Now Reading
(P) Cele mai de seama turnuri ale Sibiului

(P) Cele mai de seama turnuri ale Sibiului

Revista Psychologies

Orasul Sibiu, centru cultural si economic semnificativ pentru sudul Transilvaniei, este una dintre destinatiile preferate ale romanilor si strainilor care vor sa descopere Romania, intr-o localitate care imbina de minune elementele cosmopolite cu cele medievale.

Vechea cetate a Sibiului

Orasul Sibiu pastreaza cu mare grija elementele semnificative care amintesc de trecutul tumultuos, in care localnicii au fost nevoiti sa se apere de atacurile invadatorilor construind ziduri de protectii si fortificatii.

Astfel, din cetatea medievala a Sibiului vei mai putea admira si astazi numeroase turnuri si bastioane, ziduri puternice din piatra si caramida ce au fost construite timp de trei secole.

Strada Cetatii din centrul istoric este cel mai bun loc pentru plimbari linistite in care poti admira cum se cuvine zidurile si fortificatiile Sibiului, care te duc cu mintea in vremuri medievale.

 

Turnuri de aparare impresionante

Intre cele doua ziduri de aparare ale Sibiului au fost ridicate trei turnuri importante, Turnul Dulgherilor, ridicat in secolul XIV de catre breasla saseasca a dulgherilor din oras, Turnul Archebuzierilor, denumit ulterior Turnul Postavarilor sau al Panzarilor, si Turnul Olarilor, ridicat intre cele doua, construit de breasla olarilor in secolul XV.

Fostul Turn Gros, ridicat in anul 1540 din piatra si caramida, a fost considerat a fi o adevarata masinarie de razboi datorita meterezelor impresionante si a gurilor de tragere.

Transformat initial in anul 1787 in sediul primului teatrul permanent, a devenit mai apoi sala de spectacol in stil rococo, in anul 1826, a trecut printr-un incediu devastator, dupa care a fost refacut partial si renovat complet si transformat in anul 2004 in Sala Thalia, care gazduieste Filarmonica de Stat.

Curse turistice cu autocarul in Sibiu. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

De Geanina Ichim

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top