleme de sanatate si este recunoscut pentru proprietatile sale de protejare, antiseptice, antiinflamatorii si antiiritante, ajutand la redobandirea echilibrului natural al pielii.

Sub actiunea sa, pielea redevine moale si catifelata, fara pete de roseata sau iritatii. Prin continutul de flavonozi si uleiuri esentiale, musetelul calmeaza pielea sensibila, iar puterea sa antioxidanta actioneaza ca un scut impotriva radicalilor liberi.

Jojoba
Ulei de Jojoba

Uleiul de jojoba este o ceara lichida, extrasa din semintele unei plante care iubeste caldura desertului american si careia mexicanii i-au spus jojoba. Folosit in trecut chiar ca moneda de schimb, uleiul de jojoba e renumit astazi pentru efectele de protejare si catifelare a pielii. Este un hidratant ideal, bogat in minerale si nutrienti revitalizanti. Sub actiunea sa, pielea este protejata si devine placuta si catifelata la atingere.

Gama NIVEA pure & natural (Crema anti-rid de zi si de noapte, Crema de zi pentru ten uscat, Lapte demachiant, Lotiune de corp, Crema de maini, Deodorant si Balsam de buze) foloseste 95% ingrediente active de origine naturala BIO, in combinatii inedite. Produsele din gama nu contin parabeni, siliconi, coloranti, uleiuri minerale sau emulsificatori PEG.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top