Now Reading
(P) Cele mai frumoase atractii culturale si naturale ale orasului Iasi

(P) Cele mai frumoase atractii culturale si naturale ale orasului Iasi

Revista Psychologies

„Targul Iesilor” este astazi unul dintre cele mai importante centre culturale, istorice, economice si universitare din tara, un loc plin de culoare ce se dezvolta pe toate planurile, oferind in acelasi timp atentia cuvenita simbolurilor care il reprezinta. In plus, nicio vizita la Iasi nu este completa fara a incerca din delicioasele bucate traditionale moldovenesti.

Palatul Culturii, cladire emblematica

Construit pe locul fostului Palat Domnesc, ridicat in stil neoclasic, Palatul Culturii din Iasi a fost ridicat intre anii 1906 si 1925, in stil neogotic, frumos ornamentat cu elemente heraldice, despre care legendele spun ca s-a vrut a fi o cladire cu 365 de camere, insa intr-un final a ramas doar cu 298, pe o suprafata de aproximativ 36.000 mp.

Palatul a fost inaugurat in anul 1926 de catre Regele Ferdinand I al Romaniei, iar astazi gazduieste Complexul Muzeal National „Moldova”, ce include mai multe unitati muzeale deosebite, Muzeul de Arta, Muzeul Etnografic al Moldovei si Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”.

Frumusetile naturale din Iasi

Una dintre cele mai frumoase atractii naturale din orasul Iasi este Gradina Botanica „Anastasie Fatu”, intemeiata in anul 1856 initial, fiind cea mai veche din tara si una dintre cele mai mari din Europa, ce se intinde pe o suprafata de peste 100 de hectare.

Una dintre sectiile preferate ale vizitatorilor este Rozarium, unde poti admira peste 600 de soiuri de trandafiri, foarte multe dintre ele nobile, ce se intind pe o suprafata de 1.7 hectare. Vei mai gasi aici numeroase specii de plante tropicale, plante mediteraneene, flori ornamentale, paduri de carpen, fag, stejar, plop si paltin, precum si izvoare de apa minerala.

Parcul Copoului, cel mai vechi din Iasi, amenajat in prima faza intre anii 1833-1834, sub domnia lui Mihail Sturza, este mai mult decat o atractie naturala, ci si un simbol al orasului Iasi, pentru ca adaposteste unul dintre cele mai vechi monumente ale tarii, Obeliscul cu lei, precum si faimosul Tei al lui Eminescu, langa care s-a deschis un muzeu dedicat marelui poet.

 

De Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul in Iasi. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top