Now Reading
Un week-end pentru purificarea pielii

Un week-end pentru purificarea pielii

Revista Psychologies

frumusete, ingrijire


Ti-ai acoperit epiderma pe toata perioada iernii, este timpul s-o lasi sa respire! Iata programul nostru de regenerare, pentru a-ti regasi tenul stralucind de sanatate.

Sambata

O curatare in profunzime

Incepe cu un gel de curatare „superactiv”, care va elimina excesul de sebum si bacteriile patogene, primele surse de toxine. Important: acesta trebuie sa protejeze ecosistemul cutanat, adica flora buna a epidermei, indispensabila pentru echilibrul tenului. Aplica gelul de curatare pe fata umeda, maseaza insistand pe zonele cu probleme. Poti folosi si o periuta pentru bebelusi din matase naturala, sau de o perie din silicon (Shiseido The Skincare). Clateste-te cu apa din abundenta. Termina cu vreo zece jeturi de apa rece, doar daca ai pielea sensibila (apa calda sau foarte rece nu este buna). Acest mic dus scotian face o gimnastica a capilarelor, creand un efect de pompa care stimuleaza circulatia, oferind o mai buna eliminare a toxinelor.

Un gomaj bun

Celulele tale se regenereaza zilnic. Cele batrane mor si se formeaza altele noi. Odata cu trecerea timpului, acest proces incetineste. Celulele continua sa moara, dar cele care le inlocuiesc nu se mai formeaza asa de repede, iar celulele moarte se acumuleaza, iar pielea devine terna.

Exfolierea joaca un rol important in detoxifiere. Incepand cu 30 de ani, aplica un gomaj pielii o data pe saptamana. Gomajul se aplica pe o piele curata si umeda, evitand conturul ochilor. Maseaza usor, fara sa freci, cu buricele degetelor, facand miscari circulare. Insista in dreptul nasului, fruntii si barbiei. Clateste din abundenta cu apa calduta. Sterge delicat.

O baie de aburi

Cel mai bun mod de a elimina toxinele este inca prin transpiratie. Baile de aburi de acasa deschid porii, purifica pielea in profunzime si o pregatesc pentru extragerea comedoanelor. Bune pentru fumatoare si cele care au imperfectiuni subcutanate, ele sunt nerecomandate epidermelor fragile si cuperozice (aburul accentueaza petele rosii si dilatarea capilarelor). Pe o piele uscata trebuie sa aplici o masca hidratanta ( ulterior transpiratia deshidrateaza pielea). Umple un castron cu apa fiarta, apoi aplea­ca-ti fata deasupra lui, cu capul acoperit de un prosop, timp de cinci minute. Poti adauga in apa cateva picaturi de ulei esential. Protejeaza-ti conturul ochilor si buzele cu o crema.

„Vanatoarea“ comedoanelor

Comedoanele acopera porii pielii si trebuie eliminate pentru a inlatura sebumul si a diminua riscul aparitiei cosurilor, bacteriile gasind acolo un loc ideal. Scoate-le inca de la aparitie, cand nu sunt inca oxidate (cu timpul, si mai ales de la contactul cu aerul, ele devin din ce in ce mai negre). Poti sa le indepartezi chiar tu, daca sunt mici si neincrustate. Daca nu, mergi la un estetician sau la un dermatolog. Spala-ti mainile si taie-ti unghiile pentru a evita urmele si inflamatiile, apoi preseaza usor punctele negre cu ajutorul unor batiste-servetel.

O masca purificatoare

Dupa baia de aburi si extragerea comedoanelor, aplica o masca absorbanta (pe baza de caolin, o argila usoara care impiedica depunerea impuritatilor si a sebumului), pentru a inchide porii. Alege cat timp sa stai cu ea in functie de tipul tau de piele: 10 minute pentru o piele mai aspra, 5 minute pentru o piele fina.

O Ingrijire detoxifianta

Va stimula microcirculatia, va hidrata si oxigena pielea, aducandu-i totodata stralucire. Aplic-o, apoi maseaza-ti fata. Masajul im­bunatateste circulatia sangelui si pe cea limfatica, ducand, deci, la eliminarea toxinelor. Cu ajutorul unui produs contur pentru ochi (Biotherm, Talika, Ivatherm), insista in jurul ochilor, acolo unde se acumuleaza toxinele. Efectueaza presiuni si tamponari usoare si vei avea siguranta ca nu produci nicio leziune.

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top