3 probleme inevitabile, care pândesc orice cuplu

Începuturile sunt tot timpul frumoase. Mai ales cele ale unei relații. Nimic nu vă poate strica legătura dintre voi. Nimic nu poate stinge pasiunea.

Problemele încep să apară mai târziu, când intervine rutina. Atunci, la stres și oboseală, și cel mai mic gest poate fi interpretat sau poate deranja peste măsură. Secretul este însă să cunoști care sunt cele mai comune probleme de cuplu. Numai anticipând aceste situații poți găsi soluții inteligente pentru a-ți salva relația de lungă durată.

Iată care sunt 5 dintre cele mai frecvente probleme ce pot apărea într-o relație și cum le rezolvi. Sfaturile de mai jos vin chiar de la experți în terapia pentru cupluri:

 

  • Partenerului tău îi este greu să schimbe anumite obiceiuri vechi

 

Te-a scos din minți prima dată când a rămas la tine peste noapte și și-a lăsat lucrurile împrăștiate prin toată casa? Într-o lume ideală i-ai spune o dată, de două ori politicos că te deranjează, iar el ar înțelege și s-ar conforma. Ești o persoană ordonată, nu e dificil de acceptat asta. Însă nu trăim într-o lume ideală. Tocmai de aceea, terapeuții ne sfătuiesc să facem compromisuri. Continuă să-i reamintești politicos să-și strângă lucrurile din living, însă nu porni un scandal monstru de la acest lucru banal. Un partener trebuie acceptat cu bune și rele. Fă un compromis de tipul eu strâng hainele, el merge la cumpărături și mă scutește de coada enervantă de la supermarket. În acest fel, toată lumea are de câștigat și tensiunea din cuplu dispare.

La fel și cu fumatul, un alt motiv de supărare în multe cupluri. Fumul se impregnează în materiale și afumă întreaga casă. Știm, poate fi supărător pentru tine, dacă nu ești fumătoare. Însă ce zici de un astfel de dispozitiv, creat special pentru fumătorii adulți? Ai auzit de IQOS? Crezi că i-ar plăcea iubitului tău o astfel de alternativă? IQOS-ul oferă doza de nicotină necesară, fără ardere, fără fum și cu mult mai puțin miros. Un compromis care poate rezolva ușor o dispută pe care o au majoritatea îndrăgostiților.

 

  • Telefonul se va pune zid între voi

 

Ultimul model de iPhone este foarte drăguț și face poze perfecte, însă nu la fel de frumos o să ți se pară când se va pune zid între tine și iubitul tău. La început un telefon poate fi o modalitate eficientă de a ține legătura în orice moment cu persoana iubită. Inimioarele care inundă ecranul smartphone-ului de fiecare dată când îi scrii vor deveni, însă, în curând un motiv de ceartă în cuplu. Asta pentru că, în epoca în care trăim, telefonul mobil este mai mult decât un dispozitiv de comunicare. E acel lucru de care nu ne mai putem desprinde. Sunt multe persoane care ajung în pragul unui adevărat atac de panică atunci când rămân fără baterie. Autoeducarea este soluția aici. Așadar, serile romantice în cuplu ar trebui să fie lipsite de clipocitul constant al ecranului. Fără excepție.

 

  • Sexul nu va fi însoțit mereu de focuri de artificii

 

Nimic nu se compară cu primele luni într-o relație nouă. Sunt cupluri care se izolează de restul lumii în această perioadă, preferând să petreacă fiecare moment împreună. Însă rutina intervine inevitabil în orice relație și, în timp, pasiunea dintre voi se va mai potoli. Asta nu înseamnă că relația este sortită eșecului sau că partenerul nu mai nutrește aceleași sentimente profunde. Aceasta etapă intervine inevitabil în orice relație. Important este să accepți acest lucru și să cauți alături de partenerul tău momente speciale pe care să le petreceți numai voi doi. Un city break în Veneția sau un weekend închiși într-o cabană la munte, fără semnal la telefon, sunt perfecte pentru clipe fierbinți în doi.

Tu ce probleme ai întâmpinat în cuplu și, mai ales, cum le-ai rezolvat?

Sursa foto: Shutterstock.com

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
GERLINEA BATOANE CIOCOLATA INIMA COCOS
Delicioase, bune la siluetă și ușor de purtat în poșetă

Știi momentul acela când tocmai ai ieșit de la o ședință, alergi la o întâlnire și ți-ai amintit că n-ai mâncat nimic de azi dimineață? Este chiar momentul pentru batonul dietetic Gerlinéa, care poate înlocui o masă. E gustos, sățios, accesibil. Și nu îngrașă!

Citeste
(P) Hainele pentru nou nascuti realizate din bumbac - moft sau necesitate?
(P) Hainele pentru nou nascuti realizate din bumbac – moft sau necesitate?

În ziua de astăzi, există foarte multe discuții legate de […]

Citeste
(P) De ce nu este recomandata instalarea televizorului deasupra unui semineu
(P) De ce nu este recomandata instalarea televizorului deasupra unui semineu

Tendinta de a monta televizorul deasupra unui semineu, a devenit […]

Citeste
3 probleme inevitabile, care pândesc orice cuplu
3 probleme inevitabile, care pândesc orice cuplu

Începuturile sunt tot timpul frumoase. Mai ales cele ale unei […]

Citeste
intalnire parinti si terapeuti IACB 2018
Părinți și specialiști reuniți la IACB 2018

Conferința Internațională IACB 2018 vine ca o continuare firească după succesul de anul trecut și devine cel mai important eveniment din România dedicat autismului.

Citeste
România câștigă Bronzul la Cea Mai Mare Competiție Floristică din Asia: Singapore Garden Festival
România câștigă Bronzul la Cea Mai Mare Competiție Floristică din Asia: Singapore Garden Festival

Singapore Garden Festival, una dintre cele mai mari competiții de design floral din lume, cu peste 400 000 de vizitatori, și-a declarat și anul acesta câștigătorii. România a fost reprezentată de Nicu Bocancea care a și câștigat medalia de bronz. Nicu este artistul bine cunoscutului lanț de florării IRIS.

Citeste