Castigatoarele celei de-a optsprezecea editii a premiilor Femeia Anului, revista Avantaje

Revista Avantaje, in parteneriat cu AVON Cosmetics Romania si Le Chateau, a desemnat castigatoarele celei de-a optsprezecea editii a premiilor Femeia Anului.

 

Gala premiilor Femeia Anului 2015, organizata de revista Avantaje in parteneriat cu AVON Cosmetics Romania si Le Chateau, a desemnat castigatoarele celei de-a XVIII- a editii.

In acest an, tema centrala a Galei a fost recunoasterea si premierea unor doamne care indraznesc sa iasa din tipare, atragand atentia asupra comunitatii pe care o reprezinta si reusind sa transforme obisnuitul in remarcabil.

Printre laureate, s-au numarat, deopotriva, celebritati implicate in activitati caritabile, dar si eroine anonime care fac voluntariat pentru comunitatea in care traiesc.

Si vedetele premiate, si femeile obisnuite cu povesti neobisnuite au aceeasi motivatie: isi transforma incercarile si suferintele personale intr-o sansa de a face ceva bun pentru cei care trec prin experiente similare.

Despre astfel de femei scrie Revista Avantaje de peste 20 de  ani. Le pretuim, le aducem recunoastere, le premiem, le onoram. Ele fac Romania mai suportabila si chiar frumoasa.

La aceasta editie s-au inmanat 8 premii de excelenta, la 8 categorii, si un premiu special pentru intreaga activitate. Revista Avantaje si compania Avon Cosmetics Romania au acordat titlul Femeia Anului 2015 pentru urmatoarele categorii:

Promovarea si Apararea Drepturilor Copilului, Promovarea si Apararea Drepturilor Femeii, Ambasador al Artei Romanesti peste Hotare, Implicare si Responsabilitate Sociala, Excelenta in Jurnalism Social, Initiativa in Sprijinul Semenilor, Antreprenoriat la Feminin, Proiecte de Advocacy si Prevenirea Violentei asupra Femeilor. Pentru fiecare dintre aceste categorii, cititorii si publicul din comunitatea on-line au votat cate una dintre cele trei nominalizate selectate din lista de propuneri.

 

Cele 8 premii de excelenta ale acestei editii sunt

Excelenta in Jurnalismul Social – Melania Medeleanu, pentru constanta, pasiunea si tenacitatea cu care se implica in lucrul cu micii pacienti din tabara pentru copii cu afectiuni oncologice MagiCAMP si pentru implicarea in fundatia Motivation si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei in calitate de advisory council. Trofeu inmanat de Iuliana Tudor, vedeta TVR 1, prezentatoarea emisiunii 'O data-n viata'

Ambasador al Artei Romanesti peste Hotare – regizoarea si scriitoarea Chris Simion, pentru tenacitatea cu care promoveaza imaginea pozitiva a Romaniei in lume, prin miscarea independenta de teatru pe care o sustine cu incapatanare si daruire de peste 16 ani si pentru excelenta in regizoratul de avangarda, care a devenit brandul Comapaniei de teatru DAYA, cu care a cucerit numeroase premii la festivaluri de de teatru internationale. Trofeu inmanat de exploratoarea Uca Marinescu.

Promovarea si Apararea Drepturilor Femeii – Aurora Martin, pentru inspiratia, dedicatia si devotamentul cu care se implica in activitatea de combatere a tuturor formelor de discriminare si violenta indreptata asupra femeilor in domeniul egalitatii de sanse. Trofeu inmanat de Livia Dila.

Responsabilitate si Implicare Sociala –Diana Sucu, pentru coordonarea activitatii Fundatiei Mobexpert, care ofera pro bono sprijin financiar copiilor cu nevoi speciale de educatie si acces la tratamente medicale inovatoare persoanelor nevoiase. Trofeu inmanat de Amalia Enache, prezentatoarea Stirilor PRO TV si ambasadoarea Hope and Homes for Children Romania.

Promovarea si Apararea Drepturilor Copilului  –  Alina Vasea (Asociatia Daruieste Aripi din Constanta), pentru voluntariatul medical pe care il face in cadrul Asociatiei Daruieste Aripi, dedicat copiilor bolnavi de cancer din Constanta si pentru activitatea de strangere de fonduri pentru crearea Centrului Medical de Zi Focus, dedicat copiilor cu boli onco-hematologice si reumatologice din sud-estul Romaniei, singurul de acest gen din tara. Trofeu inmanat de Dana Deac.

Initiativa in Sprijinul Semenilor – Cosmina Grigore, pentru inspiratia pe care o aduce in calitate de supravietuitoare a unui cancer de san si pentru implicarea in activitarea de promovare a drepturilor pacientelor cu cancer mamar. A inmanat trofeul Bianca Brad.

Antreprenoriat la feminin – Cristina Chiriac, presedinta Asociatiei Nationale a Antreprenorilor, pentru activitatea de promovare si incurajare a antreprenoriatului din Romania, pentru activitatea caritabila in cadrul a numeroase fundatii, dar si pentru incurajarea egalitatii de sanse si sustinerea valorilor romanesti. Trofeu inmanat de Liana Stanciu.

