4 aspecte care țin de propria ta casă și care te pot face mai fericită

Stă în puterea ta să-ți creezi o atmosferă de poveste în casă și nu este deloc greu să amenajezi locuința care să te facă fericită.

Între felul în care ne amenajăm locuința și starea noastră de spirit există o legătură foarte strânsă. Mediul, indiferent că vorbim despre locuință, birou sau cartierul și orașul în care locuim, își pune amprenta pe felul în care ne simțim și ne poate face zilele mai frumoase, sau, dimpotrivă, ne poate umbri starea de spirit. Cum nicăieri nu-i ca acasă și ne petrecem mare parte din timpul nostru în acest microunivers, este de bun augur să vedem ce elemente din locuință ne pot face mai fericite. Iată câteva dintre ele:

  • Echilibru și armonie

Primul lucru pe care ar trebui să-l ai în vedere este designul de interior. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să schimbi mobila din toată casa sau că ar trebui să reamenajezi ori de câte ori se schimbă moda. Cheia în orice casă este echilibrul și o îmbinare perfecta între confort și aspect.

Este de ajuns să citești aceste sfaturi legate de amenajarea livingului, pentru a te convinge că nu este deloc greu să ai o cameră de zi, care să îți confere o stare de bine și la care te bucuri să te întorci în fiecare zi. Și în dormitor și bucătărie poți aplica aceleași principii când vine vorba despre armonizarea elementelor. Este mai important decât crezi şi îți poate influența în mare măsură starea de spirit.

  • Calitatea aerului din casă, un aspect căruia îi acorzi prea puțină importanță

Puțini dintre noi se preocupă de calitatea aerului din locuință, însă realitatea este că în casele noastre există o mulțime de elemente poluante și că ar trebui să ne preocupăm de calitatea aerului pe care îl respirăm, dacă ne dorim să ne simțim cu adevărat bine acasă.

Nu trebuie să ignori acest factor, mai ales ca ține și de sănătate ta. Un dezumidificator care sa aibă și purificator încorporat, dar și plante care au efect purificator vor avea un efect benefic asupra atmosferei din locuința ta

  • Lumina, cheia către o casă cu locuitori fericiți

Lumina este un aspect cheie când vine vorba despre felul în care ne simțim, indiferent că vorbim despre nivelul de luminozitate de acasă sau de la birou. De altfel, probabil ai observat că inclusiv în zilele întunecoase, în care cerul e acoperit de nori, parcă nu te simți tocmai bine. O locuință bine luminată, în care să te simți ca acasă are lumina caldă și intimă. Nu alege niciodată lumină albă, de neon, pentru casă, deoarece va imprima locuinței o atmosferă rece, de fabrică.

  • Aspectul de care depinde cel mai mult starea ta

Deși l-am lăsat la final, acesta este aspectul care are cea mai mare putere asupra stării tale de spirit. Este vorba despre curățenie și organizare. O casă dezordonată și în care nu se acordă prea mare atenție curățeniei este o casă care ne deprimă de cum intrăm în ea și chiar dacă nu realizezi acest lucru, are un efect mult mai puternic decât orice alt element din casa ta.

Ține cont de acești patru factori, acordă-le atenția cuvenită și vei observa cu siguranță o schimbare în felul în care te simți. Nu costă nimic să le încerci.

Sursa foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
femeie care sufera de cancer se uita pe geam
A șasea cea mai răspândită formă de cancer ucide anual peste 2.500 de români

Două din trei persoane diagnosticate cu cancer de cap sau gât ajung la medic abia când boala este într-un stadiu avansat.

Citeste
ELLE Decoration Designers Boutique
Cum a fost la ELLE Decoration Brunch x Mihnea Gheorghiu – primul eveniment din seria ELLE Designers Boutique

Pe 12 octombrie a avut loc primul Brunch organizat de ELLE Decoration România la București Mall. Vezi cum s-a desfășurat evenimentul dedicat designului românesc.

Citeste
conferinta internationala de psihanaliza
Societatea Română de Psihanaliză organizează cea de-a X-a ediție a Conferinței Internaționale de Psihanaliză

Societatea Română de Psihanaliză organizează cea de-a X-a ediție a Conferinței Internationale de Psihanaliză.

Citeste
4 aspecte care țin de propria ta casă și care te pot face mai fericită
4 aspecte care țin de propria ta casă și care te pot face mai fericită

Stă în puterea ta să-ți creezi o atmosferă de poveste […]

Citeste
workshop psychologies la bucuresti mall
Vârsta la feminin

„Old age is not for sissies” spunea Katharine Hepburn. Adică înaintarea în vârstă nu e ceva pentru cei slabi de înger. Atunci pentru cine e?

Citeste
O gustare hrănitoare, care nu îngrașă
O gustare hrănitoare, care nu îngrașă

Batoanele proteice sunt nelipsite din dieta echilibrată a celor care fac sport sau vor să slăbească. Asta pentru că țin de foame și sunt ușor de transportat și consumat, oriunde te-ai afla: la serviciu, acasă sau în călătorie. Poți să ți le prepari singură, dar mai simplu e să le iei de la Gerlinéa, renumitul brand francez de produse hipocalorice.

Citeste