Concert de gala de muzica baroca

La inceput de toamna, Fundatia Calea Victoriei va invita pe 14 septembrie de la ora 19:00 la concertul de gala ROYAL MUSICAL JOURNEY'o calatorie savuroasa si ritmata in Europa cocheta a secolelor XVII si XVIII.

Alaturi de dirijorul Gabriel Bebeselea, genial muzician din tanara generatie, de fermecatoarea soprana Rodica Vica si de Orchestra Symphactory vom poposi la curtea somptuoasa a Regelui Soare, vom naviga muzical prin romantica Venetie si vom asculta acorduri divine din Germania. Fredonam apoi refrene visatoare din Anglia si ne aventuram in exoticele Indii Galante.

Sapte compozitori – Vivaldi, Rameau, Lully, Boccherini, Handel, Purcell si Broschi – ne vor surprinde cu lucrari inovatoare, cu improvizatii inspirate si cu energia concentrata in muzica lor. Publicul va avea sansa sa asculte instrumente astazi neobisnuite, specifice epocii baroce: clavecin si teorba.

Calatoria noastra muzicala se va derula intr-o atmosfera miraculoasa care va reinvia lumea visatoare si indrazneata a barocului. Ilustratii animate, create de artistul clujean Jozsef Vass, vor insufleti fiecare fragment muzical.

Imagini inspirate din tablouri de epoca, cu interioare bogat ornamentate si cu personaje ȋn costume fastuoase, vor reconstrui atmosfera si parfumul unei fabuloase lumi disparute.

Dirijorul Gabriel Bebeselea, unul dintre cei mai talentati artisti romani, detinator a numeroase premii internationale, este aplaudat frenetic in sali de concerte din intreaga lume. Si-a finalizat studiile la renumita Universitate de Muzica din Viena, unde si locuieste in prezent. Invitata speciala a serii este soprana Rodica Vica, o voce cu coloratura dramatica, specializata pe muzica baroca, recunoscuta pentru rolurile interpretate la Opera Nationala din Bucuresti si in spectacole sau turnee din Italia, Franta, Austria, Belgia, Germania si Japonia.

Mai multe detalii gasiti in evenimentul de pe Facebook.

 

Biletele la concert se pot achizitiona numai prin reteaua Eventim: magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Carrefour, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV sau online pe www.eventim.ro.

 

 

 

Comentează și tu
Recomandări
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi

Îţi plănuieşti următoarea vacanţă, însă nu ştii către ce ţară să te îndrepţi? Este adevărat, Europa este încărcată de istorie, de elemente arhitecturale diverse, însă Roma se află pe lista tuturor iubitorilor de călătorii, graţie edificiilor romane, a pieţelor impresionante și a gastronomiei delicioase. Nu este uşor de întocmit un număr limitat de obiective turistice […]

Citeste
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi

Timpul e valoare! E un dar incontestabil de preţios pe care începem să îl apreciem abia atunci când devine insuficient. Ne-am dori ca ziua să dureze 48 de ore şi probabil tot nu ar fi de ajuns. Tânjim după acel timp magic, care să se oprească în loc de fiecare dată când experimentăm clipe minunate. […]

Citeste
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez

Două evenimente culturale excepționale au avut loc de curând în Marea Britanie sub egida ICR Londra: pe 1 mai 2019 violonistul român Alexandru Tomescu a concertat, pe faimoasa scenă londoneză de la Cadogan Hall, alături de dirijorul Gabriel Bebeşelea şi Royal Philharmonic Orchestra.

Citeste
Concert de gala de muzica baroca
Concert de gala de muzica baroca

La inceput de toamna, Fundatia Calea Victoriei va invita pe 14 septembrie de la 0ra 19:00 la concertul de gala „ROYAL MUSICAL JOURNEY” – o calatorie savuroasa si ritmata in Europa cocheta a secolelor XVII si XVIII.

Citeste
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta

Ți-ai propus ca anul acesta să îți schimbi câteva obiceiuri și să le înlocuiești cu altele, care ți-ar aduce mai multă energie și bucurie, însă până acum nu ai făcut nimic în acest sens? Din păcate, jumătate din rezoluțiile pe care oamenii și le setează an de an se pierd încă din prima lună a […]

Citeste
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?

Tot mai multe femei aleg sa devina mame dupa 35-40 de ani. Statisticile arata ca in tarile dezvoltate, in 2015, peste 5% dintre nasteri au loc dupa varsta de 40 de ani. In plus, sarcinile tardive sunt adesea la primul copil. Afla care sunt consecintele si cum pot fi prevenite riscurile astfel incat sa te […]

Citeste