Now Reading
Vârsta m-a învățat să nu pierd timpul!

Vârsta m-a învățat să nu pierd timpul!

Avatar photo

„Vârsta m-a învățat că, dacă ai răbdare, dacă ești atent la ce îți trimite viața (oameni, întâmplări, informații), te poți ghida corect…

… ca, atunci când mergi seara într-o pădure pe care nu o cunoști – dar tu știi că lichenii cresc pe partea nordică a copacilor și mergi către nord –, să poți ajunge la o așezare umană.

Asta cred eu acum, la 37 de ani, după ce am avut o primă tinerețe destul de zbuciumată și de dezorientată. Am mai învățat că timpul le rezolvă pe toate, dar trebuie să te ajuți cumva și singur, să îți rezolvi singur problemele, nu să aștepți de la soartă sau Bunul Dumnezeu dezlegarea și descâlceala problemelor tale.

Citește și:

Copilul meu vitreg nu mă acceptă

Mama era obsedată de mine și de când am avut prima prietenă îi era teamă să nu o părăsesc

Adică e mai bine să abordezi ceva ce nu merge din capul locului, fără ezitări, ca să se rezolve. Am mai învățat să selectez oamenii, să nu-i păstrez pe cei toxici în preajma mea (și să-i elimin cât pot de repede, eventual, la câteva ore de când i-am cunoscut).

Am învățat că trebuie să mă înconjor de oameni pozitivi și veseli. Că veselia e contagioasă și mă va stimula și pe mine. Am mai învățat că meseria, profesia și ceea ce știi să faci (și îmbunătățești mereu) trebuie să fie pe primul loc în viața oricui, că e bărbat sau femeie, nu contează.

Este ceea ce nu ți se poate lua. Tot restul – iubit, bani, casă, poate să dispară printr-un concurs de împrejurări nefericite (am prieteni care au pierdut casa la divorț, deși era a lor, dar au reușit să se redreseze financiar prin ceea ce aveau în cap).

Vârsta m-a mai învățat să nu pierd timpul. Tocmai pentru că viața e scurtă și, cu cât înaintezi prin ea, pare mai și mai scurtă și timpul rămas – mai prețios.

Nu mai pierd vremea cu bărbați nepotriviți pentru mine sau cu prietenii fără rost, care nu mă îmbogățesc. Sunt tot mai selectivă.

Și, chiar dacă se spune că, odată cu vârsta devii mai tolerant, eu cred că e bine să te gândești la asta și să vezi dacă toleranța asta îți face bine.

Eu devin tot mai puțin tolerantă cu ceea ce nu mă împlinește, nu mă ajută, nu mă duce mai departe. Și cred că e atitudinea cea bună.“

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top