Now Reading
Schimbarea e bună, fiecare început poate fi o oportunitate! Dă-ți voie să vezi asta

Schimbarea e bună, fiecare început poate fi o oportunitate! Dă-ți voie să vezi asta

Avatar photo

Vrei să o iei de la capăt cu ceva. Ți-o asumi. Sau viața te lovește și te obligă să faci schimbarea. Nu dispera și privește din toate unghiurile. Cum a făcut cititoarea noastră, Liviana.

„Prima oară, s-a întâmplat atunci când nașterea m-a lăsat fără serviciu și a trebuit să-mi schimb direcția profesională. Am trecut de la jurnalism, la comunicare.

Nu e mare diferență, o să-mi spuneți, dar vă asigur că nu e deloc simplu să te trezești, dintr-o dată, de cealaltă parte a procesului. N-am avut o strategie, am acceptat primul post pe care l-am găsit și am învățat pe parcurs.

Citește și:

Mi-am găsit echilibrul personal când am început să renunț la ceea ce nu depinde de mine

De anul acesta, rezoluțiile mele nu mai sunt o himeră. Prima regulă: schimbare de azi, nu de mâine

Am crescut ca Făt-Frumos, într-un an cât alții în zece. Tot de la capăt am luat-o și atunci când mi-am pierdut casa, dar, de data asta, decizia a fost asumată.

După ce, ani de zile, m-am dat peste cap s-o păstrez, am scăpat de ea ca de o povară, iar ceea ce credeam că e o dovadă a eșecului personal, s-a dovedit o decizie eliberatoare, care mi-a permis să-mi reașez prioritățile și viața, cu totul.

Mi-am recâștigat libertatea de mișcare și demnitatea personală, după ce am scăpat de stresul unei relații toxice și dominatoare cu banca și contractele ei unilaterale.

De la capăt am luat-o și când am decis să o apuc pe calea antreprenoriatului. A fost, probabil, cel mai provocator dintre toate începuturile, pentru că, odată cu el, schimbarea a intrat cumva oficial în fișa postului.

Nu sunt genul căruia să-i placă rutina, chiar cu riscul lipsei complete de siguranță pe termen lung. Mă hrănesc în fiecare zi cu adrenalină și mă bag în situații imposibile.

Nu-mi place rutina și nici limitele, de orice fel ar fi ele. Nu-mi place programul fix la birou, nu-mi planific Revelionul din vară și nici măcar concediu n-am după criteriile standard.

Dacă ar fi s-o iau din nou de la capăt, nu cred că aș schimba mare lucru. Poate și pentru că sunt adepta principiului care zice că «înveți mai multe din greșeli, decât din succese».

Gândesc strategic, dar funcționez mai degrabă intuitiv. Îmi fac planuri atunci când e nevoie, dar mă adaptez la situație. Schimbarea este prietena mea și văd în fiecare început o oportunitate.“

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top