Am fost un bully cu un potențial client și zău dacă regret…

Nu vreau să fiu bully și urăsc atunci când văd oameni care recurg la agresivitate pentru a se impune. Dar, niciodată să nu spui niciodată…

Citește și:

Nu am avut o mamă iubitoare sau grijulie, dar am decis să am eu grijă de mine

Și tu poți contribui la o relație toxică atunci când te iubești pe tine prea puțin

Am avut o întâlnire cu un potențial client. Prezenți eram eu și șeful meu, iar de partea cealaltă un „director de vânzări”. Ce-i drept, era vorba de un client cu care mă întâlnisem eu cu 3 ani în urmă, iar discuțiile nu au dus nicăieri.

Întâlnirea am avut-o atunci cu o directoare a lor, iar impresia lăsată a fost una profund negativă. Un client cu adaos comercial 300% care negociază dacă poate primi gratis totul de la tine pentru a vinde la suprapreț. Visul oricărei companii.

Eu nu negociez niciodată dintr-o poziție umilă în care mă ajuți să fac o vânzare. Din contră, suntem doi parteneri, iar în relația noastră profesională, amândoi trebuie să fim mulțumiți. Dacă nu există loc pentru așa ceva, nu există nici pentru un parteneriat.

Timpul a trecut însă, iar acest „domn” ne-a contactat pentru a relua negocierile. I-am prezentat cazul șefului meu, dar a dorit să încercăm din nou.

De data aceasta, am mers împreună. Iar reprezentantul companiei respective, a avut o atitudine chiar mai urâtă decât predecesoarea întâlnită de mine.

În primă etapă, când am discutat disconturile posibile, ne-a atras atenția pe un ton disprețuitor, că nu facem niciun efort pentru parteneriatul acesta. Discutând prețurile disponibile și altor clienți, ne-a acuzat că mințim și nu are cum să fie adevărat.

Ulterior, șeful meu continuând să îi explice situația pieței, „domnul” i-a făcut semn cu mâna să tacă pentru că „s-a lămurit”. L-a întrerupt și i-a atras atenția că sunt povești ce spune el.

Pe mine m-a anulat de două ori când am intervenit. Atunci am reacționat. Repet, pentru mine nu era un contract important și nici pentru firma pe care o reprezint.

I-am pus domnului respectiv în vedere pe un ton rece și autoritar următoarele: persoana din fața lui este directorul unei firme, i se cuvine respect. Gesticularea pentru anularea interlocutorului e de păstrat în familie, în fața rudelor, dacă altfel nu știm să ne exprimăm.

Este o lipsă de profesionalism să prezentăm date și să ni se atragă atenția că mințim. Într-o negociere nu facem „eforturi” ci căutăm interesul comun. Care în situația de față lipsește cu desăvârșire. Am avut satisfacția de a fi susținută de șeful meu și de a părăsi întâlnirea pe care am catalogat-o drept pierdere de timp.

Da, am fost bully. Și da, m-am simțit bine. Atitudinea superioară a domnului sper să fi întâlnit o atitudine la care nu se aștepta. S-a văzut și pe fața lui înroșită.

Nu tac, nu mă fac că plouă și nici nu ignor nesimțirea. O taxez. Iar tu, dacă o expui, fii pregătit să ți se atragă atenția. Nu muncesc de 2 zile și nici nu mă pierd cu firea în fața unor bully.

Nu este o atitudine sănătoasă nici din partea mea, sunt conștientă. Dar mi-am atins obiectivul. Cum spuneam, fără regrete.

Cred că asertivitatea este sănătoasă. Dar nivelul interlocutorului meu nu era unul în care formulări precum „atitudinea dvs. mă face să mă simt…”. Din contră, aș fi dat dovadă de fragilitate tipic feminină. „Atitudinea dvs este de rahat” mi se pare mai corect spus. Ceea ce am și făcut.

Foto: shutterstock.com

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cea mai frumoasă relație este cea pe care o am cu sora mea
Cea mai frumoasă relație este cea pe care o am cu sora mea

Știu cât de importante sunt relațiile de prietenie și cât de mult contează să nu te simți singur. Eu am norocul de a avea o relație strânsă cu sora mea și să-mi fie atât familie, cât și cea mai bună prietenă.

Citeste
Pe mama nu o interesează sfatul psihologului
Pe mama nu o interesează sfatul psihologului

Îmi doresc foarte mult să practic un sport. Prietenii mei cei mai buni joacă baschet și mi-aș dori și eu să încerc. Mama îmi interzice. Am fost si la terapie împreună, dar pe ea nu o interesează sfatul psihologului.

Citeste
Cum recunoști un tipar relațional și ce faci ulterior cu informația
Cum recunoști un tipar relațional și ce faci ulterior cu informația

De recunoscut un tipar relațional poate fi dificil, dar dacă reușești să identifici greșelile pe care le repeți, sunt șanse să îl ai conturat în minte. Interesant este ce faci după aceea?

Citeste
Am fost un bully cu un potențial client și zău dacă regret...
Am fost un bully cu un potențial client și zău dacă regret…

Nu vreau să fiu bully și urăsc atunci când văd oameni care recurg la agresivitate pentru a se impune. Dar, niciodată să nu spui niciodată…

Citeste
Nu o pot împiedica pe fiica mea să ia decizia greșită...
Nu o pot împiedica pe fiica mea să ia decizia greșită…

Fiica mea are 24 de ani și a decis să se căsătorească. Știu, este majoră și este hotărârea ei. Dar dacă eu știu că este decizia greșită, oare nu trebuie să spun nimic?

Citeste
Vești proaste: Există și bărbați mișto!
Vești proaste: Există și bărbați mișto!

Știți deja toate vocile feminine care se plâng despre bărbați: prea needucați, prea educați, prea sexuali sau asexuați, în trend sau complet pe lângă și tot așa. Vestea proastă este că sunt și bărbați mișto și ideea ar fi să ținem pasul cu ei.

Citeste