Now Reading
Noi suntem singurii care ne punem piedici în calea fericirii

Noi suntem singurii care ne punem piedici în calea fericirii

Avatar photo

Fericirea nu se atinge doar până la o anumită vârstă și gata. Indiferent de lucrurile cu care te-ai confruntat de-a lungul vieții, nu e niciodată prea târziu să te reinventezi, dacă e nevoie, și să-ți oferi ceea ce meriți cu adevărat: fericirea.

„Țin minte și acum că m-am căsătorit la 28 de ani, întrucât mă gândeam că deja îmbătrânesc și trebuie să fiu la casa mea. Evident, doi ani mai târziu am divorțat, era o legătură total nepotrivită. M-am grăbit.

Am fost apoi dezamăgită pentru că aveam 38 de ani și renunțasem la meseria de medic pentru a lucra în industria farmaceutică. Mi se părea târziu să mă întorc către ceea ce îmi doream, de fapt, să fac.

Citește și:

Ce este egoismul bun?

Ai un scenariu de viață? Află ce este și cum îți influențează alegerile

La 42 de ani am revenit și am constatat că niciodată nu e târziu. Mereu mi-a fost teamă de îmbătrânire și îmi făcusem un plan mental, în care fiecare vârstă trebuia să aibă împlinirile ei, obiectivele ei atinse deja.

Viața însă nu merge așa, iar noi nu deținem controlul. Este important să ne debarasăm de astfel de idei și temeri.

Să știm să ne bucurăm de ceea ce are de oferit fiecare vârstă și să nu gândim în termeni de bătrânețe și tinerețe. Am 61 de ani și mă simt cum mă simțeam și la 30.

Am grijă de felul în care arăt, îmi place să am o viață socială activă, îmi fac mereu timp pentru mine și pentru lucrurile care îmi fac plăcere.

Cred că cele mai mari piedici în calea fericirii ni le punem singuri atunci când nu acceptăm că realitatea noastră nu seamănă cu imaginația.

Dacă ne-am relaxa și am învăța să ne bucurăm mai mult de momentul prezent, am percepe altfel lucrurile și motivele de fericire.“

 

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top