3 greșeli frecvente pe care le faci atunci când pregătești o cină romantică

O cină romantică pare întotdeauna o idee bună, însă efortul nu are întotdeauna efectul dorit. Poate că filmele romantice ți-au creat așteptări prea mari, poate ai ales momentul nepotrivit sau pur și simplu nu ai fost atentă la câteva detalii importante.

Ceea ce nu trebuie să uiți este că „ingredientele principale” pentru o cină romantică sunt intimitatea și afecțiunea. Un studiu publicat în European Journal of Social Psychology arată cum simplul act de a împărți mâncarea sporește intimitatea dintre indivizi. Însă dincolo de asta, există câteva reguli simple de care trebuie să ții cont pentru a nu comite următoarele greșeli.

Nu alegi vinul potrivit cu mâncarea pe care o gătești

Poate că ai ales o rețetă pe care ai mai gătit-o de zeci de ori și despre care știi că vă place mult amândurora. Însă odată ce ai început să bei din vin, gustul bogat al mâncării devine banal, aromele fade.

Poate că nu ai avut timp să-ți bați capul și cu vinul, dar dacă ai fi citit doar câteva reguli de asociere a vinurilor cu mancarea ai fi știut că stridiile nu merg cu un vin dulce, că vinul roșu nu se servește rece și că paharul de șampanie ar fi mai bine păstrat pentru desert. Desigur, lista de asocieri corecte între vin și mâncare este mai lungă și mai complexă decât am acoperit-o noi aici. Dacă vrei ca cina aceasta să aibă altă energie față de restul cinelor voastre împreună, o documentare de 5-10 minute poate transforma o masă banală într-una plină de… gust.

Gătești mâncare grea

Digestia unei mâncări grele va provoca în mod inevitabil somnolență, lucru pe care vrei să-l eviți cu orice preț. Un aperitiv ușor, un fel principal și un desert sunt mai mult decât suficiente, dar dacă felul principal este puțin mai greu, mai bine sacrifici aperitivul decât desertul.

Recomandate pentru o cină romantică sunt stridiile, migdalele, busuiocul, sparanghelul, rucola, ardeiul iute, dar și ciocolata. Da, ideal este să gătești mâncarea lui preferată, însă poți să îi faci și o surpriză și să experimentezi cu câteva ingrediente cheie.

Creezi o atmosferă rigidă

Dacă în privința mesei poți fi riguroasă, asta nu trebuie să se simtă și în atmosfera cinei. Lumânările și rochia strâmtă și elegantă îl pot face să se simtă stânjenit dacă el tocmai a venit de la serviciu în blugi și pantofi sport.

Creează o atmosferă relaxată pentru amândoi. Sigur, o lumină intimă va fi întotdeauna eficientă, dar petalele de trandafir pe masă pot fi un exces. Nu încerca să arăți prin fiecare detaliu cât de mult te-ai chinuit pentru a realiza această cină. Nu scrie nicăieri că nu poți lua cina romantică și în bucătărie..

Selecția muzicală trebuie făcută nu pentru a crea o atmosferă „classy”, ci pentru a vă încânta și relaxa pe amândoi. Așa că nu încerca să-l seduci cu un saxofon lent de jazz, dacă voi de fapt v-ați cunoscut în club, dansând pe muzică electronică.

Reține că rolul unei cine romantice pregătite acasă este de a vă destinde și de a vă apropia. Concentrează-te mai mult pe cum vă simțiți unul cu altul și apoi pe celelalte reguli și detalii.

Sursă foto: Shutterstock

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Apa Termală Herculane. Calmează şi decongestionează pielea sensibilă
Apa Termală Herculane. Calmează şi decongestionează pielea sensibilă

Apa Termală Herculane este originală, unică şi imposibil de reprodus. […]

Citeste
gabor mate portret
Dr. Gabor Maté, celebrul specialist în adicții, vine în premieră la București, la invitația Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei

Unul dintre cei mai apreciați specialiști în studiul adicțiilor și tratarea traumelor, Dr. Gabor Maté, se va afla la București pe 2 și 3 octombrie 2018. Dr. Maté vine la București la invitația Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), unde va susține pentru prima oară o conferință despre dependențe și mecanismul acestora, precum și despre fenomenul care se află în spatele lor: trauma și legătura dintre aceasta și boli.

Citeste
Gerlinéa Program Slabire
Visul unei luni de toamnă

De câte ori nu ai visat la o pastilă sau o licoare miraculoasă, care să te ajute să slăbești într-o lună cât alții într-un an? Să-ți subțieze talia, sănătos și ușor? Să te ajute să scapi de colăceii de grăsime, fără înfometare? Și de burtică, fără zeci de abdomene, zilnic? Ei bine, ea există în suplimentele Gerlinéa.

Citeste
3 greșeli frecvente pe care le faci atunci când pregătești o cină romantică
3 greșeli frecvente pe care le faci atunci când pregătești o cină romantică

O cină romantică pare întotdeauna o idee bună, însă efortul […]

Citeste
Regata Marii Uniri – Flotila România Centenar, la Londra
Regata Marii Uniri – Flotila România Centenar, la Londra

„Regata Marii Unirii – Flotila România Centenar” este primul mare eveniment al toamnei derulat la Londra de Institutul Cultural Român, în zilele de 8 și 9 septembrie, proiect ce face parte din amplul program de celebrare a Centenarului Marii Uniri.

Citeste
Școlari deștepți, părinți înțelepți
Școlari deștepți, părinți înțelepți

Cum pot copiii să se adapteze mai bine ritmului școlar? […]

Citeste