Now Reading
Lectii de prietenie de la… cai

Lectii de prietenie de la… cai

Revista Psychologies

Treci printr-o perioada de dezechilibru emotional, te simti singura si crezi ca nimeni nu te intelege? Iata cateva lectii de prietenie de la cai, un mesaj special impartasit de unul din cititorii Psychologies.

 

 

Aproape de casa unde imi petreceam verile se intindea un camp. In fiecare zi, cand ieseam afara vedeam cei doi cai ai vecinului. De la distanta aratau ca oricare alti cai, dar daca ii priveai mai atent puteai observa ceva foarte interesant…unul dintre ei era orb.

Proprietarul a ales sa il pastreze in ciuda acestei probleme si i-a construit un adapost confortabil si sigur unde sa locuiasca. Ce lucru minunat, nu-i asa?

Mi-am facut curaj si m-am apropiat de camp. Atunci am auzit un zgomot care venea dinspre celelalt cal, ce avea atasat de capastru un mic clopot de cupru. In felul acesta, prietenul lui orb stia in orice moment unde se afla si il putea urma.

In timp ce stateam si ii priveam, am observat ca de fiecare data cand se deplasa, calul care avea clopotelul atasat verifica daca prietenul lui il urmeaza, iar calul orb asculta cu atentie si se indreapta incet in directia sunetului, cu increderea ca nu este indrumat gresit.

Asta se intampla si atunci cand se lasa seara si era momentul intoarcerii la adapost.

Precum proprietarul celor doi cai, nici viata nu incearca sa scape de noi doar pentru ca nu suntem perfecti sau pentru ca avem probleme sau intampinam dificultati. Mai mult decat atat, ne ghideaza existenta si uneori aduce langa noi oameni care sa ne ajute cand avem nevoie.

Uneori noi suntem calul orb ghidat de clopotelul celor pe care destinul i-a adus in viata noastra, alteori clopotelul se afla la noi si atunci avem ocazia minunata ca la randul nostru, sa ii ajutam pe altii sa isi gaseasca drumul prin intuneric.

Scopul nostru nu este acela de a trece singuri prin viata. In momentele in care ne simtim abatuti si avem senzatia ca nu ne mai vedem clar drumul, in acele momente trebuie sa ne amintim ca nu suntem singuri!

Tot ce trebuie sa facem este sa ascultam. In mijlocul confuziei si a fricii, sa ne amintim ca avem un ajutor, ca exista un clopotel. El o sa ne ghideze spre zona sigura.

 

 

De Anamaria Rosca, psiholog clinician si psihoterapeut cognitiv comportamental, e-mail: [email protected]

 

Citeste si: 

5 principii pentru o prietenie adevarata

Limitari si recompense in altruism

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top