Alina Sudriu: De la o pasiune la un business de peste un milion de euro

Alina Sudriu, fondatoarea atelierului de prăjituri Grace Couture Cakes, povestește cum și-a transformat pasiunea pentru frumos într-o afacere de succes.

 

 

Când eJobs România a stat de vorbă prima dată cu Alina Sudriu (34 de ani), în vara anului trecut, tânăra antreprenoare se afla în plină expansiune cu brandul său de prăjituri „haute patisserie'.

În prezent, la nici jumătate de an distanță, Grace Couture Cakes a avut numeroase motive de sărbătoare, începând cu deschiderea primului Cake Shop și, implicit, mărirea echipei.

Cu vânzările generate de noul magazin adăugate la comenzile atelierului (pentru petreceri corporate, nunți, aniversări sau alte evenimente), Grace Couture Cakes a închis anul 2016 cu o cifră de afaceri în jur de 800.000 de euro și așteaptă o creștere de peste 60% pentru anul 2017.

Ca urmare a creșterilor financiare, de producție și de personal, Alina Sudriu își dorește de la acest nou an să fie o perioadă de stabilizare și de creștere organică.

Alina Sudriu a lansat atelierul în 2012, cu un singur angajat, „din pasiunea pentru frumos, pentru artă, pentru gusturi rafinate, pentru lucrurile bine făcute și pentru antreprenoriat', după cum povestește chiar ea.

A găsit o nișă în care a simțit că putea aduce un plus de valoare și a urmărit tot timpul să facă lucrurile „mai bine' decât ce era deja pe piață, urmărind permanent tendințele internaționale de haute patiesserie și asigurându-se că fiecare comandă are o personalitate unică (fie că este vorba de un candy bar de la o nuntă sau de o campanie corporate).

După 4 ani, echipa Grace Couture Cakes a crescut la 35 de oameni, iar portofoliul de produse a evoluat în pas cu noutățile din domeniu. „Grace Couture Cakes a introdus, în premieră în România colecții proprii de torturi și prăjituri, precum Signature Collection, Essential Cakes, Eclair Affair și Tartes Bar, care se reînnoiesc constant, cu noi rețete, arome, sau un nou decor', explică antreprenoarea.

În septembrie 2016, Alina Sudriu a lansat și primul Cake Shop, în Băneasa Shopping City, bucurându-se nu doar de un plus în vânzări, ci și de descoperirea unui nou public țintă.

„Deschiderea magazinului ne-a arătat că foarte mulți dintre cei ce apreciau brandul de la distanță, urmărindu-l în social media, și îl doreau mai aproape, sunt și tineri cu vârsta între 15-25 ani', spune Alina.

Citește mai multe AICI.

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător:
Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”!

După ce Ministerul Justiției a recunoscut că peste 500 de pedofili au fost condamnați cu suspendare, Libertatea continuă să explice cum e posibil un asemenea fenomen.

Citeste
(P) O nouă inovație în lumea remediilor naturale
(P) O nouă inovație în lumea remediilor naturale

Uleiurile esențiale sunt lichide concentrate, care conțin compuși de aromă din plante. Acestea sunt „esențiale’ în sensul în care poartă mirosul distinctiv al plantei din care a fost extras, sau esența sa. Uleiurile esențiale pentru uz intern sunt o soluție naturală pentru menținerea sănătății. Uleiul esențial conține principii active din planta din care s-a extras, […]

Citeste
(P) Obțineți o stare de bine prin folosirea unei vopsele de păr fără amoniac
(P) Obțineți o stare de bine prin folosirea unei vopsele de păr fără amoniac

A face o mică schimbare de look din când în când are o influență pozitivă asupra felului în care ne simțim și aduce o stare de bine ce nu are nevoie de terapii sofisticate sau de investiții costisitoare. Ori de câte ori ne simțim nesigure, vulnerabile sau nemulțumite de o situație actuală, recurgerea la mici […]

Citeste
Alina Sudriu: De la o pasiune la un business de peste un milion de euro
Alina Sudriu: De la o pasiune la un business de peste un milion de euro

Alina Sudriu, fondatoarea atelierului de prăjituri Grace Couture Cakes, povestește cum și-a transformat pasiunea pentru frumos într-o afacere de succes.

Citeste
Cum te poți motiva să faci mișcare constant
Cum te poți motiva să faci mișcare constant

Așa cum demonstrează nenumărate studii, mișcarea are un efect benefic asupra sănătății și poate preveni apariția unor boli. Experții recomandă să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi și ideal ar fi să integrezi diverse activități în rutina ta. Dar de multe ori poate fi greu să găsești timp de exerciții fizice pe […]

Citeste
(P) Efectele psihologice ale aromaterapiei - cum funcționează?
(P) Efectele psihologice ale aromaterapiei – cum funcționează?

Marea majoritate a celor care intră în contact cu uleiurile esențiale Aromateria ajung să le îndrăgească. Conștienți sau nu, ajung să le folosească mai ales datorită felului în care aromaterapia le afectează starea de spirit. Cum funcționează uleiurile esențiale?   Cele două tipuri de mecanisme fundamentale prin care ele acționează sunt mecanismele farmacologice și cele […]

Citeste