Proiecte de Advocacy si Prevenirea Violentei asupra Femeilor – Simona Voicescu, presedinta Asociatiei Necuvinte, pentru profesionalismul si eficienta cu care se implica in activitatea de limitare si prevenire a violentei domestice, pentru succesul istoric al promulgarii legii prin care ordinul de protectie a victimelor se emite in 72 de ore, si pentru crearea unui sistem eficient prin care acorda ajutor in regim de urgenta victimelor. Trofeu acordat de Stela Toderascu, AVON Cosmetics Romania.

PREMIUL PENTRU INTREAGA ACTIVITATE – Pentru ca Avantaje a implinit 20 de ani, redactia revistei a acordat un premiu special, pentru intreaga activitate, unei jurnaliste care se regaseste in valorile promovate de Avantaje: constanta, longevitate, spirit civic, compasiune si implicare in viata comunitatii – Teo Trandafir, de la Kanal D.
Evenimentul a fost prezentat pro bono de jurnalista Sonia Argint Ionescu, prezentatoarea emisiunii 'Vreau sa fiu sanatos', de la TVR1. Momentul artistic a fost sustinut, tot pro-bono, de artista Lavinia Raducanu (Duo Muzicas).

Evenimentul a inclus si o prezentare de moda Sense by Andreea Tincu, cu fotomodele femei obisnuite care au fost protagonistele copertelor Avantaje.

AVON Cosmetics Romania a acordat in cadrul Galei si doua premii speciale pentru femei obisnuite din echipa de 120.000 de Reprezentanti AVON care prin voluntariat in sprijinul femeilor au schimbat in bine comunitatea. Acestea au fost acordate doamnelor Mariana Pirna si Mari Stoica.

 

Evenimentul a fost posibil cu sprijinul partenerilor: gazda si suport tehnic – Le Chateau; makeup – Roxana Minea, make-up artist AVON; hairstyling – Topline; buchete flori – Flori Vesele; realizator trofee – Mariana Pachis; fashion designeri – Andreea Tincu pentru Sense, Maria Lucia Hohan si Mihaela Pangulescu; furnizori de bauturi – Fresh Corner, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti; candy bar – Miss Baker

 

Comentează și tu
Recomandări
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi
(P) 7 atracții turistice din Roma pe care nu trebuie să le ratezi

Îţi plănuieşti următoarea vacanţă, însă nu ştii către ce ţară să te îndrepţi? Este adevărat, Europa este încărcată de istorie, de elemente arhitecturale diverse, însă Roma se află pe lista tuturor iubitorilor de călătorii, graţie edificiilor romane, a pieţelor impresionante și a gastronomiei delicioase. Nu este uşor de întocmit un număr limitat de obiective turistice […]

Citeste
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi
(P) Oferă timpului valoare cu un cadou autentic pentru bărbaţi

Timpul e valoare! E un dar incontestabil de preţios pe care începem să îl apreciem abia atunci când devine insuficient. Ne-am dori ca ziua să dureze 48 de ore şi probabil tot nu ar fi de ajuns. Tânjim după acel timp magic, care să se oprească în loc de fiecare dată când experimentăm clipe minunate. […]

Citeste
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez
Cu sprijinul ICR, muzicienii români farmecă publicul londonez

Două evenimente culturale excepționale au avut loc de curând în Marea Britanie sub egida ICR Londra: pe 1 mai 2019 violonistul român Alexandru Tomescu a concertat, pe faimoasa scenă londoneză de la Cadogan Hall, alături de dirijorul Gabriel Bebeşelea şi Royal Philharmonic Orchestra.

Citeste
Castigatoarele celei de-a optsprezecea editii a premiilor Femeia Anului, revista Avantaje
Castigatoarele celei de-a optsprezecea editii a premiilor Femeia Anului, revista Avantaje

Revista Avantaje, in parteneriat cu AVON Cosmetics Romania si Le Chateau, a desemnat castigatoarele celei de-a optsprezecea editii a premiilor Femeia Anului.

Citeste
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta
Cum să stabilești și chiar să te ții de rezoluțiile pe care ți le-ai propus anul acesta

Ți-ai propus ca anul acesta să îți schimbi câteva obiceiuri și să le înlocuiești cu altele, care ți-ar aduce mai multă energie și bucurie, însă până acum nu ai făcut nimic în acest sens? Din păcate, jumătate din rezoluțiile pe care oamenii și le setează an de an se pierd încă din prima lună a […]

Citeste
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?
(P) Sarcina dupa 40 de ani: cum pot fi prevenite riscurile?

Tot mai multe femei aleg sa devina mame dupa 35-40 de ani. Statisticile arata ca in tarile dezvoltate, in 2015, peste 5% dintre nasteri au loc dupa varsta de 40 de ani. In plus, sarcinile tardive sunt adesea la primul copil. Afla care sunt consecintele si cum pot fi prevenite riscurile astfel incat sa te […]

Citeste