Beach body? Cum să uiți de stres și să te bucuri de vacanță

Un costum de baie nou da, înțeleg. În fiecare an, altul! Dar un corp de plajă nou? Temutul „beach body'? Cred că m-or primi acolo și cu ce am în dotare…

Citește și:

Confesiuni: Care a fost cel mai dificil moment trăit în cuplu?

Eram dependentă de shopping până am înțeles ce nevoie reală am

Aștept vara mai ceva ca pe Moș Crăciun. Pentru că zilele de vară înseamnă concediu, înseamnă detașare de taskuri și multitaskuri, de tot ce înseamnă muncă și stres.

Vara înseamnă o binemeritată odihnă de… două săptămâni pentru că, asta e, nu am parte de mai mult. Cum ar fi să ratez această șansă mică de a mă relaxa, de a mă bucura de soare și de mare, doar pentru că nu am un „beach body'?

Iar prin asta înțeleg din reviste, site-uri și, ocazional, diverse newsletter-e gen „cum să scapi rapid de greutate', că ar trebui ca în concediul meu strâmtorat de 2 săptămâni să arăt precum Claudia Schiffer. Că altfel n-am ce căuta la plajă, sau cum?

Păi eu nu arăt ca un supermodel de când mă știu, dar asta nu m-a împiedicat să… exist. E ca și cum nici nu mi-aș mai lua vreodată hainele care îmi plac pentru că nu arăt ca fata din reclamă.

Dacă mențin linia asta nici nu o să mă mai îmbrac vreodată cu ceva, nici nu mă mai încalț, iar la accesorii… să nu mă prind!

Cred în dreptul fiecăruia de a arăta așa cum au decis natura și genele celor doi părinți din dotare, fără vreun stres că nu suntem toate Charlies Angels.

Este firesc să vrei să ai un corp sănătos, să încerci să ai grijă de tine incluzând aici (dar nu exclusiv) aspectul fizic.

Dar dacă ai trecut prin vreo despărțire care s-a lăsat cu multe prăjituri și vin? Dacă vii după o perioadă de mare anxietate în care ciocolata de 2 lei ți se părea delicioasă, numai să mănânci ceva? Știi ce, concentrează-te pe a depăși emoțional și mintal etapele respective și apoi ai grijă să îți hrănești organismul (mai) sănătos.

Dar asta nu înseamnă să te dai de ceasul morții sau să îți faci vacanța cu un cearceaf în cap, doar pentru că… nu arăți de podiumul virtual format din nisip.

Mergi la plajă și la mare pentru tine, nu pentru cine te-o vedea în jur sau ce părere au alții. Fii suficient de binevoitoare la adresa ta încât să îți permiți să te bucuri de zilele frumoase și relaxante, fără să numeri calorii, să studiezi pe unde mai ai celuluită sau cum să îți ții respirația când te așezi ca să nu se vadă burta.

Permite-ți să te bucuri și să trăiești momentele acestea care trec repede și de care îți va fi dor. Uită de „standarde', nu te camufla – ești la plajă, nu în comando – și nici nu te ascunde ca să nu lezezi vizual pe cineva.

E simplu: nici ție nu îți place toată lumea, deci cine trebuie să te placă pe tine? Ai prieteni? Atunci bazează-te pe ei.

Distrează-te, propune-ți să te simți bine așa cum ești tu acum și uită de stres. Nu ne stresăm destul la serviciu? Chiar trebuie să o facem și la plajă? Așadar, beach body e fix ce ai tu deja în dotare.

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Fiica adoptivă a mătușii mele mă amenință cu moartea pentru că am grijă de mama ei
Fiica adoptivă a mătușii mele mă amenință cu moartea pentru că am grijă de mama ei

Fiica adoptivă a mătușii mele este dependentă de jocuri de noroc și droguri. Atunci când nu sterge mesele noaptea prin baruri, fură bani și se ocupă cu diverse înșelătorii. Pe mine mă amenință cu moartea pentru că îi țin mama în viață.

Citeste
Cuplu: Nu știam că este vorba despre gaslighting
Cuplu: Nu știam că este vorba despre gaslighting

Știam că nu îmi este bine lângă el pentru că nu mă simțeam în siguranță. Totodată însă, începusem să mă îndoiesc de mine, iar asta mă îngheța. Eram într-o relație în care trăiam un gaslighting cumplit din partea lui. Mă făcea să mă îndoiesc de ce spun, fac și gândesc eu.

Citeste
Vârsta nu are importanță
Vârsta nu are importanță

Credeam că este doar o încurajare, dar vârsta nu are importanță când vine vorba despre lucrurile pe care ți le dorești să le faci.

Citeste
Beach body? Cum să uiți de stres și să te bucuri de vacanță
Beach body? Cum să uiți de stres și să te bucuri de vacanță

Un costum de baie nou da, înțeleg. În fiecare an, altul! Dar un corp de plajă nou? Temutul „beach body”? Cred că m-or primi acolo și cu ce am în dotare…

Citeste
Infidelitate: Iubitul meu mai avea o relație în paralel
Infidelitate: Iubitul meu mai avea o relație în paralel

Am văzut prin filme astfel de scenarii și chiar țin minte ce înverșunată eram când venea vorba despre infidelitate. Nici prin cap nu mi-a trecut că mi s-ar putea întâmpla mie, dar iată, viața bate filmul. Am aflat că iubitul meu are o altă relație în paralel.

Citeste
Poate sufăr de egoism cronic, dar o relație de cuplu nu face parte din filmul meu
Poate sufăr de egoism cronic, dar o relație de cuplu nu face parte din filmul meu

Uneori ajungi să te împrietenești prea bine cu singurătatea. Nu spun că ar fi neapărat un lucru bun, dar pentru unii dintre noi, este ceea ce am ales. Poate e egoism, dar este ceea ce vreau eu pentru mine.

Citeste