Beneficiile antrenamentelor de indoor cycling

antrenor fitness care face antrenament pe bicicleta

Vine vara, si interesul nostru pentru forma fizica este in continua crestere. Indoor cycling-ul reprezinta un tip de antrenament care imbunatateste deopotriva starea de sanatate si starea de spirit, contribuind decisiv la revenirea in forma. Despre beneficiile si particularitatile acestui antrenament, povesteste Alexandru Muresanu, World Class Instructor, Music & Cycling Presenter si Les Mills Trainer.

Care sunt beneficiile unui antrenament de indoor cycling? Cu ce este superior altor forme de antrenament? Cui recomanzi acest tip de antrenament? Cat de eficient este intr-un proces de slabire?

Indoor cycling-ul este unul din cele mai eficiente antrenamente cardio, cu impact pozitiv asupra functiilor inimii. Favorizeaza oxigenarea mai buna a creierului, in acelasi timp eliberand endorfine cu beneficii reale asupra starii generale: aparitia euforiei, scaderea nivelului de stres si stimularea sistemului imunitar.

Este un tip de antrenament ce poate fi practicat de toate categoriile de oameni, indiferent de nivelul de pregatire fizica. Il recomand atat femeilor insarcinate, cu conditia ca acestea sa fie atente la semnele propriului corp (si, in caz de disconfort prelungit, fie sa scada intensitatea, fie sa opreasca antrenamentul), cat si in diferite programe de recuperare dupa accidentari, deoarece cycling-ul are un impact negativ minimal asupra corpului, cu singura conditie sa fie facut corect.

Am avut persoane care au ars intr-o ora 400 de calorii, dar si extreme de 1.200 calorii, media fiind undeva pe la 600-700 de calorii. Clasa este coordonata de instructor, dar intensitatea poate varia foarte mult, in functie de fiecare participant si de modul in care isi regleaza rezistenta. In concluzie, pot spune ca indoor cycling-ul nu ar trebui sa lipseasca in procesul de slabire, dar eficienta sa are legatura cu determinarea fiecaruia.

Cât timp/ saptamana îmi va ocupa acest antrenament?

Un antrenament optim ar trebui sa includa 2-3 clase pe saptamana.

Ce condiție fizică trebuie să am pentru a include indoor cycling-ul in programul meu de antrenament?

Cel mai mare avantaj al indoor cycling-ului este ca poate fi inclus in programul oricarei persoane. Totusi, eu il recomand celor care au implinit varsta minima de 16 ani.

Cat de solicitant este antrenamentul de indoor cycling?

Exista diferite profile, cu intensitati diferite si scopuri diferite. Un trainer pregatit va explica intotdeauna profilul inainte sa inceapa clasa, iar clientii pot merge ulterior la clasa care se potriveste cel mai bine obiectivelor personale.

În cât timp se vor vedea rezultate?

Nu exista un timp anume, exista doar setarea unor obiective si indeplinirea acestora, intr-o perioada de timp, luand in calcul mai multe aspecte: alimentatie, stil de viata, nivel de fitness, tip de corp, personalitea si determinarea fiecaruia.

Mancam inainte sau dupa un antrenament de cycling? Cu cat timp inainte/ Cu cat timp dupa?

Nu exista o formula exacta: cand, cat si cum sa mananci, in raport cu efortul depus. Fiecare persoana are propria zona de confort, in ceea ce priveste subiectul alimentatie. In principiu, am avea nevoie de 2, pana la 4 ore pentru digestie, daca vorbim de o masa consistenta, respectiv de 30 de minute, pana la 2 ore, in cazul uni mese mai simple.

Dupa un antrenament intens este recomandat sa mancam cat mai repede, pentru ca organismal are nevoie de nutrienti sa se refaca. Atat  proteinele, cat si carbohidratii, joaca roluri importante in procesul de recuperare. Proteinele sunt vitale in procesul de crestere si refacere musculara, iar consumul de carbohidrati va reface depozitul de glicogen.

Cu ce alte tipuri de antrenament se poate combina indoor cycling-ul?

Cu orice tip de antrenament functional, de coordonare sau flexibilitate.

Comentează și tu
Recomandări
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi

Îţi plănuieşti următoarea vacanţă, însă nu ştii către ce ţară să te îndrepţi? Este adevărat, Europa este încărcată de istorie, de elemente arhitecturale diverse, însă Roma se află pe lista tuturor iubitorilor de călătorii, graţie edificiilor romane, a pieţelor impresionante și a gastronomiei delicioase. Nu este uşor de întocmit un număr limitat de obiective turistice […]

Citeste
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi

Timpul e valoare! E un dar incontestabil de preţios pe care începem să îl apreciem abia atunci când devine insuficient. Ne-am dori ca ziua să dureze 48 de ore şi probabil tot nu ar fi de ajuns. Tânjim după acel timp magic, care să se oprească în loc de fiecare dată când experimentăm clipe minunate. […]

Citeste
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez

Două evenimente culturale excepționale au avut loc de curând în Marea Britanie sub egida ICR Londra: pe 1 mai 2019 violonistul român Alexandru Tomescu a concertat, pe faimoasa scenă londoneză de la Cadogan Hall, alături de dirijorul Gabriel Bebeşelea şi Royal Philharmonic Orchestra.

Citeste
antrenor fitness care face antrenament pe bicicleta
Beneficiile antrenamentelor de indoor cycling

Vine vara, si interesul nostru pentru forma fizica este in continua crestere. Indor cycling-ul reprezinta un tip de antrenament care imbunatateste deopotriva starea de sanatate si starea de spirit, contribuind decisiv la revenirea in forma. Despre beneficiile si particularitatile acestui antrenament, povesteste Alexandru Muresanu, World Class Instructor, Music & Cycling Presenter si Les Mills Trainer.

Citeste
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta

Ți-ai propus ca anul acesta să îți schimbi câteva obiceiuri și să le înlocuiești cu altele, care ți-ar aduce mai multă energie și bucurie, însă până acum nu ai făcut nimic în acest sens? Din păcate, jumătate din rezoluțiile pe care oamenii și le setează an de an se pierd încă din prima lună a […]

Citeste
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?

Tot mai multe femei aleg sa devina mame dupa 35-40 de ani. Statisticile arata ca in tarile dezvoltate, in 2015, peste 5% dintre nasteri au loc dupa varsta de 40 de ani. In plus, sarcinile tardive sunt adesea la primul copil. Afla care sunt consecintele si cum pot fi prevenite riscurile astfel incat sa te […]

Citeste