Colectia „Carte pentru toti” te asteapta

Libertatea incepe noua sa colectie Carte pentru toti', cu volumul Poezii' de Mihai Eminescu. Citeste-le poezie copiilor tai si descopera uimirea si dorinta lor de a crea. Introduce-i in lumea magica a imaginilor si starilor transmise cu ajutorul versurilor.

La ce e buna poezia pentru copii si adolescenti:

Afectivitate

Se adreseaza in primul rand afectivitatii, produce impresii puternice, educa uneori mai bine decat orice alta forma literara, transmite sentimente si stari cu care te identifici usor.

Creativitate
Dezvolta creativitatea pe termen lung, stimuleaza imaginatia, poate sa schimbe perspectiva unor cuvinte sau formulari, le poate gasi noi insusiri sau intelesuri.

Muzica
Dezvolta urechea muzicala, prin ritm si armonie.  Poezia este ca tehnica foarte permisiva, rupand deseori reguli de gramatica sau semne de punctuatie, in favoarea muzicalitatii cuvintelor. Chiar daca la inceput copilul nu intelege toate cuvintele sau sensul lor, simt ritmul si muzicalitatea si devin curiosi despre insemnatatea lor.

Exprimare
In adolescenta poezia poate ajuta la exprimarea sentimentelor, liber, folosind metafora, comparatia si limbajul simbolic pentru a descrie experiente care nu pot fi transmise altfel, dar despre care adolescentul are mare nevoie sa vorbeasca.

Adaptare
Poezia promoveaza capacitatea de adaptare emotionala, iti da o voce, o reprezentare, o apartenenta la o comunitate.
Pentru toate acestea, grabeste-te sa cumperi volumul cu cele mai frumoase poezii romanesti scrise vreodata. De citit, recitit si dat mai departe. De joi, 12 mai, la pretul de 11, 99 lei, la toate centrele de difuzare a presei.    

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Colectia
Colectia „Carte pentru toti” te asteapta

Libertatea incepe noua sa colectie “Carte pentru toti”, cu volumul “Poezii” de Mihai Eminescu. Citeste-le poezie copiilor tai si descopera uimirea si dorinta lor de a crea. Introduce-i in lumea magica a imaginilor si starilor transmise cu ajutorul versurilor.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste