De ce nu ar trebui să îți pese de gura lumii…

Cu toții știm cât de mult rău ne poate face bârfa. Mai ales dacă suntem ținta ei. Gura lumii nu o să tacă, dar putem învăța să o ignorăm…

Citește și:

6 lucruri pe care să nu le accepți la un partener oricât de îndrăgostită ai fi

5 probleme feminine văzute cu umor

Dacă sunt frumoasă, clar sunt o ușuratică. Alfel, nu le iese socoteala

Primul iubit l-am avut la 15 ani. Era cu doi ani mai mare și frecventa liceul pe care îl vizam și eu. M-am îndrăgostit de el pentru că era foarte calm și răbdător.

…Atât de răbdător încât în patru ani de relație nu am făcut sex. Sună SF, nu? Și totuși, deși era iubitul meu, eu nu m-am simțit pregătită să îmi încep viața sexuală. Nu atunci.

Evident, m-a înșelat, și era de așteptat. Dar am continuat relația cu el. Socoteala mea suna așa: este primul iubit și nu aveam de gând să mă căsătoresc curând.

În plus, voiam să fac facultatea în alt oraș, deci oricum ne-am fi despărțit. În consecință, am de gând să mă culc cu toți băieții cu care ies? Răspunsul meu a fost nu.

Bine, cu mintea de acum, realizez prin ce a trecut bietul băiat… dar a fost cu consimțământul părților. În schimb, evident tot liceul știa că „eu mă culc cu ăla”. Și, cumva, eticheta asta de emancipată sexual s-a lipit de mine.

Eram considerată frumoasă, aveam priză la băieți, când mă despărțeam de prietenul meu (care mă înșela ocazional) ieșeam cu alți băieți… chiar dacă apoi ne împăcam.

Pentru mine, ieșitul cu băieți însemna să mergem la o pizza, la film sau, într-un dezmăț suprem, la „discotecă”. Pentru toți ceilalți… că îmi explorez acest „viciu” de a mă culca cu toți.

Multă vreme m-a complexat acest lucru. Multă vreme m-au durut bârfele auzite sau coatele pe care și le dădeau unele fete când mă vedeau pe holuri.

Am plâns, am spus că e nedrept și abia am așteptat să scap de liceu.

În facultate, discuțiile despre sex erau la ordinea zilei. Iar eu, neavând ce să împărtășesc celorlalți (nici dacă aveam nu cred că făceam din asta subiect de discuție) am aflat că „mă dau interesantă” tăcând.

Aveam o prietenă mai apropiată care abia după doi ani m-a crezut că nu mă culcasem cu nimeni. Pentru restul, am adoptat altă strategie: „Da, normal că o fac. Când și cu cine am chef. Dar cred că putem discuta și altceva…”

Prima dată am făcut sex la 23 de ani. Pentru că atunci a fost timing-ul meu. Și nu îmi pare rău.

Primul iubit a devenit soțul meu și mă bucur că s-a întâmplat așa. Pentru că, indiferent ce se așteaptă sau spune lumea despre mine, mi-am văzut de treabă. Am învățat să nu îmi pese ce comentează. Și nici de ce.

Magda, 34 ani

Foto: shutterstock.com

 

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cum să fugi de un bărbat atrăgător
Cum să fugi de un bărbat atrăgător

Am o slăbiciune pentru bărbații cu păr lung. E primul indiciu că găsesc un bărbat atrăgător. În rest, dacă este indisponibil emoțional și infidel, mă atrage ca pe molie flacăra. Acum că știu ce e rău, nu înseamnă că e simplu să-mi fac bine…

Citeste
Teama de abandon m-a împins la infidelitate emoțională
Teama de abandon m-a împins la infidelitate emoțională

Mereu am resimțit anxietate în cuplu, dar abia recent am înțeles motivul. Teama de a nu pierde partenerul era prea puternică, iar comportamentele mele atrăgeau exact acest deznodământ.

Citeste
Dating: capcana vorbelor frumoase
Dating: capcana vorbelor frumoase

După o perioadă lungă de singurătate, am revenit, cu curaj la dating. Chiar dacă nu mă consider vreo naivă sau nepricepută, constat, odată în plus, cât de mare este capcana vorbelor frumoase.

Citeste
De ce nu ar trebui să îți pese de gura lumii...
De ce nu ar trebui să îți pese de gura lumii…

Cu toții știm cât de mult rău ne poate face bârfa. Mai ales dacă suntem ținta ei. Gura lumii nu o să tacă, dar putem învăța să o ignorăm…

Citeste
De ce este important să ții cont de nevoile tale
De ce este important să ții cont de nevoile tale

Fiecare dintre noi ar trebui să facem o minimă introspecție legată de nevoile noastre. Dar, odată cunoscute, fidelitatea față ele este deseori pusă la încercare.

Citeste
Cum să pleci dintr-o relație pe care o vrei... doar tu
Cum să pleci dintr-o relație pe care o vrei… doar tu

O vorbă spune să părăsești o petrecere cât încă te mai distrezi. Nu e simplu, dar e pentru sănătatea ta emoțională și psihică. Vorbesc aici despre iubirile care eșuează lamentabil.

Citeste