Now Reading
Sex de la prima întâlnire? Înseamnă că nu mă interesează mai mult…

Sex de la prima întâlnire? Înseamnă că nu mă interesează mai mult…

Nu mă simt confortabil să fac sex de la prima întâlnire. Dacă vreau o aventură, atunci îmi asum această decizie. Dacă vreau mai mult însă…

Citește și:

Uneori, să mimezi un orgasm se poate întoarce împotriva ta…

Cât timp te gândești la foști iubiți, nu ești pregătită să ai o relație nouă…

Am o vârstă la care sexul nu e chiar o necunoscută și nici „ofranda supremă” ca să mă exprim plastic. Nu cred în false pudori și nici nu investesc actul sexual cu valori injuste.

Este o formă de cunoaștere a celuilalt și, făcut cum trebuie, unește un cuplu, ba chiar contribuie la interesul de a păstra un partener sau de a-l descoperi mai mult.

La 40 de ani, sigur nu mai ieși trei luni la ceai și prin parc până să te culci cu un nou partener. Dar, totodată, nu înseamnă nici să te bagi în pat de la momentul zero ca să… nu creadă că ești vreo nescoasă în lume.

Nu de alta, dar prea multă ezitare poate afecta interesul partenerului, iar dacă tipul îți place… să spunem că femeile singure, care au această vârstă, știu că ocaziile nu sunt chiar inepuizabile.

Și totuși, chiar ținând cont de toate aceste informații, în primul rând să nu uităm să ținem cont de noi însene.

Vreau sex? Ok, atunci accept inclusiv posibilitatea unei aventuri de-o noapte. Adică povestea frumoasă din timpul cinei să dispară, a doua zi de dimineață, în ceață.

Maturitatea vine la pachet cu această pretenție incorectă de la noi însene: să nu jucăm cartea naivității. Bun, și dacă omul chiar mi-a plăcut și m-a convins că își dorește altceva? Dacă exista chimie între noi doi și dorința mea a fost autentică?

În astfel de situații intri doar dacă ai experiență în recuperare. Emoțională. Altfel, ceri desert, plătești nota pe jumătate și te duci acasă la pisică. E mai sănătos.

Cred în dorință fizică la prima vedere, așa cum nu cred în iubire la prima vedere. Dar cea mai echilibrată variantă între cele două este fidelitatea de la prima vedere.

…Fidelitate față de nevoile tale reale, dorințele și așteptările tale. Față de zona ta de confort care, dacă îți spune că nu vrei sex de la primele două întâlniri, atunci nu face. Cu atât mai mult dacă o faci din (teama?) convingerea că celălalt nu va mai fi interesat să te vadă.

Nu vorbim despre „reguli învechite de dating” ci de respect. Al propriei tale persoane. Repet, poți să o faci, poate fi chiar un pas înainte cu un partener care dorește mai mult, dar poate fi și un stop-joc.

Fiecare își asumă decizia pe care o ia. Cred că în acest caz este bine să nu existe așteptări prea mari.

Totuși, pledez pentru nevoia femeii de a crea o conexiune emoțională, de a contura o apropiere de un partener înainte de actul sexual.

Noi suntem reactive emoțional, sexul este o manifestare a sentimentelor, iar sexul sportiv poate fi, cel mult, o ajustare de moment a unei nevoi.

În cel din urmă caz, așteptările sau pretențiile sunt nule, iar experiența bine să fie uitată cât mai repede.

Nu există corect sau incorect în termenii propriilor acțiuni, așa cum nu trebuie să existre vreo investire cu ceva (orice) a partenerului ales… pentru o noapte.

Poate exista însă incorectitudine față de tine însăți. Poate exista teamă față de cum te percepe altul sau nesiguranță de sine. Iar acestea sunt sabotori în orice soi de apropiere față de sexul opus.

Prin urmare, personal, dacă îmi place un bărbat, vreau timp să îl cunosc. Să formăm o minimă intimitate înainte de a-l descoperi și sexual. Pot descoperi că suntem incompatibili, e adevărat, dar voi ști că mi-am ascultat nevoile.

Iar el, dacă e persoana potrivită mie, nu va pune niciun fel de presiune. Un bărbat asumat rareori o face. Nu de alta, dar știe că poate avea parte de sex și din altă parte, dacă asta vrea.

Pe când, dacă vrea în mod autentic să mă cunoască, atunci vom parcurge etapele împreună. Dacă nu, oare ce am avut de pierdut?!

Foto: shutterstock.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top