Now Reading
În prietenia bărbat-femeie, flirtul, chiar și ocazional, nu îmi e confortabil deloc

În prietenia bărbat-femeie, flirtul, chiar și ocazional, nu îmi e confortabil deloc

Avatar photo

„Sunt de părere că este posibilă prietenia dintre un bărbat și o femeie, așa cum sunt posibile sentimentele fraterne între două persoane fără niciun grad de rudenie. Așa cum o prietenie se bazează pe interese comune, pe anumite trăsături care ne plac la celălalt sau similitudini între două persoane, nu văd de ce să ne blocăm în considerațiile legate de sex.

Stereotipiile culturale rămân în picioare oricât de moderni ne-am simți și e foarte adevărat că mereu va exista o majoritate care să vadă «dincolo de o amiciție».

Totodată, prietenia cu un bărbat devine dificilă atunci când există parteneri nesiguri de o parte sau alta. Întotdeauna, o iubită se va bosumfla sau un iubit va ridica din sprânceană.

Citește și:

Prima iubire: Fiica mea are 15 ani și este îndrăgostită. Eu am 45 și sunt panicată

Ce (n-)am înțeles eu despre cum să fii mai atrăgătoare

Asta, dacă nu sunt potriviți nouă și nici suficient de echilibrați, încât să nu se simtă amenințați – eventual, chiar și atunci când duci gunoiul. Și te-ai întâlnit cu un vecin. Și ai râs…

Revenind, pentru ca o prietenie să funcționeze, are nevoie de sinceritate. Respectiv, dacă unul dintre cei doi este interesat de mai mult sau speră să ajungă într-o altă relaționare cu tine, ascunderea acestui aspect, mie, îmi aduce a manipulare.

Nu cred în «nu știam cum să îți spun» sau «sunt timid». Dacă te împrietenești cu mine, fă-o pentru că îți plac glumele mele, pentru că vezi că putem discuta orice, pentru că sunt echilibrată, pentru că te pot asculta sau sfătui dacă îmi ceri asta.

Nu pentru că arăt bine, ai un crush și cea mai bună variantă la care te-ai gândit este să «te prefaci că suntem prieteni». Mie asta mi se pare josnic. Mai ales că am 34 de ani, nu 15.

Dacă eram copii, o puneam pe seama lipsei de experiență. Așadar, flirtul sau o eventuală gelozie pe partenerul meu, nu îmi dă cu plus într-o relație de prietenie.

Mai ales dacă gelozia nu mi-o pot explica în comportamentul tău, ci, brusc, sunt pusă în fața unor atitudini neplăcute. Iar flirtul este jenant și incomod cu un prieten.

Da, ne complimentăm, dar așa cum fac doi prieteni. Fără subtext, fără atingeri misterioase sau apropouri deplasate. Dacă ajungem acolo, eu mă retrag, cu siguranță.

Și nici nu aș ierta vreun prieten care se comportă astfel. Vă spun și cum pot interpreta asta: te-ai prefăcut că suntem prieteni, în speranța că, mai devreme sau mai târziu, mă voi culca cu tine? Mulțumesc pentru încredere!“

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top